Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Nikolas Peter postal član upravnega odbora podjetja BMW AG, zadolžen za finance. Friedrich Eichiner se bo upokojil.

München. Na današnji seji je nadzorni svet podjetja BMW AG dr. Nicolasa Petra imenoval za člana upravnega odbora, zadolženega za finance. Dr. Peter (54) bo 1. januarja 2017 prevzel položaj finančnega direktorja, ki ga bo nasledil od dr. Friedricha Eichinerja (61), ki se bo upokojil.

Ljudje
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~155,99 KB)
  
Photos(2x, ~8,86 MB)

München. Na današnji seji je nadzorni svet podjetja BMW AG dr. Nicolasa Petra imenoval za člana upravnega odbora, zadolženega za finance. Dr. Peter (54) bo 1. januarja 2017 prevzel položaj finančnega direktorja, ki ga bo nasledil od dr. Friedricha Eichinerja (61), ki se bo upokojil.

 

Diplomirani pravnik dr. Peter se je pridružil podjetju BMW Group na področju financiranja prodaje leta 1991. Leta 1999 je postal direktor financ in administracije pri podjetju BMW France in vodil švedsko prodajno organizacijo od leta 2002. Leta 2005 je bil imenovan za vodjo upravljanja prodaje, razvoja procesov in IT, preden je postal vodja nadzora podjetja leta 2007. Od oktobra 2011 je upravljal evropsko prodajno območje.

 

Dr. Eichiner je diplomiral iz poslovne administracije, preden je pričel svojo kariero v podjetju BMW Group leta 1987. Od leta 2007 je bil član upravnega odbora. Do leta 2008 je bil odgovoren za strateško razvoj podjetja in blagovne znamke. Od takrat naprej je vodil oddelek za finance.

 

„Nicolas Peter ni samo dokazano pravi finančni strokovnjak, temveč dobro pozna posel prodaje iz lastnih izkušenj na tem področju,“ je dejal dr. Norbert Reithofer, predsednik nadzornega sveta podjetja BMW AG. „V podjetju BMW Group je zaposlen že 25 let in ima veliko znanja o celotnem podjetju, zaradi česar je popolna oseba za izpolnitev vloge finančnega direktorja.“

 

Harald Krüger, predsednik upravnega odbora podjetja BMW AG: „Vesel sem, da smo lahko za vlogo finančnega direktorja imenovali vodjo s strokovnim znanjem in vodstvenimi sposobnostmi, kakršen je Nicolas Peter“.

 

Dr. Norbert Reithofer je nadaljeval: „Friedrichu Eichinerju smo dolžni izraziti svojo iskreno zahvalo za njegovih trideset let uspešnega dela za podjetje BMW Group. Bil je gonilna sila naše strategije Number ONE in je v težavnih letih finančne krize ohranjal podjetje gospodarno na pravi poti že vse od svojih začetkov kot finančni direktor. Ni zanemarljivo, da gre zasluga za izvrsten ugled in visoko stopnjo zaupanja v finančni skupnosti, ki ga podjetje BMW Group uživa že vrsto let, prav Friedrichu Eichinerju

 

Kontakt za medije BMW Group Slovenija:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava