Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW Group na poti do čistejše prihodnosti.

Podpora za čistejšo prihodnost in pomladitev slovenskega voznega parka z vozili BMW, BMW i in MINI.

Podjetje
·
Korporativne finance, podatki in številke
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~180,36 KB)

BMW Group, pionir na področju mobilnosti prihodnosti in elektromobilnosti, je podjetje, ki temelji na tradiciji in viziji trajnostnega razvoja in inovacij. Strategija podjetja je biti naprednejši od tekmecev, saj ko se pravila igre spremenijo, je BMW tisti, ki jih piše.

Avtomobilska industrija je na pragu korenite spremembe, kar pomeni, da se odvija prenova osebnih voznih parkov. S tovrstno prenovo je BMW Group začel že leta 1995 in s to dolgotrajno vizijo zmanjšal emisije CO2 svoje flote za kar 41 %. To je pomenilo, da je začel z umikanjem starejših vozil s cest in jih nadomestil z novimi, čistejšimi in naprednejšimi vozili, ki so prijaznejša tako do voznika kot do okolja.

Poleg lastne spremembe BMW Group nagrajuje tudi lastnike svoje in drugih znamk in jih poziva k menjavi starejših vozil za naprednejša in prijaznejša vozila BMW, BMW i in MINI.

Napredne tehnologije za prihodnost.
Iniciativi sledi tudi BMW Group Slovenija, ki se je odločil, da bo vse, ki razmišljajo o čistejši in naprednejši prihodnosti nagradil. Lastnikom starejših vozil, ki bodo do konca leta 2017 zamenjali svoja vozila, z oznako motorja Euro 4 ali manj, in se odločili za nakup novega vozila BMW, BMW i ali MINI dodal 2.000 EUR bonusa. Da se izkaže, da gre za resno zaobljubo okolju, tehnološkemu napredku in čistejši prihodnosti, morajo imeti novo izbrana vozila izpust emisij CO2 pod 130g/km.

Spekter vozil, ki padejo v to kategorijo je zelo širok, predvsem k temu pripomore več desetletni razvoj in dolgoročno razmišljanje podjetja. Tako je BMW že leta 2007 predstavil svojo funkcijo Efficient Dynamics, in s tem začrtal pot do brezemisijske prihodnosti, tehnološkega razvoja in optimizacije izpustov emisij. Spekter zavzema tako vstopna vozila v BMW svet užitka v vožnji, kot tudi izbrane modele zastavonoš znamke: BMW serije 5 in serije 7.

Več o ponudbi najdete tukaj. Vse modele vozil s kombiniranimi emisijami CO2 130 g/km ali manj pa tukaj.

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava