Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novi BMW serije 5 Touring.

Dinamična odličnost, estetska privlačnost in inteligentna funkcionalnost so lastnosti, po katerih je vozilo BMW serije 5 Touring dobro znano. Nova generacija modela je to kombinacijo ponesla na povsem novo raven.

G31
·
Touring
·
Serija 5
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~700,78 KB)
  
Photos(78x, ~843,76 MB)

„Vozilo BMW serije 5 Touring je bilo razvito posebej za evropski trg, kjer uživa velik uspeh zadnjih 25 let. Prepričan sem, da se bo vsestranskost te nove, pete generacije izkazala za še bolj priljubljeno med strankami, ki cenijo za vozilo BMW serije 5 Touring značilno prostoren, spremenljiv nakladalni prostor, ki je združen s svojim prepoznavnim videzom in – seveda – svojo značilno BMW vozno dinamiko,“ je povedal dr. Ian Robertson, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za prodajo in trženje.

Novo vozilo BMW serije 5 Touring bo praznovalo svojo svetovno premiero v marcu 2017 na mednarodnem ženevskem avtomobilskem salonu. Junija 2017, ko se bo pričela prodaja, bodo na voljo štirje motorji iz zadnje generacije pogonskih enot podjetja BMW Group, medtem ko bo v času vstopa na trg inteligentni štirikolesni pogon BMW xDrive vgrajen v dveh modelih vozila. Dodatne različice tako z običajnim pogonom na zadnja kolesa kot s štirikolesnim pogonom, se bodo naboru pridružile čez leto.

Zmanjšana masa, agilnost povečana, učinkovitost optimizirana.

Športne vozne lastnosti novega vozila BMW serije 5 Touring so rezultat nove tehnologije podvozja in zavezanosti k zmanjševanju mase vozila. Zračno vzmetenje zadaj z avtomatskim samo-izravnavanjem je del osnovne opreme. Vključeni na seznam dodatne opreme pa so še dinamični nadzor blažilnikov, sistem Adaptive Drive z aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi, integralno aktivno krmiljenje (zdaj na voljo v povezavi z xDrive) in M Sport podvozje z 10 mm znižanim podvozjem.

Stranski členi vzmetenja in pokrov prtljažnika so zdaj izdelani iz aluminija, ki je uporabljen tudi ob jeklu visoke trdnosti v mnogih drugih sestavnih delih podvozja in izjemno torzijsko togi karoseriji. Ta uporaba materialov, skupaj z učinkovito tehnologijo pogonskega sistema in optimizirano aerodinamiko, se odraža pri porabi goriva in vrednostih emisij, ki so za 11 odstotkov nižje od vrednosti, ki jih je dosegel predhodnik novega vozila BMW serije 5 Touring.

Športna oblika za vsestranski športni stroj.

S površinskimi konturami, ki ustvarjajo jasno opredeljeno športno držo in dinamično raztegnjene linije, oblika zunanjosti novega vozila BMW serije 5 Touring jasno izraža mešanico športnosti in vsestranskosti, po čemer je ta model vozila znan. Natančni obrisi označujejo sprednji del novega vozila Touring, LED žarometi v okviru osnovne opreme pa se razširjajo do rešetke hladilnika v obliki ledvičk BMW, ki uteleša neustavljivo silo vozila za prodiranje naprej. Obenem boki vozila združujejo značilno geometrijo avtomobila z usklajenimi razmerji. Naslednji dejavnik športne avre, ki ga izraža novo vozilo BMW serije 5 Touring, je njegova dolga strešna linija, ki poteka vse do močno poševnih D-stebričkov. Zadnje okno uokvirja strešni spojler z vgrajeno pomožno zavorno lučjo in usmerjevalniki zraka ob straneh. Nižje spodaj segajo vrsta močnih horizontalnih linij in zadnje luči v obliki črke L globoko v boke avtomobila ter poudarjajo širino karoserije vozila.

Izboljšana prostornost in inteligentna funkcionalnost.

V notranjosti novega vozila BMW serije 5 Touring si k vozniku usmerjena oblika kokpita deli pozornost s premium vzdušjem, ki ga ustvarja kombinacija sodobne elegance, natančno izdelanih visokokakovostnih materialov in predanosti do podrobnosti. Armaturna plošča se dviguje manj izrazito kot v predhodniku vozila serije 5 Touring, s čimer pripomore k ustvarjanju velikodušnega občutka prostornosti. Nadzorni prikazovalnik je zdaj na voljo v prostostoječi obliki z ravnim zaslonom. Vsi sedeži imajo na voljo znatno več prostora nad glavo, za ramena in noge, medtem ko optimizirane oblike naslonjal, daljše površine sedežev in razširjen prostor za kolena povečujejo udobje za potnike na zadnjih sedežih. Dodatne nadgradnje zvočne izolacije, ki jo zagotavljajo vetrobransko steklo, stropna obloga in prtljažni prostor, dvigujejo akustično udobje na krovu novega vozila BMW serije 5 Touring na raven limuzine. Povečanje notranje širine omogoča varno in udobno namestitev do treh otroških sedežev na zadnjo sedežno klop.

Zmogljivost prtljažnega prostora novega vozila BMW serije 5 Touring se je povečala na 570–1.700 litrov in njena dovoljena obremenitev za do 120 kilogramov, odvisno od modelne različice vozila (do 720–730 kilogramov). Podobno navdušujoča je visoka stopnja funkcionalnosti, ki se izraža z vrsto praktičnih podrobnosti, kot so naslonjalo zadnje sedežne klopi z možnostjo ločenega zlaganja v razmerju 40 : 20 : 40, električno daljinsko zlaganje naslonjala (upravlja se s pritiskom na gumb v prtljažnem prostoru), ločeno odpiranje zadnjega okna in avtomatsko upravljanje pokrova prtljažnika –, ki, v okviru dodatne opreme, omogoča prostoročno odpiranje in zapiranje. Zaščitni pokrov prtljažnika in mreža za delitev prtljažnega prostora sta zdaj na voljo v ločenih kartušah, ki se lahko shranita v ujemajočih se vdolbinah pod dnom prtljažnega prostora.

Užitek v vožnji, kot vam je všeč: štirje motorji in BMW xDrive so na voljo vse od vstopa na trg naprej.

Motorji, ki bodo strankam na voljo od vstopa novega vozila BMW serije 5 Touring na trg naprej, se lahko pohvalijo s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in združujejo izboljšano zmogljivost z zmanjšano porabo goriva ter vrednostmi emisij. 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor pod pokrovom novega vozila BMW 530i Touring proizvede največjo izhodno moč 185 kW/252 KM in največji navor 350 Nm. Vozilo BMW 530i Touring je v okviru osnovne opreme opremljeno z osemstopenjskim menjalnikom Steptronic in pospeši od 0 do 100 km/h v 6,5 sekunde. Njegova kombinirana poraba goriva znaša 6,3–5,8 litra na 100 kilometrov*, vrednosti emisij CO2 pa so 143–133 gramov na kilometer*.

3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, osemstopenjski menjalnik Steptronic in inteligentni sistem štirikolesnega pogona skupaj poskrbijo za to, da je novo vozilo BMW 540i xDrive Touring prava izbira za vsakega voznika. Izhodna moč, ki se dvigne do 250 kW/340 KM, in največji navor 450 Nm ustvarjata pospešek od 0 do 100 km/h v 5,1 sekunde. Kombinirana poraba goriva vozila BMW 540i xDrive Touring znaša 7,7–7,3 litra na 100 kilometrov vrednosti emisij CO2 pa so 177–167 gramov na kilometer*.

Štirivaljni motor v novem vozilu BMW 520d Touring proizvede izhodno moč 140 kW/190 KM in največji navor 400 Nm iz svoje 2,0-litrske prostornine. Ta dizelska pogonska enota je v okviru osnovne opreme združena s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki pa jo lahko v okviru dodatne opreme zamenjate za osemstopenjski menjalnik Steptronic. Vozilo BMW 520d Touring pospeši od 0 do 100 km/h v 8,0 sekundah (avtomatski menjalnik: 7,8 sekunde), vendar pa njegova izjemna učinkovitost motorja prav tako omogoča doseganje kombinirane porabe goriva 4,9–4,5 litra (4,7–4,3 litra) na 100 kilometrov* in vrednosti emisij CO2 129–119 gramov (124–114 gramov) na kilometer*.

Nabor motorjev, ki bodo na voljo ob vstopu vozila na trg, zaokrožuje 3,0-litrska vrstna šestvaljna dizelska pogonska enota, ki proizvede največjo izhodno moč 195 kW/265 KM in največji navor 620 Nm. Ta motor lahko pošlje svojo moč bodisi prek zadnjih koles ali štirikolesnega pogona xDrive in se poveže z osemstopenjskim menjalnikom Steptronic. Vozilo BMW 530d Touring pospeši od 0 do 100 km/h v 5,8 sekunde, vozilo BMW 530d xDrive Touring pa v 5,6 sekunde. Kombinirana poraba goriva je 5,1–4,7 l/100 km / 5,7–5,3 l/100 km*, vrednosti emisij CO2 pa 134–124 oziroma 149–139 g/km*.

Operacijski sistem: izredno intuitiven, bolj vsestranski kot kdaj koli prej.

Do 10,25-palčni nadzorni prikazovalnik z visoko ločljivostjo je v novem vozilu BMW serije 5 Touring se lahko upravlja prek zaslona na dotik ali iDrive upravljalnika. Nov prikaz menija s ploščicami pomaga zagotoviti intuitivno uporabnost in najmanjše odvračanje pozornosti od tega, kar se dogaja na cesti. Kot dodatna raznolikost možnosti, ki so na voljo za upravljanje funkcij avtomobila, sta nadalje razvita tehnologija glasovnih ukazov** in sistem upravljanja s kretnjami zdaj na voljo tudi v vozilu BMW serije 5. BMW Head-Up projektor najnovejše generacije s svojo za 70 odstotkov večjo projekcijsko površino predstavlja še en korak naprej na področju prikazovalnika in koncepta delovanja avtomobila. 

Asistent osebne mobilnosti in inteligentna funkcija iskanja parkirnega mesta.**

Novo vozilo BMW serije 5 Touring vključuje tudi BMW Connected, ki zagotavlja neopazno povezavo med avtomobilom in pametnim telefonom njegovega voznika. Ta tehnologija pomaga voznikom pri njihovih sestankih oziroma terminih in načrtovanju mobilnosti – tako na cesti kot doma ali na delovnem mestu. Na primer, navigacijski cilji se lahko pošljejo v avtomobil prek pametnega telefona uporabnika, pri čemer se s pomočjo prometnih informacij v realnem času (Real Time Traffic Information) izračuna idealni čas odhoda. K temu dodajmo še Remote 3D View, ki uporabnikom omogoča dostop do slik območja okoli svojega avtomobila na svojem pametnem telefonu. Uporabniki lahko prav tako upravljajo svoj koledar, elektronsko pošto in kontaktne podatke prek Microsoft Exchange. Brezžična povezava pametnega telefona omogoča tudi uporabo Apple CarPlay in je dopolnjena z napravo za induktivno polnjenje.

Novi in celoviti parkirni sistemi prav tako povečujejo udobje. Zraven parkirnega asistenta je v novem vozilu BMW serije 5 Touring zdaj na voljo tudi funkcija daljinskega nadzora parkiranja. Obenem lahko vozniki izkoristijo tudi storitev ParkNow, ki jim omogoča spletno rezervacijo parkirnih mest in brezgotovinsko plačevanje. Inovativna storitev iskanja parkirnega mesta On-Street Parking Information pa uporabnikom pomaga pri iskanju prostih parkirnih mest na ulici.

Modelne različice vozil, na voljo od vstopa na trg naprej:

BMW 530i Touring: štirivaljni bencinski motor, osemstopenjski menjalnik Steptronic.
Prostornina: 1.998 ccm,
Izhodna moč: 185 kW/252 KM pri 5.200–6.500 vrtljajih na minuto,
Največji navor/vrtljaji: 350 Nm pri 1.450–4.800 vrtljajih na minuto,
Pospešek [0–100 km/h]: 6,5 sekunde,
Najvišja hitrost: 250 km/h,
Kombinirana poraba goriva*: 6,3–5,8 l/100 km, Kombinirane emisije CO2*: 143–133 g/km.

BMW 540i xDrive Touring: šestvaljni vrstni bencinski motor, osemstopenjski menjalnik Steptronic.
Prostornina: 2.998 ccm,
Izhodna moč: 250 kW/340 KM pri 5.500–6.500 vrtljajih na minuto,
Največji navor/vrtljaji: 450 Nm pri 1.380–5.200 vrtljajih na minute
Pospešek [0–100 km/h]: 5,1 sekunde,
Najvišja hitrost: 250 km/h,Kombinirana poraba goriva*: 7,7–7,3 l/100 km, Kombinirane emisije CO2*: 177–167 g/km.

BMW 520d Touring: štirivaljni dizelski motor, šeststopenjski ročni menjalnik (dodatna oprema: osemstopenjski menjalnik Steptronic).
Prostornina: 1.995 ccm,
Izhodna moč: 140 kW/190 KM pri 4.000 vrtljajih na minuto,
Največji navor/vrtljaji: 400 Nm pri 1.750–2.500 vrtljajih na minuto,
Pospešek [0–100 km/h]: 8,0 sekund (7,8 sekunde),
Najvišja hitrost: 230 km/h (225 km/h),
Kombinirana poraba goriva*: 4,9–4,5 l/100 km
(4,7–4,3 l/100 km [60,1–65,7]),
Kombinirane emisije CO2*: 129–119 g/km (124–114 g/km).

BMW 530d Touring / BMW 530d xDrive Touring: šestvaljni vrstni dizelski motor, osemstopenjski menjalnik Steptronic.
Prostornina: 2.993 ccm,
Izhodna moč: 195 kW/265 KM pri 4.000 vrtljajih na minuto,
Največji navor/vrtljaji: 620 Nm pri 2.000–2.500 vrtljajih na minuto,
Pospešek [0–100 km/h]: 5,8 sekunde / 5,6 sekunde,
Najvišja hitrost: 250 km/h / 250 km/h,
Kombinirana poraba goriva*: 5,1–4,7 l/100 km (55,4–60,1 / 5,7–5,3 l/100 km,
Kombinirane emisije CO2*: 134–124 g/km (149–139 g/km).

 

* Vrednosti porabe goriva so izračunane v skladu s testnim ciklom EU in se lahko razlikujejo glede na določeno velikost pnevmatik.
Vse vrednosti vozne zmogljivosti, porabe goriva in emisij so začasne.
Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. Priročnik o emisijah CO2 (PDF – 2,7 MB)

** Storitev še ni v celoti na voljo za slovenski trg.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava