Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Ekipa Peter Podlunšek Racing, BMW Group Slovenija in Selmar s skupnimi močmi osvojili tla in zrak Prekmurja.

S prvim BMW M Slovenija Red Bull Air Race predstavnikom je Slovenija dobila tudi prvega slovenskega BMW M trgovca, ki je postal Selmar Celje.

F82
·
Brands
·
Coupé
·
Avtomobili BMW M
·
M4
·
Podjetje
·
Korporativni dogodki
·
More Sports
·
BMW Ambassadors
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,62 KB)
  
Photos(8x, ~14,18 MB)

Murska Sobota. V četrtek, 21. julija 2016 je na letališču Rakičan (in nad njim) potekal pravi adrenalinski posladek. Glavno pozornost so pritegnila letala Red Bull Air Race, ekipa Petra Podlunška in super športno vozilo BMW M4 v lasti slovenskega akrobatskega pilota. Tudi za tiste, ki adrenalin raje opazujejo le od daleč, so bila pripravljena presenečenja: stimulator letenja, sladke pokušine prekmurskih dobrot in vznemirljive vožnje z BMW vozili.

Peter Podlunšek, voznik BMW M4

Osrednji del dogodka v zraku je bil nastop Petra Podlunška, mojstra zračnih akrobacij, na trdih tleh pa mu je za trenutek, ob vznemirljivem razkritju, pozornost prevzel njegov novi super-športni sopotnik BMW M4. Petru je ključe svojega novega sopotnika, v imenu BMW Group Slovenija, predal Uroš Seles, direktor Selmar d.o.o.. Na dogodku je bil prisoten tudi Axel Mittler, predstavnik oddelka BMW M: »BMW M kot najmočnejša črka na svetu, lahko ima samo najpogumnejše in najdrznejše predstavnike. Zato je edina samoumevna odločitev bila, da Peter, ki je groza nebu, postane prvi BMW M Slovenija Red Bull Air Race predstavnik«.

Športno-cestna pošast se tako kot Peter lahko pohvali v svojih presežki: s šestvaljnim vrstnim motorjem z novo razvito tehnologijo M TwinPower Turbo, ki proizvede največjo moč 431 KM. Največji navor 550 Nm je na voljo preko širokega spektra vrtilne frekvence in omogoča vozniku, da opravi s pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,1 sekunde (s 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko iz sklopa dodatne opreme).

BMW M pooblaščen prodajalec, Selmar Celje          

Poleg BMW M4, pa si bodo lahko navdušenci dinamične vožnje in agilnosti ogledali še druge avtomobile iz družine M, in sicer pri uradnem BMW trgovcu Selmar Celje, ki je postal tudi prvi slovenski pooblaščen prodajalec BMW M vozil. Uroš Seles, direktor Selmar d.o.o.: »Zadovoljni in veseli smo, da smo postali prvi pooblaščen BMW M prodajalec v Sloveniji. Že uveljavljenim BMW vozilom se bodo v našem salonu tako pridružila tudi super-športna in dinamična BWM M vozila, za katera smo prepričani da bodo bodla v oči in poskrbela za marsikatero neprespano noč naših strank«.

 

Kontakt za medije:                              

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Foto: Blaž Tomažin

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava