Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Dežela BMW xDrive odpira svoja vrata v Kranjski Gori in na Rogli.

Navdušenci inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive že s prvim zapadlim snegom nestrpno pričakujejo zimsko deželo BMW xDrive. Letos, tudi na štajerskem koncu.

Korporativni dogodki
·
BMW
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~421,14 KB)
  
Photos(50x, ~160,38 MB)

Rogla in Kranjska Gora. Navdušenci inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive že s prvim zapadlim snegom nestrpno pričakujejo zimsko deželo BMW xDrive. Letos, tudi na štajerskem koncu.


Letošnji zimski užitek v vožnji, ki bo potekal v februarju ob koncih tedna, se bo pričel na Rogli, in sicer 4. in 5. februarja. Štajerske snežne strmine in zasnežene ceste bodo postavljale izzive visoko zmogljivim BMW xDrive vozilom. Termini voženj so še prosti, prijave pa potekajo preko spletnega obrazca na spletni strani: http://www.bmw.si/sl/topics/offers-and-services/dezela-bmw-xdrive.htmlwww.bmw.si

Po 'odprtju BMW xDrive zimske sezone' pa se bodo snežne dogodivščine nadaljevale v Kranjski Gori. Tam bo prvi vikend vse BMW navdušence gostil Marko Grilc, in sicer v vikendu med 11. in 12. februarjem, ter 18. in 19. februarjem. Talk show bo potekal na snežni plaži BMW.


Lanskoletna novopečena BMW ambasadorka, Tina Maze bo 25. februarja zabavala vse tiste, ki tako kot ona obožujejo dinamično vožnjo med količki, se pravi med cestnimi ovinki. V nedeljo, 26. februarja, pa se bodo adrenalinskim navdušencem pridružili predstavniki slovenske biatlonske reprezentance s Tejo Gregorin in Jakovom Fakom na čelu.


Dežela BMW xDrive udeležencem ponuja možnost, da se usedejo za krmilo najrazličnejših modelov vozil BMW z xDrive pogonom in na terensko zahtevnejši površini preizkusijo inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive. BMW xDrive že v desetinki sekunde zagotovi vrhunsko okretnost, oprijem, ohranjanje smeri in predvsem varnost na še tako zahtevnem cestišču. Delovanje inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive lahko udeleženci v praksi preizkusijo na testnih vožnjah po snegu in na xDrive rampi. Pester program Dežele BMW xDrive dopolnjujejo še:

  • zabavni program xDrive z vrsto nagradnih iger,
  • pravo kulinarično doživetje z izkušenimi kuharskimi mojstri, ki bodo svoje jedi prilagodili zimskim razmeram, predstavili se bodo Gostilna Krištof, Gostilna Pr' Matičku, Vila Podvin, Gostilna Čubr, Gostilna Pr' Bizjak, Gostilna Mihovec in Gostilna Pod Krvavcem,
  • talk show s Tino Maze, Markom Grilcem in slovensko biatlonsko reprezentanco,
  • test najnovejših smuči Elan za najmlajše in mlade po srcu,
  • ski race za najmlajše in druge otroške animacije,
  • ekskluzivni prevoz BMW Shuttle Service, ki bo zagotavljal dobro povezavo med posameznima lokacijama.

 

Sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive: variabilna, natančna porazdelitev moči in hiter odziv na vsako situacijo na cesti.

BMW se je po vsem svetu uveljavil kot vodilni proizvajalec vozil s štirikolesnim pogonom v segmentu premium vozil. Noben drug sistem štirikolesnega pogona ne izboljša dinamike, oprijema in stabilnosti tako kot BMW xDrive. Izjemna kakovost elektronsko nadzorovane in spremenljive porazdelitve moči med prednja in zadnja kolesa se je v vozilih, opremljenih s sistemom BMW xDrive, izkazala tako na težavnem terenu kot na cestnih površinah.


Elektronsko nadzorovani, permanentni štirikolesni pogon BMW xDrive zahvaljujoč porazdelitvi pogonskega momenta med prednjo in zadnjo os glede na razmere nudi neprimerljivo stopnjo udobja, oprijema in agilnosti na vseh cestnih površinah. BMW xDrive je status inteligentnega sistema štirikolesnega pogona pridobil zaradi dejstva, da moč vedno usmeri na tisto os, katere kolesa imajo najboljši stik s cestno površino (tudi do 100 %), in sicer s pomočjo razdelilnega menjalnika z elektronsko krmiljeno večplastno sklopko, ki deluje natančno v skladu s prevladujočimi razmerami. Sistem se z izjemno natančnostjo in hitrostjo odzove na vsak izziv v trenutnih razmerah vožnje.


V običajnih voznih razmerah BMW xDrive porazdeli pogonski moment med prednjo in zadnjo os v razmerju 40:60. Pri tem senzorji nenehno merijo zdrsavanje koles na prednji in zadnji osi. Sistem lahko v delčku sekunde spremeni razmerje porazdelitve moči. V primerjavi z običajnimi sistemi štirikolesnega pogona se BMW xDrive odziva tudi v naprej, ne da bi čakal, da kolo dejansko začne zdrsavati. Vozilo se tako stabilizira, še preden voznik začuti potrebo po poseganju v vožnjo. Za še natančnejši nadzor poskrbi računalniška enota sistema reguliranja stabilnosti vožnje, Dynamic Stability Control (DSC).

 

Kontakt za medije:
Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija
Maja Ilec
Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com
Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group
BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah. 

V 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2015 je znašal 9,22 milijarde evrov ob dohodkih 92,18 milijarde evrov. 31. decembra 2015 je BMW Group zaposloval 122.244 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava