Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Vikend naelektrenih voženj z vozil BMW i in iPerformance.

Test spretnosti in agilnosti, panoramske vožnje in naelektrene aktivnosti so zaznamovale pretekli vikend v ljubljanskem BTC ob Kristalni palači.

Podjetje
·
Korporativni dogodki
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,1 KB)
  
Photos(83x, ~61,28 MB)

Ljubljana. Pretekli vikend, od 16. do 18. 6. 2017, je v nakupovalnem središču BTC ob Kristalni palači potekala naelektrena izkušnja, kjer je kar 212 voznikov preizkusilo BMW i in iPerformance vozila.

Električna vozila BMW i so naelektrila celotno Ljubljano, s središčem dogajanja ob Kristalni palači v BTC.

Poleg širokega spektra iPerformance vozil, od BMW serije 5, 7 in X5 iPerformance sta mimoidočim poglede kradli dve posebni izdaji električnih vozil, in sicer sta bila v posebni ediciji Garage Italia predstavljena tako BMW i3 kot i8, predstavljena pa je bila tudi posebna izdaja vozila BMW i8 Protonic Red.

 

BMW i vozila postajajo vsaj tako priljubljena kot vozila BMW M.

Povabljeni so se ob prihodu na dogodek sprva seznanili z delovanjem, sestavo in načrti za prihodnost BMW i in iPerformance vozil, zbrane pa je nagovoril tudi Aleš Suhorepec, direktor prodaje BMW Group,ki je povedal: »BMW i3 je najbolj popularno električno vozilo v Sloveniji s 44,4 % tržnim deležem. Tudi ostala BMW i in iPerformance vozila so izjemno popularna v Sloveniji in svetovno, tako je bilo v lanskem letu, registriranih skoraj enako število BMW i in iPerformance vozil kot BMW M in M Performance vozil«.

 

Po predstavitvi vozil in njihove napredne tehnologije, so sledile praktične preizkušnje znanja. Povabljeni so preizkusili delovanje iPerformance vozil s panoramskimi vožnjami v okolici Ljubljane, BMW i3 pa je bil predstavljen na poligonu spretnostne vožnje, ki je še posebej poudaril posebnost vozila BMW i3 – enopedalna vožnja. Gre za poseben način vožnje, za katero je v veliki večini potrebna uporaba samo enega pedala, tistega za dodajanje moči. Ob pritisku na pedal se poveča hitrost vozila ob prenehanju dodajanja moči pa vozila začne zavirati samo in s tem polni električno baterijo.

 

Vrhunec električne izkušnje pa so bile panoramske vožnje s superšportnimi električnimi predstavniki – BMW i8. Panoramska izkušnja ni pustila niti enega voznika ravnodušnega.

 

Električno navdušenje se seli tudi na Štajersko, kjer bo dogodek potekal v sredo, 21. junija.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava