Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Naelektreno odkrivanje trajnostnih kotičkov Štajerske in Prekmurja.

Odkrivanje modnih, bivalnih, turističnih in kulinaričnih kotičkov z BMW i3 vozili.

Podjetje
·
Korporativni dogodki
·
Trajnostni razvoj
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~110,09 KB)
  
Photos(164x, ~688,34 MB)

BMW Group Slovenija je organiziral naelektreno odkrivanje trajnostnih kotičkov po Štajerski in Prekmurju. Rdečo nit dogodka je neslišno črtal popolnoma naelektren BMW i3, pionir električne mobilnost, in dokazal, da se odlično znajde v urbanem okolju, lahkotno pa premaguje tudi daljše razdalje.

Zgodba dogodka se je začela že v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev programa Avant2Go – popolnoma električnega car sharinga, katerega partner je tudi BMW Group Slovenija. Car sharing se je letos iz Ljubljane preselil tudi v Kranj ter na Štajersko in Prekmurje (Maribor in Murska Sobota). Čeprav trenutno souporaba vozil poteka znotraj omenjenih mest, pa je vizija, da bo v prihodnosti možno uporabljati vozila poljubno med mesti, torej si jih izposoditi in tudi pustiti na katerikoli lokaciji.

Po podrobnem spoznavanju vozil BMW i3 in načinu delovanja Avant2Go sistema se je pot nadaljevala proti Mariboru. Estetsko in moderno dovršena BMW i3 vozila so 'štajersko avtocesto' kot za šalo premagala in se ustavila šele pri modni oblikovalki Tanji Uvera.

 

Premium izdelki v modi in na cesti.

Tanja Uvera, mlada oblikovalka, ki se je iz Ljubljane preselila v Maribor in tam ustanovila svojo blagovno znamko, je najbolj poznana po izdelavi unikatnih pletenin. Tanja je s svojim delom začela že pred 15 leti, ko je ustvarila svojo prvo kolekcijo z navdihom narave. Poleg reciklaže motivov iz narave pa jo z znamko BMW i povezuje naravnanost k trajnosti, premium design, unikatna uporabniška izkušnja ter usmerjenost v prihodnost.

 

Polnjenje ali menjava vozil BMW i3?

Po odkritem prvem trajnostnem kotičku in prevoženi polovici države je napočil čas za polnjenje baterij. Z uporabo sistema Avant2Go je rešitev veliko hitrejša in lažja – ko se na vozilih baterija približuje koncu, uporabnik poišče najbližjo uporabniško točko Avant2Go in svoje vozilo zamenja za polnega. V prihodnosti tudi med mesti, kjer trenutno poteka souporaba. Naša karavana je zamenjala vozila pri Selmar Maribor, pooblaščenem agentu BMW i za Štajersko in Prekmurje. Poleg menjave vozil pa je potekala tudi predstavitev vozila BMW i3 in najava prenovljenega modela ter popolnoma novega, bolj športnega BMW i3s.

 

Trajnostna mobilnost in bivanje povezana v eno – BMW i3 Lumar Edition in hiša Lumar iEdition.

Pot po Štajerski nas je peljala na obisk k Lili Žagar in Marku Potrču. Družina živi v Lumarjevi hiši, ki je bila tudi inspiracija za nastanek skupne linije Lumar iEdition hiš. Lili in Marko sta predstavila prednosti življenja v pasivni hiši – poleg izrednega finančnega prihranka, vidita v svoji hiši največjo prednost v prezračevanju, ki nudi enako temperaturo v vseh prostorih in dovajanje svežega zraka na vsake dve uri. Poleg tega jima je všeč odprtost in povezanost vseh prostorov in dnevne sobe, ki sta ga nadgradila s steklom in s tem vizualno povečala prostor ter notranjost zlila z naravo in čudovito okolico. Izbira podjetja Lumar pa ni naključna, poleg tega, da gre za mariborsko podjetje s trajnostno izgradnjo hiš, je podjetje partner BMW i znamke v Sloveniji. Znamki sta tako skupaj ustvarili vozilo BMW i3 Lumar Edition in hišo Lumar iEdition ter tako združila trajnostno mobilnost in bivanje.

 

Trajnostno bivanje in mobilnost tudi na počitnicah.

Poleg trajnostne gradnje hiš se je predstavil tudi trajnostni turizem. Sava Hotels&Resorts so na lokaciji Term 3000 v avgustu s prepletom modernega in tradicionalnega postavili 'Prekmursko vas'. Hišice, ki sestavljajo vas, so krite na tradicionalen panonski način, in sicer s slamo, notranjost pa je opremljena sodobno s tradicionalno noto (motivi štorkelj, vzglavniki polnjeni z ajdo …).

Poleg bivanja pa se v Termah 3000 da preizkusiti v vrsto drugih tradicionalnih aktivnostih: poleg sprostitvenih masaž v prostoru z več tisoč leti starim kamnom, učijo svoje goste tudi pripraviti Prekmursko gibanico.

 

Preplet tradicionalnega in modernega tudi v vinogradništvu.

S tradicionalno pridelavo vina pa se lahko pohvali tudi butično vinarstvo Marof. Vinogradništvo vzgaja svoje trte in grozdje brez pesticidov in dodanih konzervansov, ki pospešujejo rast in zorenje vina. S sprehodom čez moderno oblikovano klet in degustacijo vin, lahko obiskovalci dobijo pravi pridih njihovega vina.

 

Sladoled za prihodnje generacije.

Poleg bivanja, turizma in mode je lahko trajnostna tudi hrana, natančneje sladica. Podjetje Stork, ki ustvarja sladolede brez dodanih aditivov, konzervansov in barvil je dodal češnjo na vrh celotnemu izletu. Sladoledi, ki so pod znamko Stork na slovenskem tržišču pričeli z delovanje letos, so postali takojšnji hit. Sestavine so naravne, posebnost sladoledov pa je, da so sestavljeni iz najkakovostnejših sestavin in brez konzervansov.

Vsak kotiček izleta je bil dosežen izključno z električnimi vozili BMW i3, ki so poskrbeli za varno in brezemisijko potovanje. Hkrati so vozila potnikom nudila neslišno potovanje, s povečano baterijo pa tudi brezskrbnost pri doseganju vseh ciljev – poleg ostalih novih informacij pa se je podrl tudi mit o dosegu električnih vozil. BMW i3 je dokazal, da poleg obiska odročnih krajev v Prekmurju in na Štajerskem z lahkoto prevozi tudi razdaljo med bolj oddaljenima krajema v Sloveniji – Mariborom in Ljubljano.

 

Kontakt za medije:
Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija
Maja Ilec
Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com
Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview
Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava