Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novi BMW i8 Roadster in novi BMW i8 Coupe.

Športni avtomobil prihodnosti – zdaj na voljo v dveh karoserijskih različicah. Novi BMW i8 Roadster in BMW i8 Coupe priključno-hibridna modela vozila vključujeta nadgrajeno tehnologijo BMW eDrive, ki omogoča večji doseg in več časa v povsem električnem načinu vožnje. Svetovna premiera vozila BMW i8 Roadster bo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu decembra 2017, vozilo bo lansirano na trg maja 2018.

I12
·
Coupé
·
i8 Coupé
·
BMW i Automobiles
·
Los Angeles
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~838,05 KB)
  
Photos(46x, ~435,65 MB)
  More below article text

The new BMW i8 Roadster - Product Highlights. (11/2017)

The new BMW i8 Roadster - Product Highlights. (11/2017)

The new BMW i8 Roadster - Product Highlights. (11/2017)

The new BMW i8 Roadster - Product Highlights. (11/2017)

The new BMW i8 Coupe - Product Highlights. (11/2017)

The new BMW i8 Coupe - Product Highlights. (11/2017)

The new BMW i8 Coupe - Product Highlights. (11/2017)

 • Športni avtomobil prihodnosti – zdaj na voljo v dveh karoserijskih različicah. Oba priključno-hibridna modela vozila vključujeta nadgrajeno tehnologijo BMW eDrive, ki omogoča večji doseg in več časa v povsem električnem načinu vožnje. Svetovna premiera vozila BMW i8 Roadster bo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu decembra 2017, vozilo bo lansirano na trg maja 2018.
 • Novo vozilo BMW i8 Roadster predstavlja inovativen izraz svobode: pri vožnji z odprto streho, v brezkompromisno športnem dvosedežniku, vam pritisk gumba omogoči povsem neslišno vožnjo, ki pri hitrostih do 120 km/h brez emisij. Čustveno močna zunanja oblika z elegantno dinamično, podaljšano silhueto; z vizualno nižjim težiščem.
 • Edinstvena arhitektura vozila LifeDrive in oblikovni jezik BMW i se preneseta v čudovit koncept. Ojačitveni elementi karoserije in vrata, ki se odpirajo navzgor, vključujejo značilno lahko konstrukcijo modelov vozil BMW i; okvir vetrobranskega stekla je prav tako izdelan iz plastike, ojačane s karbonskimi vlakni (CFRP). Večja masa novega vozila BMW i8 Roadster v primerjavi z novim vozilom BMW i8 Coupe je omejena na približno 60 kilogramov.
 • Visokokakovostna zložljiva platnena streha pokriva veliko območje in ima edinstven mehanizem. Električna streha se odpre in zapre zelo tiho – s pritiskom gumba – v 15 sekundah in med vožnjo do hitrosti 50 km/h.
 • Zložljiva platnena streha se zloži in shrani na prostorsko varčen način, v pravokotnem položaju, s čimer ustvari približno 100 litrov dodatnega prostora za shranjevanje za sedeži.
 • Priključno-hibridni pogonski sistem s strogo optimizirano tehnologijo BMW eDrive. Kapaciteta celic litij-ionske visokonapetostne baterije se je povišala z 20 Ah na 34 Ah, bruto energetska kapaciteta pa s 7,1 kWh na 11,6 kWh. Največja izhodna moč elektromotorja pa se je povečala za 9 kW/12 KM, na 105 kW/143 KM. Izboljšana dinamika in izrazito povečan doseg za lokalno vožnjo brez emisij. Vožnja izključno z elektromotorjem je zdaj možna do  hitrosti 105 km/h (prej 70 km/h). S pritiskom gumba eDrive pa se prag izključno električne vožnje dvigne vse do 120 km/h. Električni doseg: 53 km* (BMW i8 Roadster), 55 km (BMW i8 Coupe).
 • 3-valjni bencinski motor ima nespremenjeno izhodno moč, in sicer 170 kW/231 KM. Zvok motorja in emisije so izpopolnjeni z integriranim filtrom za delce. Kombinirana poraba bencina: 2,1 l/100 km* (BMW i8 Roadster), 1,9 l/100 km* (BMW i8 Coupe), emisije CO2 bencinskega motorja: 46 g/km* (BMW i8 Roadster), 42 g/km* (BMW i8 Coupe).
 • Novo vozilo BMW i8 Roadster ima posebej uglašeno vzmetenje, blažilnike in dinamični nadzor stabilnosti. Oba modela vozila sta v okviru osnovne opreme opremljena z dinamičnim nadzorom blažilnikov.
 • Novo vozilo BMW i8 Roadster je v okviru osnovne opreme opremljeno z ekskluzivnimi 20-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči z obliko dvojnih krakov. Vsako platišče tehta približno en kilogram manj od najlažjega platišča, ki je bilo na voljo prej.
 • Nova kovinska barva E-Copper in Donington Grey za vozili BMW i8 Roadster in BMW i8 Coupe. Pri obeh modelih vozila je v okviru osnovne opreme na voljo oblika notranjosti Carpo, v vozilu BMW i8 Roadster ekskluzivno v barvi Ivory White/Black in v vozilu BMW i8 Coupe v barvi Ivory White.
 • Nove notranje obloge Accaro v barvi Amido/E-Copper v okviru dodatne opreme. Napis "RoadsterTCoupe" na C-stebričkih.
 • Osnovna specifikacija za oba modela vozila obsega navigacijski sistem Professional, ključ z zaslonom BMW, Driving Assistant,. vklj. s sistemom Surround View, in napajalni kabel tipa 2. Oblika ploščičnih menijev na nadzornem prikazovalniku, z vsebinami v živo. Dodatna oprema vključuje BMW Head-Up projektor z vsebino glede na model vozila, neslepečo lasersko luč BMW z BMW Selective Beam in zvočno opozorilo za pešce.
 • ConnectedDrive Services** so zagotovljene v okviru osnovne opreme. Asistent osebne mobilnosti BMW Connected** omogoča obširno povezljivost med avtomobilom in digitalnim življenjskim slogom voznika. Nove digitalne storitve vključujejo inteligentno načrtovanje poti (skupaj s postanki za točenje goriva oziroma polnjenje baterije na bencinski oziroma polnilni postaji), deljenje trenutnega stanja potovanja in visoko prilagoditev zaslonov v vozilu.

 

Različice modelov ob prihodu na trg:

BMW i8 Roadster: Tehnologija BMW eDrive s hibridnim sinhronskim elektromotorjem, največja moč: 105 kW/143 KM, največji navor: 250 Nm.

3-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, delovna prostornina: 1.499 cm3, izhodna moč: 170 kW/231 KM, največji navor: 320 Nm.

Štirikolesni pogon, značilen za hibridna vozila, zgorevalni motor poganja zadnja kolesa, elektromotor pa poganja sprednja kolesa. Pospešek (0–100 km/h): 4,6 sekunde, največja hitrost: 250 km/h.

Kombinirana poraba elektrike*: 14,5 kWh/100 km, kombinirana poraba bencina*: 2,1 l/100 km; kombinirane emisije CO2*: 46 g/km. Električni doseg: 53 km.

 

BMW i8 Coupe: Tehnologija BMW eDrive s hibridnim sinhronskim elektromotorjem, največja moč: 105 kW/143 KM in največjim navorom 250 Nm.

3-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, delovna prostornina: 1.499 cm3, izhodna moč: 170 kW/231 KM, največji navor: 320 Nm (236 lb-ft). Štirikolesni pogon, značilen za hibridna vozila, zgorevalni motor poganja zadnja kolesa, elektromotor pa poganja sprednja kolesa. Pospešek (0–100 km/h): 4,4 sekunde, največja hitrost: 250 km/h.

Kombinirana poraba elektrike*: 14,0 kWh/100 km, kombinirana poraba bencina*: 1,9 l/100 km; kombinirane emisije CO2*: 42 g/km. Električni doseg: 55 km (34 milj)*.

 

 

 

* Podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi energije in območju delovanja so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 pri veljavni različici. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo opreme na nemškem trgu, medtem ko prikazana oprema upošteva različno velikost izbranih platišč in pnevmatik ter izbrane elemente dodatne opreme.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki ustrezajo novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se zagotovi primerljivost med vozili. [V zvezi s temi vozili se lahko s posameznim vozilom povezani davki ali druge dajatve, ki temeljijo na emisijah CO2, razlikujejo od tukaj navedenih vrednosti (odvisno od nacionalne zakonodaje).]

Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo št. 1999/94/ES in zadnjo različico Uredbe o označevanju porabe energije za osebna vozila ter temeljijo (za razvrščanje) na porabi goriva in vrednostih CO2 v okviru NEDC.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in specifični vrednosti emisij CO2 novih osebnih vozil lahko najdete v  Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijahonesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in nawww.bmw.si/emisije.

** Storitev ni v celoti na voljo za slovenski trg.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava