Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

2016 v znamenju rekordov in premikanju meja za BMW Group Slovenija

BMW Group že šesto zaporedno leto z rekordnimi prodajnimi rezultati ohranja prvenstvo v premium segmentu

 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~159,22 KB)
  
Photos(37x, ~139,16 MB)

BMW Group Slovenija po ponovnem rekordnem letu s 40 % tržnim deležem ostaja številka 1 v premium segmentu. Najbolje prodajani modeli vozil BMW so bili v Sloveniji BMW serije 5, BMW serije 3 in BMW serije 2 Active Tourer. Izjemne rezultate je dosegel tudi svetovni luksuzni avto leta BMW serije 7, in sicer je bil z več kot 70 odstotnim tržnim deležem v segmentu najbolje prodajan luksuzni avtomobil v Sloveniji. Med visokozmogljivimi športnimi vozili so z več kot 70 odstotnim deležem v segmentu dominirala vozila BMW M. BMW i, sinonim za trajnostno individualno mobilnost, je najuspešnejša znamka električnih vozil na slovenskem trgu. S 36-odstotnim tržnim deležem v segmentu električnih vozil je BMW i3 najbolje prodajano električno vozilo v Sloveniji.

BMW Group že šesto zaporedno leto z rekordnimi prodajnimi rezultati ohranja prvenstvo v premium segmentu

 

Leto 2016 je bilo za proizvajalca BMW Group najuspešnejše doslej, saj je dosegel nov prodajni rekord že šesto leto zapovrstjo. Svetovno je bilo v lanskem letu novim lastnikom predanih 2.367.603 vozil znamk BMW, MINI in Rolls-Royce, kar je 5,3 % več kot leto poprej. Tudi BMW Motorrad je v letu 2016 prodal bistveno več motornih koles in maksi skuterjev kot v prejšnjem letu, s 145.032 prodanimi vozili v letu 2016 BMW Motorrad zvišal prodajo za 5,9 % v primerjavi s prejšnjim letom.

BMW Group Slovenija je ohranil položaj številke 1 v premium segmentu tudi na domačem trgu. V Sloveniji je bilo skupno registriranih 2408 vozil, od tega 2217 BMW in 191 MINI.

BMW Group Slovenija je premikal meje v segmentih luksuznih, visokozmogljivih športnih in električnih vozil. BMW serije 7, ki je v letu 2016 prejel laskavi naslov svetovni luksuzni avto leta, je požel izjemen uspeh tudi v Sloveniji. S 44 registriranimi vozili predstavlja več kot 70 % delež v segmentu luksuznih vozil v Sloveniji. M kot najmočnejša  črka na Svetu je s svojo močjo, privlačnostjo ter prvenstvenostjo dokazala, da so vozila BMW M priljubljena tudi v Sloveniji. V 2016 je bilo registriranih kar 59 vozil BMW M, kar predstavlja več kot 70 % tržni delež v segmentu visokozmogljivih športnih vozil.

BMW i, sinonim za trajnostno individualno mobilnost, je najuspešnejša znamka električnih vozil na slovenskem trgu. V letu 2016 je bilo registriranih 63 vozil BMW i (56 BMW i3 in 7 BMW i8). Pionir električne mobilnosti BMW i3 tako daleč prednjači v segmentu električnih vozil, s tem da zavzema kar 36 % tržni deleže v segmentu. Izjemen rezultat je BMW Group Slovenija dosegla tudi s prodajo iPerformance vozil (priključni hibridi), saj je bilo registriranih 51 vozil.

Rekordna je bila tudi prodaja motornih koles, in sicer jih je bilo v 2016 registriranih kar 319, kar je 20,8 % več kot leto poprej.

 

Nadgradnja modelov v 2017.

Ob kultnem BMW serije 5, ki predstavlja samo jedro blagovne znamke BMW, in novem MINI Countryman, vključno z naelektrenima modeloma, lahko v novem letu pričakujemo mnoge vznemirljive motorne različice in prenove modelov. Kupci bodo lahko izbirali vse od Efficient Dynamics Edition, iPerformance do M Performance modelov.

 

Učinkovita prodajna mreža

BMW Group Slovenija si je v letu 2016 prizadeval vzdrževati dobičkonosnost in usmerjenost h kupcu, ob tem je tudi izvajal program za pospeševanje dobičkonosnosti trgovcev.

BMW Group sklepa sodelovanja z zanesljivi poslovnimi partnerji, tako bo v prihodnje v Ljubljani ob obstoječem prodajno-servisnem salonu dodaten prodajni salon in servis Avto Aktiv Intermercatus d.o.o. Avto Aktiv gradi odličnost svojih storitev na kakovosti, učinkovitosti in inovativnosti. Avto Aktiv bo v februarju odprl tudi nov MINI salon v ljubljanskem BTC. Ob uvajanju novih storitev in zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje je BMW Group Slovenija dosegel najvišjo stopnjo zadovoljstva svojih strank doslej.

 

Trajnostni razvoj in partnerstva z lokalnimi skupnostmi

V letu 2016 je BMW Group Slovenija sledil viziji in ciljem po trajnostnem razvoju in povezovanju z lokalnimi partnerji, ki delijo iste vrednote in trajnostno vizijo. Zato je skupaj s partnerji projekta »Zelena mobilnost prihodnosti bo tudi slovenska!« postavil 10 električnih polnilnih postaj vzdolž Zelene Keltike, to je ceste med Bovcem, Kobaridom, Tolminom, Sp. Idrijo in Idrijo ter v Ajdovščini in Medvodah. Sklepni dogodek je bil Dan zelene mobilnosti v Idriji.

Vizionarja na področju trajnostnega razvoja in premium izdelkov, BMW i in Lumar, sta združila moči in s partnerstvom postavila nove standarde trajnostnega premium bivanja in mobilnosti. Partnerstvo sta začela s predstavitvijo ekskluzivnega BMW i3 LUMAR Edition, namenjenega slovenskemu trgu, in posebne linije LUMAR iEdition hiš.

Car sharing (souporaba vozil) je ob električni mobilnosti najhitreje rastoči trend globalne avtomobilske industrije. Tako je BMW i ponosen del prvega popolnoma električnega car sharing projekta Avant2Go, ki se je vzpostavil v Ljubljani – zeleni prestolnici 2016- in sedaj širi svojo mrežo tudi v druga mesta po Sloveniji.

 

Strategija za prihodnost

BMW Group ima jasno vizijo, kakšna bo mobilnost za stranke v premium segmentu po 2030. Mobilnost bo avtonomna, električna in popolnoma povezana kjer bo čustvena izkušnja strank igrala ključno vlogo. Mobilnost bo zato individualizirana ter prilagojena po meri osebnih želja in potreb.

Cilj in vizija BMW Group je postati vodilni v inovacijah in tehnologiji v sektorju mobilnosti. Skupina bo izpopolnjevala svoj poslovni model tudi v prihodnje. Tako bo prešla iz avtomobilističnega podjetja v ponudnika individualne premium mobilnosti.

BMW Group Slovenija bo tudi v letu 2017 nadaljeval s strategijo ponujanja premium produktov in rešitev odličnih blagovnih znamk za popolni užitek v vožnji. Nadaljevali bodo z razvojem prodajne in servisne mreže ter ponujanjem storitev na najvišjem nivoju z namenom zagotavljanja odlične uporabniške izkušnje. Za obstoječe in potencialne kupce bodo organizirali dogodke in edinstvene priložnosti, ki jim bodo omogočile popoln užitek doživetij z vozili BMW in MINI.

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2015 je znašal 9,22 milijarde evrov ob dohodkih 92,18 milijarde evrov. 31. decembra 2015 je BMW Group zaposloval 122.244 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava