Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Your World. My BMW. Aplikacija nove generacije za stranke BMW. Zdaj na voljo na trgih 30 evropskih držav, na Kitajskem in v Južni Koreji.

• Nove storitve, ki podpirajo individualno elektromobilnost. • Intuitivna uporabniška izkušnja in nova zasnova. • Do sredine leta 2021 bo na voljo v več kot 40 državah.

Tehnologija
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~555,03 KB)
  
Photos(16x, ~11,21 MB)

München. Že od uvedbe aplikacije BMW i Remote leta 2013, ki ji je sledila aplikacija BMW Connected, BMW svojim strankam nudi možnost brezhibne povezljivosti med pametnim telefonom in vozilom. Aplikacija nove generacije je zdaj na voljo strankam na trgih 30 evropskih držav, na Kitajskem in v Južni Koreji: aplikacijo My BMW odlikujejo nova zasnova, intuitivna in poenostavljena uporabniška izkušnja ter nove storitve, ki podpirajo individualno elektromobilnost.

»Aplikacija nove generacije predstavlja nadaljnji korak v širitvi digitalnih izkušenj strank v zvezi z našimi vozili, hkrati pa s tem izpolnjujemo zahteve vedno večjega povpraševanja po digitalnih storitvah in funkcijah,« je povedal Peter Henrich, višji podpredsednik za upravljanje produktov pri BMW Group. »Z aplikacijama My BMW in My MINI lahko vozila brezhibno vključimo v digitalni življenjski slog svojih strank. Obe aplikaciji ponujata veliko uporabnih vsebin tako za vsakodnevno uporabo vozila kot pri osebni interakciji z nami kot blagovno znamko, ki jo nenehno širimo z novimi izdelki.«

Stephan Durach, višji podpredsednik za razvoj produktov in tehnične operacije pri BMW Group, dodaja: »Aplikaciji My BMW in MINI postavljata nov standard glede uporabnosti, varnosti in zanesljivosti. Povratne informacije in informacije o izkušnjah uporabnikov pri uporabi aplikacije prejšnje generacije so bile bistvenega pomena za razvojni proces. Vključujeta priljubljene in pogosto uporabljene funkcije, nova platforma pa nam omogoča, da nenehno dodajamo nove funkcije, prilagojene potrebam strank.«

Povzetek poudarkov

  • Aplikacija My BMW je nov univerzalni vmesnik za vozilo. Uporabniku prikaže informacije o stanju vozila in, odvisno od opreme, omogoča aktiviranje funkcij na daljavo, kot so iskanje parkiranega vozila, zaklepanje in odklepanje vrat ali spremljanje okolice vozila (Remote 3D View*).
  • Cilje lahko uporabnik najde povsem preprosto z vključeno funkcijo iskanja in jih pošlje neposredno iz aplikacije v navigacijski sistem svojega vozila. Vanj je prav tako mogoče posredovati cilje iz aplikacij tretjih ponudnikov. Zemljevid prikazuje trenutno stanje v prometu, bencinske servise in polnilne postaje pa tudi možnosti parkiranja.
  • Aplikacija My BMW stranke obvešča o razpoložljivih nadgradnjah Remote Software Upgrades, ki si jih lahko nato zlahka prenesejo doma, preden jih posredujejo in namestijo v vozilo. Z Remote Software Upgrades proizvajalec BMW Group strankam z operacijskim sistemom BMW različice 7 redno ponuja nove in izboljšane digitalne funkcije pa tudi možnost, da je programska oprema njihovih vozil vedno posodobljena.
  • BMW Digital Key, ki spremeni iPhone v avtomobilski ključ, ponuja priročno nastavitev prek aplikacije My BMW v le nekaj korakih (v vozilu mora biti na voljo potrebna strojna oprema). BMW je nato mogoče uporabljati brez fizičnega ključa, medtem ko je dostop mogoče deliti še z do petimi osebami. Po želji lahko imetnik pred pošiljanjem digitalnega ključa uporabi tudi omejene pravice, kot je na primer zmanjšana največja hitrost, kar je kot nalašč za voznike začetnike.
  • Aplikacija My BMW omogoča uporabo Amazon Alexe* v vozilih z operacijskim sistemom BMW različice 7. Ko uporabnik v aplikaciji poveže svoj račun na Amazonu, lahko z izgovarjanjem aktivacijske besede »Alexa« ali s pritiskom gumba aktivira glasovno asistentko v vozilu. Z glasovnim upravljanjem je mogoče predvajati glasbo, dostopati do novic, nadzirati združljive naprave za pametni dom in dostopati do neštetih veščin. Alexa je sprva na voljo v Nemčiji, Avstriji, Španiji, Italiji in Veliki Britaniji. Glasovna storitev bo v več državah postopoma uvedena od marca 2021.
  • Aplikacija nudi dodatne funkcije za elektrificirana vozila BMW, vklj. z izboljšanim pregledom električnega dosega, napolnjenostjo baterije in zgodovino polnjenja. Stranke lahko s časovnikom za polnjenje in klimatizacijo optimizirajo postopek polnjenja, tako da določijo posebne termine za polnjenje in nastavijo čas odhoda. Za izboljšano udobje pa je na voljo tudi funkcija predkondicioniranja, na primer za ogrevanje notranjosti vozila pozimi ali hlajenje v poletnih mesecih.
  • Z uvedbo BMW Points* bodo stranke nagrajene za vsak prevožen kilometer na električno energijo v priključnem hibridnem modelu BMW: vozniki pridno zbirajo točke, ki jih lahko nato unovčijo v obliki dobroimetja za polnjenje v omrežju javnih polnilnih postaj BMW Charging. Aplikacija My BMW uporabnikom omogoča nadzor nad BMW Points in njihovo upravljanje. BMW Points so trenutno na voljo v Belgiji, Nemčiji, Franciji, Avstriji, na Nizozemskem in v Švici.
  • Personalizacija: ko je uporabnik povezan z osebnim BMW ID, se lahko posamezne izbire voznika hitro in samodejno nastavijo v kateremkoli novejšem modelu BMW. Z aplikacijo My BMW je prijava zdaj še enostavnejša. Namesto ročnega vnosa uporabniškega imena in gesla lahko uporabnik preprosto skenira kodo QR in varno prenese svoje uporabniške nastavitve. Prek aplikacije lahko izbere tudi sliko profila, ki se zdaj samodejno prenese v vozilo.
  • Aplikacija My BMW nudi enostaven dostop do ekosistema BMW. Z njo se je mogoče neposredno obrniti na servisnega partnerja BMW, medtem ko lahko stranka kadarkoli prikliče zahteve po servisu svojega vozila. Servisni termin je mogoče rezervirati neposredno v aplikaciji, če je potrebno. V primeru težav z vozilom se lahko stranka prek aplikacije obrne tudi na službo za pomoč na cesti BMW. Če je bilo dano soglasje, bo servisno osebje seznanjeno z lokacijo vozila in njegovim stanjem, kar pomeni, da bo lahko takoj pričelo s pomočjo po zraku (OTA). Stranka lahko hkrati spremlja prihod vozila za pomoč na cesti. Aplikacija omogoča tudi enostaven dostop do BMW ConnectedDrive Store* in BMW Online Shop*.


Aplikacijo nove generacije si je mogoče brezplačno prenesti iz Google Play Store in Apple App Store. Do sredine leta 2021 bo My BMW na voljo v 23 jezikih in več kot 40 državah, vključno z ZDA, Kanado, Brazilijo in Mehiko, pa tudi na dodatnih trgih v jugovzhodni Aziji.

*Storitve trenutno niso na voljo na slovenskem trgu.Več informacij o sorodnih temah boste našli tukaj: 

Remote Software Upgrade

BMW Digital Key

BMW Points

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava