Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Projekt NEXT-E prejel največjo finančno podporo Evropske komisije v obliki nepovratnih sredstev na področju e-mobilnosti za povečanje širitve infrastrukture polnilnih postaj za električna vozila v Sloveniji, na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem in v Romuniji. Podjetje BMW je del projektnega konzorcija.

Evropska komisija je 23. junija 2017 sporočila, da je bil projekt NEXT-E izbran za financiranje iz programa instrumenta za povezovanje Evrope (Connecting Europe Facility, CEF), in sicer s priporočenim sofinanciranjem v vrednosti 18,84 milijona EUR nepovratnih sredstev za projekt električnih vozil CEF

Tehnologija
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~136,73 KB)

Evropska komisija je 23. junija 2017 sporočila, da je bil projekt NEXT-E izbran za financiranje iz programa instrumenta za povezovanje Evrope (Connecting Europe Facility, CEF), in sicer s priporočenim sofinanciranjem v vrednosti 18,84 milijona EUR nepovratnih sredstev za projekt električnih vozil CEF. V okviru projekta NEXT-E se bo vzdolž jedrnega omrežja in več jedrnih koridorjev TEN-T namestilo 222 hitrih polnilnih postaj (50 kW) različnih standardov in 30 ultra hitrih polnilnih postaj (150–350 kW), s čimer se bo ustvarila razširjena/bolj razvita infrastruktura polnilnih postaj za električna vozila (EV) v Sloveniji, na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem in v Romuniji. Projekt je bil izbran skupaj s 152 drugimi uspešnimi projekti s področja transporta, od prvotno 349 projektov s področja transporta, ki so zaprosili za skupno 7,5 milijarde EUR sofinanciranja CEF.

Projekt NEXT-E predstavlja dober model edinstvenega sodelovanja štirih vodilnih skupin v sektorju proizvodnje elektrike, nafte in plina, ki so združili moči s proizvajalci avtomobilov (OEM), da bi ustvarili interoperabilno in nediskriminatorno omrežje polnilnih postaj za električna vozila, kot izvedljivo alternativo obstoječemu mednarodnemu omrežju vozil z motorji z notranjim zgorevanjem (ICE). Projektni konzorcij sestavljajo podjetja podjetje PETROL (v Sloveniji in na Hrvaškem) , podjetja MOL Group (ki jih zastopajo hčerinska podjetja v vseh šestih sodelujočih državah), E.ON Group (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON Romania), Hrvatska elektroprivreda na Hrvaškem, ter podjetji BMW in Nissan.

Projektni konzorcij NEXT-E bo podpiral nacionalne načrte e-mobilnosti in strategijo za širitev EV v regiji, razvijal trajnostne rešitve za rešitve polnjenja, ocenjeval vključevanje obnovljivih virov energije ter uvajal inovativne poslovne procese in potrošniške pakete, prav tako pa bo zmanjšal odvisnost od nafte in prispeval k dekarbonizaciji v Evropi. Tesno sodelovanje med podjetji in ministrstvi za promet, Evropsko komisijo in oblikovalci politik, da bodo pridobljena nova spoznanja v projektu omogočila učinkovito uvedbo pan-kohezijske infrastrukture polnilnih postaj za EV.

Projekt bo sestavil najboljšo strategijo in najbolj stroškovno učinkovite pristope k infrastrukturi polnilnih postaj za EV v Evropi. S tem se bo podprla uporaba EV v regiji, s čimer bi povezali zahodno in pan-kohezijsko Evropo ter omogočili doživetje nemotene, udobne vožnje na dolge razdalje v celoti na električno energijo. Podrobnim omrežnim načrtom ter študijam informacijskih in komunikacijskih tehnologij bo sledila dvofazna pilotska uvedba hitrih polnilnih postaj in ultra hitrih polnilnih postaj, kar bo pripeljalo do končne izvedbe in časovnega načrta za pan-kohezijsko EV. Projektne dejavnosti so se pričele leta 2017, pri čemer načrtujemo, da bodo večletne mednarodne dejavnosti dokončane do 31. decembra 2020.

Za podjetje BMW Group sta e-mobilnost in trajnostni razvoj eni izmed najpomembnejših in najbolj zanimivih tem. Vizija podjetja BMW je oblikovati prihodnost mobilnosti. Podjetje BMW Group je s svojimi modeli vozil BMW i in BMW iPerformance najuspešnejši proizvajalec vozil z alternativnimi pogonskimi sistemi na svetu. BMW i je blagovna znamka podjetja BMW Group, ki se osredotoča na povezane mobilne storitve, vizionarske koncepte vozil in novo razumevanje izraza premium, ki ga močno opredeljuje trajnost. Blagovna znamka BMW i je z električnim avtomobilom BMW i3 za urbana območja, priključnim hibridnim športnim avtomobilom BMW i8 in priključnimi hibridnimi avtomobili BMW iPerformance zastopana v 54 državah. Na vseh zgoraj navedenih trgih Srednje in Jugovzhodne Evrope imajo modeli vozil BMW i in iPerformance ključno vlogo pri uspehu pri prodaji. Znamka BMW i ima največji tržni delež med električnimi vozili v Sloveniji, model BMW i3 pa je najbolj prodajano električno vozilo v Sloveniji. Danes podjetje BMW Group ponuja najširši portfelj električnih in priključno hibridnih vozil, in sicer z voziloma BMW i3 in i8 ter široko paleto priključno-hibridnih vozil 225xe Active Tourer, 33oe, X5 40e in luksuznim vozilom 740e s kratko in dolgo medosno razdaljo. Obenem je bilo leta 2017 predstavljeno novo vozilo serije 5 iPerformance; 530e, in tudi prvo priključno MINI vozilo, in sicer MINI Countryman Cooper S E ALL4. Podjetje BMW Group je resnično zavezano k električni mobilnosti in trajnosti, zato bodo v prihodnjih letih predstavljene še ostale novosti: vozilo BMW i8 Spyder ter električni vozili MINI in BMW X3.

 

Kontakt za medije:
Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija
Maja Ilec
Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com
Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group
BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview
Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava