Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW Group predstavil svojo vizijo prihodnosti mobilnosti in digitalizacije na sejmu Feel the Future.

Naelektren osrednji govor Dirka Arnolda, podpredsednika znamke BMW i in e-mobilnosti, prvo vseslovensko srečanje lastnikov BMW i3 vozil in prva javna predstavitev vozila BMW i3s po njegovi premieri na IAA v Frankfurtu.

Podjetje
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~95,66 KB)
  
Photos(23x, ~70,62 MB)

Celje. 19. oktobra 2017 je potekal prvi razstavni dan sejma Feel The Future, ki se ukvarja s tematiko inovativnih digitalnih rešitev in informacijskih tehnologij. Osrednji govorec sejma je bil g. Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in e-mobilnost, ki je predstavil strategijo prihodnosti BMW Group.

Pod sloganom 'Prihodnost je tukaj' je najprej predstavil 4 ključne lastnosti vozil BMW Group, ki so že v uporabi, pa vendar bodo vodilo za prihodnji razvoj mobilnosti prihodnosti, to so: naelektrenost, povezljivost, avtonomna vožnja in deljenje.

Poleg pogleda v prihodnost pa je predstavil tudi trenutno naelektreno floto, ter celostni pristop k trajnosti BMW Group na primeru vozil BMW i3, kjer vozilo že nastane s pomočjo trajnostnih načinov proizvodnje in tudi po koncu uporabe, lahko vozilo razgradijo in baterijo uporabijo za druge namene.

Potrditev trenda elektrifikacije in digitalizacije je podprl tudi z zanimivimi statistikami, kot na primer, da je vsak 9. električni prodan avtomobil BMW i3 in da sta naelektreni znamki BMW i in BMW iPerformance že na istem prodajnem nivoju kot znamki BMW M in BMW M Performance. In za konec še najavil kar 25 novih naelektrenih modelov do leta 2025, od tega 12 povsem električnih modelov.

 

Prvo srečanje lastnikov vozil BMW i3 in ekskluzivna prva predstavitev vozila BMW i3s v Sloveniji, po njegovi premieri na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Ob obisku podpredsednika znamke BMW i in e-mobilnosti, pa je BMW Group Slovenija  organiziral srečanje vseh lastnikov BMW i3. Naelektrenega druženja se je udeležila kar tretjina BMW i3 lastnikov v Sloveniji, seveda skupaj s svojimi električnimi vozili BMW i3.

Gordana Kisilak, direktorica znamke BMW i za Slovenijo je uvodoma izpostavila aktivno vlogo znamke BMW i za razvoj e-mobilnosti tudi v Sloveniji in hkrati lastnike BMW i3 imenovala za pionirje e-mobilnosti. BMW i3 je od začetka prodaje 2015 in še danes tudi najbolj prodajan električni model v Sloveniji.

Lastnikom BMW i3 se je na srečanju v Celju pridružil tudi g. Dirk Arnold, ki je z veseljem povedal tudi nekaj besed o prihodnosti mobilnosti predvsem pa o pomenu BMW i znamke za BMW Group: »BMW i znamka je nastala leta 2006, kot majhen start-up znotraj ogromne organizacije. Sestavljala ga je ekipa naprednih, drugače razmišljujočih ljudi, kar se tudi pozna pri kupcih, kar 4 od 5 kupcev BMW i3, jih je novih BMW znamki!«

Zvezda sejma in druženja pa je bil nov model BMW i3s, ki je bil na sejmu prvič ekskluzivno predstavljen po njegovi premieri na Mednarodnem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu. Slavnostno sta ga lastnikom vozil BMW i3 razkrila generalni direktor BMW Group Slovenija, Maciej Galant in Dirk Arnold.

Novi BMW i3 LCI in BMW i3s prihajata v salone BMW i konec novembra 2017.

 

BMW i določa tempo inovacij.

Z ustanovitvijo BMW i leta 2006, je znamka postala sinonim za vizionarska vozila in novo razumevanje premijske mobilnosti, ki se osredotoča na trajnost. BMW i je gonilo inovacij za podjetje BMW Group in za trajnostni razvoj. Sejem Feel the Future je tudi soupadel s produkcijsko mejnico, in sicer je v tovarni v Leipzigu bil proizveden že 100.000 BMW i3. Poleg na sejmu predstavljene prenove BMW i3, bo znamka leta 2018 predstavila še prvo električno vozilo BMW i8 Roadster.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

         

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava