Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Novi BMW Serije 7.

BMW vodi luksuzni segment v novo dobo, zaznamovano z inovacijami na področju trajnosti in digitalizacije. Z novim BMW Serije 7 najuspešnejši proizvajalec premium vozil na svetu ustvarja v prihodnost usmerjene načine užitka v vožnji, neprimerljivo udobje na dolgih razdaljah in vrhunsko digitalno izkušnjo. Osrednji del te reinterpretacije predstavlja popolnoma novi BMW i7.

G70
·
Serija 7
·
BMW i
·
BMW i7
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~15,17 MB)
  
Photos(279x, ~-1353451520 B)

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

Sedma generacija BMW serije 7 je odslej na voljo tudi s povsem električnim pogonskim sistemom. BMW i7 je primer progresivnega razkošja in razumevanja vrhunske mobilnosti, močno opredeljene s trajnostjo. Pionirske inovacije prinašajo vrhunsko udobje na dolgih vožnjah, intuitivno upravljanje in inteligentno povezljivost. Izvrstna skladnost splošne zasnove z znanim ravnovesjem med dinamičnostjo in udobjem BMW je zdaj na voljo za vse različice pogonskega sistema.

Prihod nove BMW serije 7 v prodajne salone je predviden novembra 2022. Izbor vozil bo prilagojen posameznim trgom. BMW M xDrive60 bo na voljo globalno, različice modela z osem- ali šestvaljnim bencinskim motorjem pa bodo na voljo v ZDA, na Kitajskem in v drugih izbranih prodajnih regijah. Model z dizelskim motorjem se bo seriji pridružil v Evropi kmalu po predstavitvi nove serije. Priključni hibridni modeli bodo ponudbo razširili na globalni ravni v začetku leta 2023. Varnostni avto na podlagi nove BMW serije 7 bo predstavljen kasneje.

Prihodnji vodilni model serije BMW i7 M70 xDrive (kombinirana poraba električne energije po WLTP: 26A – 21,2 kWh/100 km; emisije CO2: 0 g/km; vrednosti po NEDC: -) s povsem električnim pogonskim sistemom in priključni hibrid BMW M760e xDrive (kombinirana poraba bencina: 1,2–1,1 litra/100 km; kombinirana poraba električne energije: 26,9 kWh–25,8 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: 28–25 g/km po WLTP, vrednosti po NEDC: -) bosta na voljo v začetku leta 2023/kasneje v 2023. Električni avtomobili BMW M zagotavljajo izvrstno učinkovitost in značilne lastnosti M performance.

Proizvodnja poteka v tovarni skupine BMW v Dingolfingu. Prvič doslej se model BMW z izborom različnih konvencionalnih motorjev, priključnih hibridnih sistemov in povsem električnega pogona proizvaja na isti proizvodni liniji. Sistematično zmanjšanje odtisa CO2 s pomočjo trajnostne strategije zajema tudi dobaviteljsko verigo, velik delež naravnih in recikliranih materialov ter uporabo zelene energije v proizvodnji.

Izrazita prisotnost, ki jo izžarevajo monolitne površine in nov videz sprednjega dela z ekskluzivnim slogom oblikovanja, je značilna za luksuzne modele znamke BMW. Žarometi so tokrat razdeljeni na dva dela, pri čemer je kot luči za dnevno vožnjo mogoče opcijsko naročiti kristalne žaromete BMW Iconic Glow. Za čustveno privlačne učinke za pozdrav in slovo poskrbijo kristali Swarovski z osvetljenim ozadjem, ledvička BMW z osvetljeno okolico in dinamična svetlobna preproga s spreminjajočo se grafično projekcijo na območje pred vrati. Opcijsko je na voljo ekskluzivno dvobarvno lakiranje.

Različica karoserije z medosno razdaljo 3.215 milimetrov (pet milimetrov daljša od predhodnega modela z najdaljšo medosno razdaljo) je na voljo globalno. To prinaša izjemno prostornost zadnjega dela vozila. Značilna razmerja BMW zajemajo za 130 milimetrov večjo dolžino, 48 milimetrov večjo širino in 51 milimetrov večjo višino vozila. Del standardne opreme so vsaj 19-palčna lita aluminijasta platišča, odvisno od različice modela.

Nove modele BMW serije 7 je mogoče opcijsko naročiti z vrati, ki se samodejno odpirajo in zapirajo. Bistveno je izboljšan udoben vstop v vozilo za potnike na zadnjih sedežih, akustika in vibriranje, udobnost sedenja in prostor za glavo in noge v drugi vrsti sedežev. Standardno so vgrajeni komfortni sedeži, medtem ko so multifunkcijski sedeži na voljo kot opcija. Executive Lounge (opcija) zagotavlja potniku za sovoznikovim sedežem bistveno boljši položaj ob naslonu in prostor za noge brez vrzeli.

Standardno je na voljo samodejna klimatska naprava s štiriobmočnim upravljanjem in filtrom za nano delce, opcijsko gretje naslonjal za roke v sredinski konzoli in obloge na vratih. Fiksna panoramska steklena streha, ki je vgrajena standardno, ima večjo prozorno površino od vseh konkurenčnih modelov in vozilo preplavi s svetlobo. Opcijsko je mogoče naročiti tudi panoramsko stekleno streho Sky Lounge z LED svetlobnimi trakovi.

V novi BMW seriji 7 je globalno tudi prvič na voljo nova vrsta zabave v vozilu, ki ji ni para. BMW Theatre Screen, ki se razširi s stropne obloge, ima vgrajen Amazon Fire TV in zadnji del vozila spremeni v zasebno dnevno sobo. 79,5-cm panoramski zaslon na dotik z razmerjem stranic 32 : 9 in ločljivostjo 8K, prostorski zvočni sistem Bowers & Wilkins z zvočniki, vgrajenimi v naslonjala za glavo, in opcijski masažni mehanizem v naslonjalih. Sodelovanje s podjetjema Huawei in lqiyi omogoča pretakanje vsebin glede na posamezne države in ponudbo razvedrila na Kitajskem. Antenski sistem, združljiv s 5G, zagotavlja optimizirano povezljivost.

Nova interpretacija znanega oblikovanja k vozniku usmerjenih BMW kabin z ukrivljenim zaslonom BMW. 12,3-palčna instrumentna plošča in 14,9-palčni nadzorni prikazovalnik pod enotnim steklom sta ukrivljena proti vozniku. Vizualno učinkovito sta nameščena na notranji okrasni okvir iz lesa z odprtoporno strukturo ali iz karbona, odvisno od različice modela. V edinstveni interakcijski vrstici BMW so združeni notranja razsvetljava, dekorativni elementi in funkcije za upravljanje ter skoraj nevidni zračniki v samo eno komponento, ki poteka po vsej širini instrumentne plošče vse do obloge vrat.

Subtilno osvetljena nadzorna plošča v sredinski konzoli ima novo oblikovano prestavno ročico. Opcijsko so nekatere krmilne funkcije na voljo zastekljene. Na novo oblikovane funkcijske tipke na volanu omogočajo aktiven taktilni vnos. Glede na različico modela je na voljo dvokraki ali trikraki volan z ravnim spodnjim delom.

Na novo so razvite sedežne prevleke iz veganza – usnju podobnega materiala, ki je standardno na voljo v štirih barvah. Opcije: notranjost BMW Individual z usnjem merino in notranjost BMW M Sport za modele BMW M in vozila s standardno vgrajenim paketom M Sport – obe sta na voljo v petih barvah. Na voljo je tudi: notranjost BMW Individual z ekskluzivnimi detajli v dvobarvnem usnju merino ali v kombinaciji usnja merino in kašmirske volne, ki je tokrat prvič na voljo.

Luksuzno doživetje vožnje na novo oblikuje povsem električni pogonski sistem v modelu BMW i7 xDrive60 (kombinirana poraba električne energije: 19,6–18,4 kWh/100 km po WLTP; emisije CO2: 0 g/km; vrednosti po NEDC: dva električna motorja s skupno močjo 400 kW/544 KM in električen štirikolesni pogon v kombinaciji z omejevalnikom zdrsa kolesa tik ob aktuatorju zagotavljajo stabilno ravnotežje, takojšnjo moč, optimiziran oprijem in smerno stabilnost. Pospeševanje od 0 do 100 km/h v 4,9 sekunde. Največja hitrost: 240 km/h. Čustveno privlačen zvok pogonskega sistema BMW IconicSounds Electric je standardno na voljo.

Novi BMW i7 xDrive60 s peto generacijo tehnologije BMW eDrive: izjemno integriran pogonski sistem, inteligentno upravljanje energije, nov postopek polnjenja, napredna tehnologija baterijskih celic. Učinkoviti elektromotorji, optimizirana prilagodljiva rekuperacija, izboljšano upravljanje klime in zelo velika gostota visokonapetostne baterije z uporabno kapaciteto 101,7 kWh zagotavljajo doseg 590–625 kilometrov po WLTP, kar omogoča dolge vožnje.

Polnjenje DC z močjo do 195 kW pomeni, da je mogoče doseg povečati za približno 170 kilometrov že z desetimi minutami polnjenja. Predvidljivo upravljanje toplote omogoča predpripravo baterije za optimalno polnjenje.

V začetku leta 2023 se bodo novi seriji pridružili tudi priključni hibridni modeli z električnim dosegom več kot 80 kilometrov po WLTP. Nova generacija priključne hibridne tehnologije združuje vrstni šestvaljni bencinski motor in elektromotor, vgrajen v menjalnik. Večja moč sistema, manjša poraba goriva, energijska vsebnost visokonapetostne baterije, ki je za več kot 50 odstotkov večja od prejšnjih modelov, in podvojena moč polnjenja.

Elektrifikacija različic modelov z motorji z notranjim izgorevanjem povečuje učinkovitost. Najnovejša generacija 48-voltnega blago hibridnega sistema z zagonskim generatorjem, nameščenim na ročično gred, ki je vgrajen v menjalnik.

Novi model BMW 760i xDrive (kombinirana poraba goriva po WLTP: 11,2 L/100 km; emisije CO2: 255 g/km; vrednosti po NEDC: -) z bencinskim motorjem V8 400 kW/544 KM bo na voljo od začetka prodaje v ZDA in drugih izbranih prodajnih regijah. Prva predstavitev nove generacije vrstnih šestvaljnih bencinskih motorjev v dveh modelih, ki bosta na voljo že od predstavitve: novi BMW 740i (poraba goriva po WLTP: 8,0–7,0 L/100 km; izpusti CO2: 183–159 g/km; vrednosti po NEDC: -) 280 kW/380 KM za ZDA in Kitajsko, BMW 735i (kombinirana poraba goriva po WLTP: 7,9 L/100 km; emisije CO2: 182 g/km; vrednosti po NEDC: -) z 210 kW/286 KM bo na voljo na kitajskem trgu in drugih izbranih prodajnih regijah. Novi model BMW 7 xDrive (kombinirana poraba goriva po WLTP: 6,9–5,9 L/100 km; izpusti CO2: 182–157 g/km; vrednosti po NEDC: -) z vrstnim šestvaljnim dizelskim motorjem, ki razvije do 220 kW/300 KM, bo serijo dopolnil v Evropi in drugih izbranih prodajnih regijah spomladi leta 2023.

Elektrificirani avtomobili BMW M, ki prihajajo na trg leta 2023, zagotavljajo izjemno kombinacijo zmogljivosti in trajnostnosti. Povsem električni BMW \7 M70 xDrive z močjo 485 kW/660 KM (predvidene vrednosti, ki temeljijo na trenutni stopnji razvoja avtomobila in vključujejo začasne pospeške). BMW M760e xDrive priključni hibridni model (kombinirana poraba bencina: 1,2– 1,1 litra/100 km; kombinirana poraba električne energije: 26,9 kWh– 25,8 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: 28–25 g/km po WLTP, vrednosti po NEDC: -) ima sistemsko moč 420 kW/571 KM.

Široko nadgrajena tehnologija podvozja optimizira mešanico užitkov v športni vožnji za volanom in prvovrstnega udobja na zadnjih sedežih. Dvoosno zračno vzmetenje in prilagodljivo podvozje sta vgrajena standardno. Opcijsko sta na voljo sistema integralnega aktivnega krmiljenja in Executive Drive Pro z optimizirano aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi.

Na novo oblikovani paket M Sport s funkcijami, med katerimi je zavorni sistem M Sport, in 20-palčna aluminijasta platišča M. Hkrati je prvič doslej paket M Sport Pro na voljo tudi za modele BMW serije 7.

V avtomobilih BMW M, ki bodo na voljo v letu 2023, bodo na voljo oblikovalski elementi in sistemi podvozij, značilni za posamezne modele. Med standardno opremo so paket Executive Drive Pro in 21-palčna lita aluminijasta platišča M. Kot opcija so na voljo paket M Performance in 22-palčna lita aluminijasta platišča M, ki so na voljo v sklopu programa delov BMW M Performance.

Na voljo je inovativna tehnologija z novo generacijo senzorjev, novo programsko opremo in zmogljivo računalniško platformo z izjemnim potencialom za tretjo stopnjo samodejne vožnje in parkiranja. Kot del standardne opreme za novi BMW serijo 7 je na voljo: opozorilo pred čelnim trkom, ki zazna bližajoči se promet med zavijanjem levo (v državah, kjer vozila vozijo po desni) ter kolesarje in pešce in zavijanju desno. Hkrati je na voljo parkirni asistent z asistentom za vzvratno vožnjo. Med opcijsko opremo so asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, aktivna navigacija, samodejni sistem za omejevanje hitrosti Speed Limit Assist, funkcija nadzora poti, prepoznavanje semaforjev, asistent za menjavo voznega pasu in asistent za manevriranje.

Nova generacija operacijskega sistema BMW iDrive s številnimi funkcijami bo premierno na voljo v vozilih BMW serije 7: BMW Intelligent Personal Assistant z dodatnimi funkcijami je mogoče upravljati z zadnjih sedežev; ekskluzivni programi My Modes Expressive, Relax, Theatre Mode in Digital Art Mode (predvidoma na voljo od spomladi 2023); pretakanje videov YouTube na zahtevo na nadzornem prikazovalniku. 5,5-palčni krmilniki na dotik, vgrajeni v zadnja vrata, služijo kot upravljalne enote za razvedrilo v vozilu, telefoniranje na zadnjih sedežih, uravnavanje položaja sedeža in notranjo razsvetljavo. Projektor BMW Head-Up z novo grafično podobo. Navigacija z razširjenim prikazom Augmented View na nadzornem prikazovalniku. Večmodalno upravljanje BMW Natural Interaction.

Notranja kamera omogoča fotografiranje in prenos posnetkov notranjosti na pametni telefon uporabnika. Možnost integracije pametnih telefonov z Apple CarPlay in Android Auto. V vozilu je mogoče uporabljati osebno kartico eSIM. Individualizirana uporabniška izkušnja z aplikacijama BMW ID in My BMW. Digitalni ključ BMW Plus z ultraširokopasovno radijsko tehnologijo zagotavlja boljšo varnost. Posodabljanje programske opreme na daljavo in BMW ConnectedDrive Store za uvoz novih in izboljšanih funkcij vozila.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The new BMW 760i xDrive*. 
Fuel consumption in l/100km (combined, WLTP): 11,2 l/100 km, 
CO2 emissions in g/km (combined, WLTP): 255
* All figures are preliminary values.

The new BMW i7 xDrive60*. 
Power consumption in kWh/100 km (combined, WLTP): 19,6 - 18,4; 
Electric range in km (WLTP): 590 – 625; 310 mls (EPA)
* All figures are preliminary values.

The new BMW M760e xDrive.
Fuel consumption in l/100km (combined, WLTP): 1,2 – 1,1/100 km, 
Power consumption in kWh/100 km (combined, WLTP): 26,9 – 25,8 
CO2 emissions in g/km (combined, WLTP): 28-25
* All figures are preliminary values.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava