Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW krepi prodajno-servisno mrežo v osrednji Sloveniji.

+++ BMW krepi prodajno-servisno mrežo v osrednji Sloveniji. +++ WallisMotor Ljubljana namerava ponujati prodajo novih avtomobilov BMW, program prodaje certificiranih rabljenih vozil Premium Selection in servisne storitve v osrednji Sloveniji. +++

Podjetje
·
Tovarne, objekti
·
Prodaja in trženje
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~269,48 KB)

BMW krepi prodajno-servisno mrežo v osrednji Sloveniji

Ljubljana. BMW Group Slovenija je v fazi pridobivanja novega poslovnega partnerja, ki bo strankam ponujal celoten portfelj izdelkov in servisnih storitev znamke BMW ter servis za znamko MINI v osrednji Sloveniji. WallisMotor Ljubljana, d. o. o., hčerinsko podjetje AutoWallis, namerava prevzeti vse poslovne dejavnosti v zvezi s prodajo in poprodajo izdelkov in storitev znamke BMW ter servisom znamke MINI s strani družbe A-Cosmos, d. d. AutoWallis in A-Cosmos sta se dogovorila o takšnem prevzemu.

 
Christopher Holger Puth,
generalni direktor BMW Group Slovenija, je dejal, da so zadovoljstvo strank in njihove izkušnje med glavnimi prednostnimi nalogami BMW Group. Zato želi BMW Group Slovenija imeti močno in zanesljivo prodajno-servisno mrežo, ki bo kos prihodnjim izzivom. »Spoštujemo odločitev družbe A-Cosmos, da prekine poslovanje z BMW Group, in pozdravljamo AutoWallis v Sloveniji. AutoWallis je zanesljiv in močan partner BMW Group, in prepričani smo, da bo s seboj prinesel dodano vrednost in najvišje standarde, ko gre za skrb za stranke tudi kupcem na našem trgu.«


AutoWallis je glavni partner BMW Group na Madžarskem. AutoWallis Plc., družba, ki kotira v premijski kategoriji Budimpeštanske borze, si je do leta 2029 zadal cilj postati glavni ponudnik storitev mobilnosti v regiji Srednje in Vzhodne Evrope. Do leta 2024 podjetje načrtuje podvojitev konsolidiranih prihodkov v višini 201 milijon evrov iz leta 2018, izračunanih na podlagi standardov MSRP, kar želi uresničiti predvsem s svojo organsko rastjo. Skupina AutoWallis je prisotna v 14 državah srednje- in vzhodnoevropske regije (Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Kosovo, Črna gora, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija), kjer se ukvarja s prodajo na drobno in veleprodajo vozil, nadomestnih delov in dodatne opreme, pa tudi s storitvami popravil in vzdrževanja ter s kratkoročnimi in dolgoročnimi najemi vozil. Hčerinske družbe skupine so največji in najdlje prisotni trgovci avtomobilov in motornih koles BMW, pa tudi vozil MINI na Madžarskem. Ponudba, ki jo skupina zastopa, vključuje avtomobile in motorna kolesa BMW, avtomobilske nadomestne dele Saab, kot tudi naslednje blagovne znamke: MINI, Isuzu, Jaguar, Land Rover, Maserati, SsangYong in Sixt Rent a Car. Od teh ima BMW prevladujoč položaj na trgu premijskih avtomobilov, Sixt pa je vodilni na trgu najema avtomobilov.


Gábor Ormosy, predsednik uprave AutoWallis,
je pojasnil, da je zelo ponosen, da je postal predstavnik blagovne znamke BMW v dodatni evropski prestolnici, Ljubljani, poleg Budimpešte. Skupina Wallis, ki je bila ustanovljena pred tridesetimi leti, in premijska blagovna znamka negujeta dobre dolgoletne odnose, saj je trgovec Wallis Motor s sedežem v Budimpešti največji in najbolj uveljavljen zastopnik za avtomobile in motorna kolesa BMW ter vozila MINI na Madžarskem. Predsednik uprave je dodal, da so na slovenski trg vstopili s ciljem doseči podoben uspeh tudi v Ljubljani, pri tem pa se bodo opirali na več desetletij dolge izkušnje ter s tem prispevali k uresničevanju načrtov rasti skupine AutoWallis.


AutoWallis in A-Cosmos, d. d., sta se dogovorila o najkrajšem možnem prehodnem obdobju, ki se začenja s primopredajo poslov. V tem obdobju bo A-Cosmos, d. d., s svojimi kupci sklenil vse odprte zadeve, kot sta predaja novih avtomobilov in dobava servisiranih vozil. AutoWallis načrtuje, da bo popolnoma operativen in kupcem na voljo z mesecem septembrom, odvisno pa je tudi od odobritve organa za varstvo konkurence.


Prodajno-servisna mreža BMW Group Slovenija.

BMW Group Slovenija svoje izdelke in servisne storitve ponuja prek mreže trgovcev, ki pokriva celotno Slovenijo. Prodajno-servisni centri se nahajajo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru, Kranju in Novem mestu. Servisni centri pa v Trzinu, Novi Gorici, Vrhniki in Grosuplju.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava