Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Popolnoma novi BMW serije 4 Cabrio.

Privlačen športni značaj zaznamuje modele BMW serije 4, zdaj pa ga je mogoče izkusiti tudi v avtomobilu z odprto streho. Z oblikovanjem, popolnoma novo konstrukcijo platnene strehe, z raznoliko paleto motorjev, napredno tehnologijo podvozja, s posebnimi ojačitvenimi elementi za bolj togo strukturo karoserije in z inovativnimi funkcijami opreme novi BMW serije 4 Cabrio uteleša značilen užitek v vožnji blagovne znamke v posebej ekskluzivni obliki.

G23
·
Serija 4
·
Cabrio
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(6x, ~1,9 MB)
  
Photos(74x, ~430,08 MB)
  
Videos(3x, ~537,7 MB)
 • Premiera novega BMW serije 4 Cabrio. Novo merilo za dinamični užitek na poti v kombinaciji s privlačnostjo ekskluzivne vožnje z avtomobilom z odprto streho v segmentu srednje velikih premijskih avtomobilov. Oblika, zasnovana v trenutnem oblikovalskem jeziku blagovne znamke, izžareva športno eleganco. Zaradi nove vrste oblikovanja in delovanja strehe, ki je znatno izboljšana v primerjavi s predhodnikom, je štirisedežnik z odprto streho najnovejše generacije nadvse privlačna opcija. Oblika, koncept vozila in vozna dinamika zagotavljajo večje razlikovanje od BMW serije 3 Limuzina kot kadarkoli prej v zadnjih 35 letih, odkar so kabrioleti znamke BMW počastili razred srednje velikih avtomobilov s svojim prihodom. Prodaja na svetovni ravni je stekla v mesecu marcu 2021.
 • Vrhunec ponudbe je izjemno športen paradni model BMW M440i xDrive Cabrio (kombinirana poraba goriva: 8,4–7,8 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 192–177 g/km), ki ga poganja vrstni šestvaljni bencinski motor z največjo močjo 275 kW (374 KM). Vstopna zasedba vključuje še dva štirivaljna bencinska agregata in štirivaljni dizelski motor, dvojec vrstnih dizelskih šestvaljnikov pa jim bo sledil pozneje med letom 2021. 
 • Samostojna oblika karoserije ima dinamično raztegnjena sorazmerja in silhueto, premaknjeno bliže cesti. Zelo izrazen sprednji del združuje značilnosti bogate tradicije in sodobnega oblikovanja. Markantna, pokončna ledvička BMW posnema obliko maske legendarnih športnih avtomobilov iz (pol)preteklega obdobja znamke in sporoča potrebo po veliki zalogi zraka za hlajenje tehnologije pogonskega sklopa. Izredno tanki LED-žarometi so standardni, laserske luči BMW pa so na voljo kot opcija.
 • Novorazvita platnena streha, ki povzema prednosti zložljive trde strehe in puristično privlačnost tkanine, združuje najboljše iz obeh svetov. Njena gladka površina se elegantno boči nad potniško celico novega BMW serije 4 Cabrio. Je 40 odstotkov lažja od strehe predhodnika, zvočna in toplotna izolacija pa sta veliko boljši od običajne zasnove. Zložljiva platnena streha je standardno v črni barvi, kot opcija pa je na voljo tudi z učinkom v barvi Anthracite Silver.
 • Znatno je izboljšana zmogljivost zaradi izjemno toge strukture karoserije z ojačenima bočnima pragovoma, dodatnih opornih elementov, značilnih za kabriolete, in nove aluminijaste plošče na dnu sprednjega dela. Nizko težišče in popolnoma uravnotežena razporeditev osne obremenitve sta v razmerju 50 : 50. Optimizirana aerodinamika in širša kolotečina kot pri predhodniku (+28 mm spredaj in +18 mm zadaj).
 • Blaga hibridna tehnologija za vrstni bencinski šestvaljnik in vse dizelske agregate omogoča še večjo odzivnost in optimizirano učinkovitost. 48-voltni zaganjalnik-generator podpira motor z dodatnih 8 kW (11 KM) moči. Vse modelske različice izpolnjujejo emisijski standard Euro 6d.
 • Osemstopenjski menjalnik Steptronic je prvič standardna oprema pri vseh modelskih različicah. Osemstopenjski športni menjalnik Steptronic z novo funkcijo Sprint za takojšnje in dinamične manevre pospeševanja pa je na voljo kot opcija. Najmočnejši bencinski in dizelski model sta standardno opremljena z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.
 • Premišljeno spremenjena geometrija, pritrditev in nastavitev podvozja za večjo okretnost, natančnost in dinamiko. Blažilniki s posebno nastavitvijo delovanja so prav tako standardni. Trše podvozje M Sport, vključno s spremenljivim športnim krmiljenjem, je mogoče izbrati kot opcijo. Še nekaj možnosti s seznama dodatne opreme: prilagodljivo M-podvozje z elektronsko krmiljenimi blažilniki, zavore M Sport z možnostjo izbire modrih ali rdečih zavornih sedel in diferencial M Sport z elektronsko krmiljeno, popolnoma spremenljivo funkcijo zapore na zadnji premi.
 • Model M Sport je na voljo kot alternativa standardni specifikaciji opreme. Na voljo je tudi: paket M Sport Pro, vključno z 19-palčnimi M-platišči iz lahke zlitine in s funkcijo športnega zvoka motorja v potniški kabini. Paket M Carbon za zunanjost in deli iz programa M Performance Parts so na voljo od vstopa novega BMW serije 4 Cabrio na trg.
 • Sodoben premijski ambient ter značilna mešanica športnega pridiha in prefinjene elegance v notranjosti. Kokpit je s svojo zasnovo dosledno usmerjen k vozniku, športna prednja sedeža sta nastavljiva električno in imata samodejno izvlečna in uvlečna podajalnika varnostnih pasov, oblazinjenje je na voljo iz usnja Vernasca skupaj z ogrevanjem sedežev, standardno pa je na voljo tudi usnjen športni volan, medtem ko sta oblazinjena ščitnika za koleni na sredinski konzoli na voljo kot opcija. Zadnja sedeža imata jasen samostojen značaj. Skladno oblikovane površine armaturne plošče, oblog na vratih in prostora za potnike v zadnjem delu ustvarjajo prijetno zaprto okolje. Ramensko linijo lepo uokvirja nepretrgana okrasna letev vrhunske kakovosti.
 • Optimizirana funkcionalnost tako za vsakodnevne vožnje kot potovanja na daljše razdalje. Spremenljiva omarica za zložljivo platneno streho omogoča povečanje prostornine za prtljago s 300 litrov (80 l več kot pri predhodniku), ko je streha odprta, na 385 litrov (15 l več) pri vožnji z zaprto streho. Odlagalni paket, zložljivi naslonjali zadnjih sedežev in odprtina za prevoz dolgih predmetov so na voljo standardno.
 • Vrhunske funkcije opreme naredijo vožnjo z odprto streho še bolj prijetno. Opcijski usmerjevalnik vetra je mogoče shraniti za zadnjima naslonjaloma, v sprednja naslona za glavo pa sta po želji lahko vgrajena tudi grelnika zatilja. Avtomatska klimatska naprava s tripodročnim upravljanjem je standardna, ambientalna razsvetljava z Welcome Light Carpet, sistem za prostorski zvok Harman Kardon in funkcija ogrevanja notranjosti med mirovanjem, ki jo je mogoče upravljati s pametnim telefonom ali ključem z zaslonom BMW, pa so na voljo na seznamu dodatne opreme.
 • Znatno širši nabor sistemov za pomoč vozniku kot pri predhodniku. Opozorilo pred čelnim trkom s posredovanjem pri zaviranju in opozorilo za zapustitev voznega pasu z aktivnim vračanjem na vozni pas ob pomoči pri krmiljenju sta zdaj standardna, prav tako kot Speed Limit Info. Opcijski Driving Assistant Professional zajema številne funkcije, vključno z asistentom za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z novo funkcijo Active Navigation in asistentom za vzpostavitev reševalnega pasu. Na digitalni instrumentni plošči se prikaže inovativna 3D-vizualizacija okolice.
 • Nadzor razdalje pri parkiranju s senzorji na sprednjem in zadnjem odbijaču je standarden. Opcijski parkirni asistent zdaj vključuje asistenta za vzvratno vožnjo. Projektor BMW Head-Up najnovejše generacije in BMW Drive Recorder sta tudi dosegljiva kot opciji.
 • Operacijski sistem BMW različice 7 zagotavlja platformo za individualno nastavljivo, prilagojeno vsebino na nadzornem prikazovalniku velikosti diagonale do 10,25 palca in opcijski popolnoma digitalni 12,3-palčni instrumentni plošči. Intuitivno, večmodalno upravljanje prek funkcije na dotik na nadzornem prikazovalniku, upravljalnika iDrive, gumbov na volanu ali glasovnega nadzora. BMW Intelligent Personal Assistant ima novo grafiko na nadzornem prikazovalniku.
 • Novi navigacijski sistem BMW Maps, ki temelji na oblaku, je standarden. Hiter in natančen izračun poti ter časov prihoda na cilj, posodabljanje prometnih podatkov v realnem času v pogostih intervalih in prosta izbira pri vnašanju besed med iskanjem cilja potovanja.
 • Standardna integracija pametnih telefonov z Apple CarPlay (odslej tudi z Android Auto), brezžična povezava prek Wi-Fi, prikaz informacij na nadzornem prikazovalniku, instrumentni plošči in opcijskem projektorju BMW Head-Up. Remote Software Upgrade pa omogoča, da se izboljšane funkcije vozila in nove digitalne storitve uvozijo v kabriolet kar po zraku.


Različice modela:

BMW 420i Cabrio:
Vrstni 4-valjni bencinski motor, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.998 cm3, najv. moč: 135 kW/184 KM pri 5.000–6.500 vrt./min,
najv. navor: 300 Nm pri 1.350–4.000 vrt/min.
Pospešek (0–100 km/h): 8,2 sekunde,
najv. hitrost: 236 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 7,4–6,7 l/100 km,
kombinirane emisije CO2: 169–152 g/km,
emisijski standard: Euro 6d.


BMW 430i Cabrio:
Vrstni 4-valjni bencinski motor, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.998 cm3, najv. moč: 190 kW/258 KM pri 5.000–6.500 vrt./min,
najv. navor: 400 Nm pri 1.550–4.400 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 6,2 sekunde,
najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 7,7–6,9 l/100 km,
kombinirane emisije CO2: 176–158 g/km,
emisijski standard: Euro 6d.

BMW M440i xDrive Cabrio:
Vrstni 6-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 2.998 cm3, najv. moč: 275 kW/374 KM pri 5.500–6.500 vrt./min,
najv. navor: 500 Nm pri 1.900–5.000 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 4,9 sekunde,
najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 8,4–7,8 l/100 km,
kombinirane emisije CO2: 192–177 g/km,
emisijski standard: Euro 6d.

BMW 420d Cabrio:
Vrstni 4-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.995 cm3, najv. moč: 140 kW/190 KM pri 4.000 vrt./min,
najv. navor: 400 Nm pri 1.750–2.500 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 7,6 sekunde,
najv. hitrost: 236 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 5,5–4,9 l/100 km,
kombinirane emisije CO2: 143–127 g/km,
emisijski standard: Euro 6d.

BMW 430d Cabrio (predvidoma na voljo od meseca julija 2021): Vrstni 6-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 2.993 cm3, najv. moč: 210 kW/286 KM pri 4000 vrt./min, najv. navor: 650 Nm pri 1.500–2.500 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 5,9 sekunde,
najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 5,6 l/100 km*,
kombinirane emisije CO2: 147 g/km*,
emisijski standard: Euro 6d.

BMW M440d xDrive Cabrio (predvidoma na voljo od meseca novembra 2021):
Vrstni 6-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 2.993 cm3, najv. moč: 250 kW/340 KM pri 4.400 vrt./min, najv. navor: 700 Nm pri 1.750–2.250 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 5,1 sekunde,
najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 6,3 l/100 km*,
kombinirane emisije CO2: 165 g/km*,
emisijski standard: Euro 6d.Vse vrednosti v zvezi s hitrostjo vožnje, porabo goriva/električne energije in emisijami so začasne.
Vse navedene modelne različice, funkcije opreme, tehnični podatki ter podatki o porabi goriva/električne energije in vrednosti emisij veljajo za ponudbo na nemškem trgu. Mere in meritve se nanašajo na vozila z osnovno konfiguracijo opreme v Nemčiji. Lahko se razlikujejo glede na velikost platišč/pnevmatik in izbrane postavke s seznama dodatne opreme.
Podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi električne energije in dosegu delovanja so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 v veljavni različici. Sklicujejo se na vozila na nemškem trgu. Kjer je prikazan doseg, podatki WLTP upoštevajo vpliv vseh dodatnih opcij opreme.
Vse vrednosti so bile izračunane na podlagi novega preizkusnega cikla WLTP. Vrednosti WLTP se upoštevajo kot osnova pri odmerjanju davkov na vozila ali drugih dajatev, ki temeljijo (vsaj med drugim) na emisijah CO2, pa tudi pri upravičenosti do veljavnih subvencij za vozila z alternativnimi viri energije. Dodatne informacije o merilnih postopkih WLTP in NEDC boste našli na www.bmw.si/emisije.
* Predvidene vrednosti na podlagi preizkusnega voznega cikla WLTP.
Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 novih osebnih avtomobilov lahko najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno pri vseh pooblaščenih zastopnikih in na www.bmw.si/emisije.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The all-new BMW 420i Cabrio:
Fuel consumption combined: 7.4-6.7 l/100 km; CO2 emissions combined: 169-152 g/km.

The all-new BMW 430i Cabrio:
Fuel consumption combined: 7.7-6.9 l/100 km; CO2 emissions combined: 176-158 g/km.

The all-new BMW M440i xDrive Cabrio: :
Fuel consumption combined: 8.4-7.8 l/100 km; CO2 emissions combined: 192-177 g/km.

The all-new BMW 420d Cabrio:
Fuel consumption combined: 5.5-4.9 l/100 km; CO2 emissions combined: 143-127 g/km.

The all-new BMW 430d Cabrio:
Fuel consumption combined: 5.6 l/100 km; CO2 emissions combined: 147 g/km.*

The all-new BMW M440d xDrive Cabrio :
Fuel consumption combined: 6.3 l/100 km; CO2 emissions combined: 165 g/km.*

Vse vrednosti so bile izračunane na podlagi novega preizkusnega cikla WLTP. Vrednosti WLTP se upoštevajo kot osnova pri odmerjanju davkov na vozila ali drugih dajatev, ki temeljijo (vsaj med drugim) na emisijah CO2, pa tudi pri upravičenosti do veljavnih subvencij za vozila z alternativnimi viri energije. Dodatne informacije o merilnih postopkih WLTP in NEDC boste našli na www.bmw.si/emisije.
* Predvidene vrednosti na podlagi preizkusnega voznega cikla WLTP.  

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava