Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW M8.

BMW M8 je smetana na torti športne zasedbe BMW vozil.

Avtomobili BMW M
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,9 KB)
  
Photos(30x, ~119,02 MB)
  
Videos(1x, ~63,88 MB)

München. Z razvojem serije 8, so tudi inženirji pri BMW M oddelku aktivni tudi pri nastajanju M modela. Popolnoma zamaskiran, prvi prototip prihajajočega BMW M8 bo razkrit na predstavitveni vožnji v okviru podpornega programa 24-urne dirke na Nürburgringu. Klasične M značilnosti, kot so velike vstopne odprtine za zrak, predelane zavore in športen izpušni sistem s štirimi zaključki, namigujejo na občutno povečano moč in ogromen dinamični potencial vozila, kar vzbuja tek po voznemu doživetju intenzivnih čustvenih presežkov.

“Pojmovanje in razvoj BMW serije 8 in M modela potekata sočasno,”

pojasnjuje Frank van Meel, predsednik oddelka BMW M. “Prihajajoči BMW M8 bo temeljil na genih serije 8, hkrati pa bo svoj DNK nadgradil z dirkaškim potencialom in dodatnimi porcijami dinamične ostrine, preciznosti in agilnosti. Vse to se bo steklo v vozno doživetje, zaznamovano s tipičnimi značilnostmi BMW M, ki zadovolji najvišje zahteve naših strank.”

V teku je tudi razvoj dirkalnika, to je BMW M8 GTE, ki bo na čelu povratka moštva BMW Motorsport na dirki v Le Mansu: “Razvojni program BMW M8 GTE za naš povratek na Le Mans je v polnem razmahu,” pravi Jens Marquardt, direktor oddelka BMW Motorsport. “Razvijanje novega dirkalnega avtomobila je vedno razburljivo, vendar je pričakovanje BMW M8 GTE še toliko večje. Prvo fazo predstavitve načrtujemo v prvi polovici tega leta in želimo si, da bi svoj dirkaški prvenec doživel na 24-urni dirki Daytone, ki bo potekala konec meseca januarja 2018.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava