Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW na 87. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017.

Na ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu 2017 bo BMW predstavil najaktualnejše poudarke palete modelov vozil, pa tudi najnovejše dosežke na področju trajnostne mobilnosti s povsem električnimi in priključnimi hibridnimi vozili.

I12
·
G31
·
Coupé
·
Avtomobili BMW M
·
M4
·
i8 Coupé
·
BMW i Automobiles
·
BMW i
·
BMW iPerformance Automobiles
·
Touring
·
Serija 5
·
Serija 4
·
Razstave
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~264,1 KB)
  
Photos(54x, ~381,38 MB)

Na ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu 2017 bo BMW predstavil najaktualnejše poudarke palete modelov vozil, pa tudi najnovejše dosežke na področju trajnostne mobilnosti s povsem električnimi in priključnimi hibridnimi vozili. Na 87. salonu bo potekala svetovna premiera nove generacije BMW serije 5 Touring, ki bo potekala v kongresnem centru Palexpo. Javnosti bo v Ženevi prvič predstavljeno tudi novo vozilo BMW serije 4, ki prinaša novosti s področja oblike, podvozja, notranjega ambienta in izboljšav opreme. Svojo svetovno premiero pa bo praznovala še ena ekskluzivna različica revolucionarnega priključnega hibridnega športnega avtomobila BMW i8, saj bo obiskovalcem ženevskega avtomobilskega salona (ki bo potekal od 9. do 19. marca 2017) predstavljeno vozilo BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Svetovna premiera: novo vozilo BMW serije 5 Touring.

Nova različica vozila BMW serije 5 Touring, ki že tradicionalno uživa poseben uspeh na evropskih avtomobilskih trgih, povzdiguje značilno kombinacijo užitka v vožnji, estetsko privlačnost, inovacijo in inteligentne funkcionalnosti tega modela vozila na višjo raven. Oblika karoserije s svojimi privlačno uravnoteženimi razmerji in značilno geometrijo vozila izžareva tako športno zmogljivost kot vsestranskost. V primerjavi s predhodnim modelom vozila ima novo vozilo BMW serije 5 Touring nekoliko večje zunanje mere in zagotavlja občutno več prostora za potnike in prtljago. Izboljšana sta akustična izkušnja in raven udobja v vozilu za potnike na zadnjih sedežih.

Tudi ob zasedenosti vseh sedežev je v prtljažnem prostoru novega vozila BMW serije 5 Touring 570 litrov prostora za prtljago – deset litrov več, kot ga je ponujal predhodnik. Prtljažni prostor se lahko razširi na do 1.700 litrov (dodatnih 30 litrov), če je to potrebno. Največja dovoljena masa je precej večja kot pri predhodnem modelu vozila. Variabilnost je izboljšana s številnimi praktičnimi podrobnostmi. Steklenice s prostornino do enega litra se zdaj prilegajo notranjosti vrat, držala za pijačo v sredinski konzoli pa lahko sprejmejo steklenice z večjim volumnom. Naslonjalo zadnje sedežne klopi, ki se lahko zloži v razmerju 40 : 20 : 40, je mogoče spustiti s pritiskom gumba v prtljažnem prostoru. V okviru dodatne opreme je na voljo tudi nastavitev naklona. Zaščitni pokrov prtljažnika in mreža za delitev prtljažnega prostora sta shranjena v ločenih kartušah v ujemajočih se vdolbinah pod dnom prtljažnega prostora, del osnovne specifikacije pa sta tudi ločeno odpiranje zadnjega okna in avtomatsko upravljanje pokrova prtljažnika. Komfortni dostop (dodatna oprema) vključuje prostoročno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika.

Z začetkom prodaje vozila BMW serije 5 Touring v juniju 2017, bodo na voljo štirje motorji iz zadnje generacije pogonskih enot podjetja BMW Group. Dva izmed teh bosta združena z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive že od samega začetka. Druge različice pa se bodo naboru pridružile čez leto in se združile z običajnim pogonom na zadnja kolesa ali štirikolesnim pogonom. Učinkovitost motorja, optimizirana aerodinamika in masa, ki je v primerjavi s primerljivimi predhodnimi modeli vozil v povprečju znižana za 100 kg, pomeni, da so poraba goriva in vrednosti emisij zmanjšane za do 11 odstotkov, odvisno od različice motorja.

Inteligentna lahka konstrukcija gre z roko v roki s povečano torzijsko togostjo tako karoserije kot na novo oblikovanega podvozja. Zato vozilo BMW serije 5 Touring ponuja bolj usklajeno ravnovesje med agilnostjo in udobjem vožnje kot kdaj koli prej. Osnovna oprema vključuje zračno vzmetenje zadaj z avtomatskim samoizravnavanjem, medtem ko lahko dinamični nadzor blažilnikov, sistem Adaptive Drive z aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi, integralno aktivno krmiljenje – ki je zdaj na voljo v povezavi z xDrive – in M ​​športno podvozje, izberete v okviru dodatne opreme.

Prikazovalnik in koncept delovanja obsegata tudi zaslon na dotik in upravljanje s kretnjami BMW, novi asistenčni sistemi, kot je asistent pri krmiljenju in za ohranjanje vozila na voznem pasu, pa predstavljajo še en korak v smeri avtomatizirane vožnje. V sklopu dodatne opreme je za vozilo BMW serije 5 Touring na voljo tudi daljinski nadzor parkiranja, drugi poudarki na področju inteligentne povezljivosti pa vključujejo inovativno storitev iskanja parkirnega mesta On-Street Parking Information.

Bolj športno kot kdaj koli prej: novo vozilo BMW serije 4.

Z močnejšo obliko in predelanim podvozjem se novo vozilo BMW serije 4 še naprej vzpenja po svoji krivulji navzgor. Preoblikovane odprtine za zrak in zadnji odbijač ter zdaj LED žarometi in LED zadnje luči v okviru osnovne opreme poudarjajo izvrsten in športen videz novega vozila BMW serije 4 Coupé, novega vozila BMW serije 4 Cabrio in novega vozila BMW serije 4 Gran Coupé. Novi galvanizirani elementi, kromirane aplikacije in sredinska konzola v črni barvi visok sijaj podarjajo notranjosti vozila dodaten občutek prefinjenosti. 

V povezavi z navigacijskim sistemom Professional v okviru dodatne opreme so meniji za operacijski sistem iDrive zdaj predstavljeni v obliki ploščic na nadzornem prikazovalniku. Te velike nadzorne ploščice se lahko nastavijo po želji uporabnika in prikazujejo posodobljeno različico povezane vsebine menijev. V okviru dodatne opreme je zdaj za vozilo BMW serije 4 na voljo tudi multifunkcijska instrumentna plošča.

Togo vzmetenje omogoča bolj športno upravljanje novega vozila BMW serije 4 Coupé in novega vozila BMW serije 4 Gran Coupé, brez izgube udobja v vožnji. Za modele vozil z največjo nazivno močjo motorjev so v okviru dodatne opreme na voljo posebne visoko zmogljive pnevmatike.

Preoblikovane LED zadnje luči in premium dodatki za notranjost vozila še dodatno izboljšajo videz vozil BMW M4 Coupé in BMW M4 Cabrio. Oba visoko zmogljiva športna avtomobila sta opremljena tudi z novo različico navigacijskega sistema Professional in najnovejšimi storitvami BMW ConnectedDrive. 

Užitek v vožnji na električni pogon na poti do uspeha; svetovna premiera vozila BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Z vozilom BMW i3, ki je zajelo ogromen tržni delež, in z novimi različicami vozil posebne izdaje vozila BMW i8 ter dodatnimi modeli vozil BMW iPerformance, ki so že na poti, podjetje BMW Group širi svojo globalno vodilno vlogo na področju trajnostne mobilnosti. Vozilo BMW i3 je najuspešnejše električno vozilo v kompaktnem premium segmentu vozil. Prav tako je vozilo BMW i8 še vedno na vrhu svojega razreda z znatno prednostjo. Zahvaljujoč vozilu i8 in modelom vozil BMW iPerformance, je podjetje BMW najbolj uspešen proizvajalec priključno-hibridnih modelov vozil v premium segmentu na svetu. Prodajni mejnik 100.000 modelov vozil BMW, ki jih poganja bodisi povsem električni ali priključni hibridni pogonski sistem, je bil dosežen jeseni leta 2016. Podjetje BMW Group pa si v letu 2017 prizadeva doseči prodajo dodatnih 100.000 vozil, ki so opremljena s tehnologijo BMW eDrive.

Spekter omejenih posebnih izdaj priključno-hibridnega športnega avtomobila BMW i8 se še naprej povečuje. Tako bo na ženevskem avtomobilskem salonu svetovno premiero doživela nova izvedba BMW i8 Protonic Frozen Black Edition. Lakiranje in izjemen slog notranjosti vozila BMW Individual Protonic Frozen Black dodatno poudarjata njegovo avantgardno privlačnost. V nadaljevanju letu 2017 pa bo podjetje BMW i predstavilo vozilo BMW i8 Protonic Frozen Yellow Edition, ki bo strankam omogočilo še en način, na katerega lahko doživijo užitek v vožnji na električni pogon, združen z dodano ekskluzivnostjo.

Dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. Priročnik o emisijah CO2 (PDF – 1,9 MB).

Kontakt za medije:
Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija
Maja Ilec
Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com
Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group
BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah. 

V 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2015 je znašal 9,22 milijarde evrov ob dohodkih 92,18 milijarde evrov. 31. decembra 2015 je BMW Group zaposloval 122.244 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava