Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Prvi BMW iX3 v zgodovini.

Koncept: popolna električna mobilnost praznuje premiero v modelu BMW X. Pogonski sistem: vrhunska učinkovitost privede do vrhunskega dosega. Zasnova: značilna sorazmerja modela BMW X se združijo z znanimi poudarki BMW i. Oprema: udobnost, vrhunski ambient in funkcionalnost. Polnjenje BMW: inovativni izdelki in digitalne storitve za preprosto in uporabniku prijazno polnjenje.

G08
·
Tehnologija
·
Alternativni pogonski sistemi, mobilnost v prihodnosti
·
Efficient Dynamics
·
Motorji in menjalnik
·
Electrification
·
BMW i Automobiles
·
BMW iX3
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~903,24 KB)
  
Photos(77x, ~389,23 MB)
  More below article text
 • Popolna električna mobilnost praznuje premiero v modelu BMW X – sploh prvem BMW iX3 (kombinirana poraba goriva: 0,0 l/100 km (WLTP); kombinirana poraba električne energije: 18,6-19 kWh/100 km (WLTP); kombinirane emisije CO2: 0 g/km (WLTP); kombiniran električni doseg 450−459 km (WLTP)). Užitek v vožnji brez lokalnih emisij dopolnjuje športno zmogljivost, po kateri slovi BMW, pa tudi udobje, vsestransko funkcionalnost in prostornost zelo uspešnega BMW X3. Zadnja faza uvedbe strategije elektrifikacije BMW Group, ki je v teku; tehnološko strokovno znanje, pridobljeno v razvoju avtomobilov BMW i, je prvič uporabljeno v popolnoma električno gnanem modelu jedrne blagovne znamke BMW.

 • Novi BMW iX3 je prvi model blagovne znamke, ki ga bodo v proizvodnem obratu Shenyang v provinci Liaoning na Kitajskem izdelovali tudi za izvoz. Svoj vstop na trg bo začel na Kitajskem konec leta leta 2020. V Sloveniji bo na voljo od konca januarja 2021.

 • Strateški pristop "Power of Choice/moč izbire" zajema širok spekter zahtev strank in zakonskih predpisov po vsem svetu: BMW X3 je prvi model, ki bo na voljo z bencinskim ali dizelskim motorjem in priključnim hibridnim ali popolnoma električnim pogonskim sistemom.

 • Novi BMW iX3 utira pot tehnologiji BMW eDrive pete generacije. Znaten napredek je bil dosežen v smislu gostote moči, dosega delovanja, mase, prostorske zahteve namestitve in prilagodljivosti. Gostota moči električnega pogonskega sistema se je povečala za 30 odstotkov v primerjavi z obstoječimi popolnoma električnimi vozili BMW Group; gravimetrična energijska gostota (shranjena energija na gram baterije) visokonapetostne baterije na ravni celic se je izboljšala za 20 odstotkov. Najnovejše različice elektromotorja, močnostne elektronike, tehnologije polnjenja in visokonapetostne baterije (vsi sestavni deli so rezultat internega razvoja) bodo od leta 2021 vgrajene tudi v modelih BMW iNEXT in BMW i4.

 • Zaradi visoko integrirane tehnologije pogonskega sistema se je učinkovitost bistveno izboljšala v primerjavi z BMW i3. Elektromotor, močnostna elektronika in menjalnik so prvič razporejeni v sredinsko nameščenem aluminijastem ohišju. Visokonapetostna baterija BMW eDrive pete generacije z najnovejšo tehnologijo baterijskih celic in bruto energijsko vsebnostjo 80 kWh omogoča doseg delovanja do 460 kilometrov v skladu s predpisanim novim preskusnim postopkom WLTP. BMW Group stalno spremlja upoštevanje skladnosti z okoljskimi in socialnimi standardi v postopku oddaje javnih naročil za litij in kobalt, ki se uporabljata v baterijskih celicah.

 • Na novo zasnovan elektromotor BMW eDrive pete generacije proizvede največjo moč 210 kW/286 KM in 400 Nm največjega navora. Od 0 do 100 km/h pospeši v 6,8 sekunde (za primerjavo ima BMW X3 30i: 6,4 sekunde), njegova največja hitrost (elektronsko omejena) pa je 180 km/h. Princip zasnove sinhronskega motorja z vzbujalnim tokom zagotavlja optimiziran razvoj moči, inženirjem pa omogoča, da se izognejo uporabi redkozemeljskih elementov.

 • Obseg uporabe različnih stopenj rekuperacije omogoča izbiro med zelo očitnim občutkom vožnje z enim pedalom (one-pedal feeling) z obsežno rekuperacijo energije v potisnem pogonu in med zaviranjem v položaju izbirne ročice B ter prilagodljivo rekuperacijo, vključno s funkcijo jadranja v položaju vožnje D. Stopnjo rekuperacije je mogoče prilagajati v treh fazah. Prilagodljiva rekuperacija izboljšuje udobje vožnje in učinkovitost s prilagajanjem regeneracije zavorne energije in funkcije jadranja neposrednim voznim razmeram.

 • Prenos moči na zadnji kolesi prinaša klasično vozno izkušnjo BMW. Edinstvena kombinacija nizke porabe električne energije in visoke zmogljivosti polnjenja omogoča potovanja na dolge razdalje pri velikih povprečnih hitrostih. Prilagodljivo podvozje (standardna oprema) optimizira športno odzivnost in udobje.

 • BMW IconicSounds Electric. Na novo razvita zvokovna sled električno gnanih modelov BMW doživlja svoj prvenec v BMW iX3 in dodaja novo čustveno globino vozni izkušnji. Zmogljiv zvok pogona je na voljo v avtomobilih z izvedbo opreme "Impressive". Nezamenljiva kompozicija ob zagonu in deaktiviranju električnega pogonskega sistema, razvita v sodelovanju s Hansom Zimmerjem.

 • Izdelki in storitve za polnjenje po meri: kartica BMW Charging omogoča preprost in udoben dostop do trenutno več kot 450.000 javnih polnilnih postaj po vsem svetu; novi prilagodljivi hitri polnilnik, ki omogoča uporabo različnih tipov vtičnic, in zasebne stenske polnilne postaje (BMW Wallbox) visoke zmogljivosti so na voljo kot dodatna oprema. Individualne paketne ponudbe zagotavljajo optimalno rešitev polnjenja za vse potrebe strank.

 • Nove digitalne storitve iz BMW Connected Charging* v avtomobilu in prek aplikacije spodbujajo uporabniku prijazno električno mobilnost in izboljšajo načrtovanje navigacije, vključno s priporočili za postanke, da lahko uporabniki napolnijo baterije svojih avtomobilov. Navigacijski sistem med potovanjem samodejno vključi premore za polnjenje visokonapetostne baterije (vključuje podrobne informacije o posameznih polnilnih postajah) v načrtovanje poti in izračun časov prihoda.

 • Optimiziran koncept shranjevanja energije zdaj vozilu omogoča najv. moč polnjenja do 150 kW na hitrih polnilnih postajah DC; ponovno polnjenje od 0 do 80 odstotkov zmogljivosti visokonapetostne baterije traja le 34 minut, nadaljnje 10-minutno polnjenje pa prinaša 100 kilometrov dodatnega dosega (po WLTP). Stranke BMW iX3 uživajo posebej ugodne tarife odjema električne energije na hitrih polnilnih postajah IONITY s postavkami, odvisnimi od porabe (npr. 0,29 EUR za kWh v Nemčiji).

 • Značilna sorazmerja modela BMW X se združijo s posebnimi oblikovnimi značilnostmi vozila z električnim pogonom. Inovativna aerodinamična platišča BMW: 19-palčna aluminijasta platišča nove oblike za zmanjšanje zračnega upora so del standardne opreme.

 • Premijski ambient v notranjosti s posebnimi poudarki modela. Uporabniku prijazen potniški prostor s spremenljivimi možnostmi uporabe in visoko stopnjo udobja za pet oseb je odlična rešitev za vsakodnevne vožnje in daljše razdalje; prostornino za nakladanje je s 510 litrov mogoče razširiti na kar 1.560 litrov.

 • Daljnosežna standardna specifikacija (oprema "Inspiring") vključuje kovinsko barvo zunanjosti, LED-žaromete, avtomatsko klimatsko napravo s tripodročnim upravljanjem ter funkcijama predgrevanja in predkondicioniranja, avtomatsko delovanje vrat prtljažnika, panoramsko stekleno streho, Driving Assistant Professional in ambientalno razsvetljavo. Opcijska izvedba opreme "Impressive" prinaša tudi 20-palčna aluminijasta platišča, akustično zasteklitev, športne sedeže, oblazinjenje iz usnja Vernasca, projektor BMW Head-Up, parkirnega asistenta Plus in sistem za prostorski zvok Harman Kardon.

 • BMW Live Cockpit Professional z BMW Maps, navigacijskim sistemom v oblaku, in BMW Intelligent Personal Assistant sta na voljo standardno. Integracija pametnih telefonov s predpripravo Apple CarPlay in Android Auto*, Remote Software Upgrade in digitalne storitve iz BMW Connected Charging* so prav tako del standardne ponudbe.

 • Izjemne okoljske poverilnice zahvaljujoč zavezanosti trajnosti v celotni vrednostni verigi. Vpliv emisij CO2 BMW iX3 v njegovem celotnem življenjskem ciklu je bistveno manjši kot pri BMW X3 xDrive20d; pri uporabi električne energije za polnjenje iz energetske mešanice v EU je vpliv zmanjšan za 30 odstotkov, pri izključni uporabi mešanice obnovljivih virov energije pa je vpliv zmanjšan za približno 60 odstotkov.

 

*Storitev ni na voljo na slovenskem trgu.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava