Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2018.

Pregled poudarkov.

G02
·
F39
·
F80
·
F46 LCI
·
F45 LCI
·
I12 LCI
·
I15
·
Coupé
·
X4
·
X2
·
Avtomobili BMW M
·
M3
·
Serija 2
·
Gran Tourer
·
Active Tourer
·
i8 Coupé
·
BMW i Automobiles
·
i8 Roadster
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~481,9 KB)
  
Photos(33x, ~248,13 MB)
  More below article text
  • Svetovna premiera za novo vozilo BMW X4: nova izdaja prvega športnega terenskega kupeja premijskih predstavnikov srednjega razreda, od katerega je bilo prodanih več kot 200.000 vozil po vsem svetu; izrazno, še bolj edinstveno oblikovanje; premijski ambient v notranjosti pušča športen vtis; najsodobnejših sistemi za pomoč vozniku in najnovejše funkcije BMW ConnectedDrive; znatno izboljšana vozna dinamika zahvaljujoč opremi, vključno z M športnim podvozjem, spremenljivim športnim krmiljenjem in M športnimi zavorami; dva modela BMW M Performance z vrstnima šestvaljnikoma in M športnim diferencialom v seriji vozil.
  • Premiera na avtomobilskem salonu v Evropi za novo vozilo BMW X2: kompaktni športni terenski kupe samostojne oblike združuje športno eleganco z robustnim značajem, poznanim od modelov BMW X; učinkoviti motorji so kombinirani s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, sedemstopenjskim menjalnikom Steptronic z dvojno sklopko ali osemstopenjskim menjalnikom Steptronic; športno podvozje; najnovejše storitve BMW ConnectedDrive, širok nabor sistemov za pomoč vozniku in BMW Head-Up projektor s projekcijo na vetrobransko steklo so na voljo v ponudbi dodatne opreme.
  • Evropska premiera za novo vozilo BMW M3 CS (kombinirana poraba goriva: 8,5 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 198 g/km): omejena posebna izdaja limuzine visoke zmogljivosti z večjo močjo, posebej uglašenim podvozjem in ekskluzivno opremo; oddelek BMW M GmbH gradi na svoji 30-letni tradiciji privlačnih modelov posebne izdaje, zasnovanih na osnovi vozila BMW M3, in z zelo močnim navdihom motošporta; vrstni šestvaljni motor s tehnologijo BMW M TwinPower Turbo in največjo močjo 338 kW/460 KM, M Driver’s paketom, prilagodljivim M vzmetenjem in dirkaškimi pnevmatikami v okviru standardne opreme.
  • Premiera na avtomobilskem salonu v Evropi za novi vozili BMW serije 2 Active Tourer in BMW serije 2 Gran Tourer: posodobljena premijska kompaktna modela v segmentu športnih družinskih enoprostorcv; natančno prilagojena oblika, nadalje razvita tehnologija pogonskega sklopa, inovativna tehnologija povezljivosti iz BMW ConnectedDrive; uspešen koncept vozila združuje prostorsko funkcionalnost in udobje s poznano športnostjo blagovne znamke; vozilo BMW serije 2 Gran Tourer se lahko naroči tudi kot sedemsedežnik, vozilo BMW serije 2 Active Tourer pa je na voljo tudi kot priključna hibridna različica.
  • Premiera na avtomobilskem salonu v Evropi za novi vozili BMW i8 Roadster (kombinirana poraba goriva: 2,1 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: 14,5 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: 46 g/km) in BMW i8 Coupe (kombinirana poraba goriva: 1,9 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: 14,0 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: 42 g/km): čudovita privlačnost pionirskega in svetovno najuspešnejšega priključnega hibridnega športnega avtomobila se lahko zdaj doživi tudi z odprto streho; vozilo BMW i8 Roadster ima posebne nastavitve vzmetenja, vrata, ki se odpirajo navzgor, okvir vetrobranskega stekla, izdelan iz plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFRP), in električno zložljivo platneno streho. Oba modela vključujeta nadalje razvito tehnologijo BMW eDrive, ki zagotavlja večjo dinamiko in še bolj intenzivno doživetje električne vožnje.
  • Podznamka BMW i je dosegla odličen uspeh; v letu 2017 je bilo prodanih več kot 100.000 vozil bodisi s povsem električnimi ali priključnimi hibridnimi pogonskimi sistemi blagovnih znamk BMW i, BMW iPerformance in MINI; BMW i se uvršča med vodilna svetovna podjetja na področju elektromobilnosti; BMW Group je na vrhu lestvice registracij za elektrificirana vozila v Evropi z 21-odstotnim tržnim deležem; BMW Group ima 10-odstotni svetovni tržni delež in je tudi eden vodilnih proizvajalcev v svetovnem merilu; BMW i uživa izjemen položaj kot uspešen dobavitelj sistemov in ponudnik storitev mobilnosti na področju elektromobilnosti.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva, specifični vrednosti emisij CO2 in porabi električne energije novih osebnih vozil lahko najdete v: Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

 V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

 BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava