Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

BMW Group си осигурява нискоемисионна стомана за глобалната производствена мрежа

15.11.2022Информация за медиите

+++ Нови споразумения за доставка в САЩ и Китай +++ От 2026 г. вече над една трета от глобалния обем на закупуване на стомана ще е с по-ниски емисии на CO2 +++ Във фокуса: иновативни технологии, възобновяеми енергийни източници и кръгова икономика +++

circular economy
·
Hydrogen
·
H2 Green Steel
·
green power
·
Steel
·
Steel Dynamics
·
HBIS Group
·
Salzgitter AG
·
Big River Steel
·
Purchasing

Началото на производството на BMW iX1* в Регенсбург ускорява темпото: До 2024 г. един от всеки три автомобила произведени в баварските фабрики ще бъде електрически.

11.11.2022Информация за медиите

Top

+++ Както беше обещано: Напълно електрически модели ще се произвеждат във всички германски заводи +++ Кратки разстояния: високоволтовата батерия за BMW iX1* също от Регенсбург +++ Над 3300 служители работят в производството на електрически компоненти за BMW Group +++

Технологии
·
BMW i
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Устойчиво развитие
·
BMW iX1
·
Производство и рециклиране
·
Electrification

BMW iX Flow е включен в списъка на TIME с най-добрите изобретения за 2022 г.

10.11.2022Информация за медиите

+++Смяната на цвета на каросерията благодарение на електрофоретичната технология, включена в Списъка на най-добрите изобретения на TIME за 2022 г. +++ Потенциал за бъдещo приложение в интериора и екстериора на превозните средства +++

Корпоративни награди
·
Технологии
·
Корпоративни

BMW Test Days 2022 - галерия от снимки

03.11.2022Прес материали

В рамките на BMW Test Days 2022 BMW Group България, представя новостите в моделното портфолио на марката. Новото BMW X1, обновените BMW Серия 3 Седан и Туринг и plug-in hybrid версията BMW Серия 2 Active Tourer демонстрират своите възможности.

U11
·
G20
·
G21
·
U06
·
Серия 3
·
Туринг
·
Active Tourer
·
X1
·
Седан
·
Серия 2

Заводът на BMW Group в Лайпциг въвежда гъвкава водородна горелка на сушилнята в бояджийския цех

20.10.2022Информация за медиите

Top

+++ Членът на борда на директорите, отговорен за производството Неделкович: „Технологичният пробив подчертава иновативната ни сила“ +++ Използване на водород и в заводската и транспортната логистика +++

Околна среда
·
Технологии
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Logistics
·
Устойчиво развитие
·
Производство и рециклиране

Новото BMW M2.

12.10.2022Прес материали

Top

Новото BMW M2 (среден разход на гориво: 10,2 – 9,7 л/100 км; CO2 емисии комбинирани: 231 –218 г/км според WLTP; данни според NEDC: -) предлага типичната за М динамика в особено концентрирана форма. Със своя редови шестцилиндров двигател с мощност 338 кВт/460 к.с., опционалната шестстепеннна механична скоростна кутия и задно задвижване второто поколение на компактния High Performance автомобил осигурява чиста радост от шофирането. Дебютът на новото BMW M2 е ...

G87
·
Автомобили BMW M
·
M2

Безплатно Over the air актуализиране на софтуера на 3,8 милиона автомобила: 10 акцента

11.10.2022Информация за медиите

+++ Широкообхватни подобрения на функцията „оптимизиран спрямо възможностите за зареждане маршрут“ +++ Нови „умения“ за BMW Intelligent Personal Assistant +++ Възможност за интеграция на Amazon Alexa в ВMW Operating System 8 +++ Нови My Modes за iX и Серия 2 Актив Турър +++

Технологии
·
Automated Driving
·
Системи за подпомагане на водача
·
Концепции за информационно-развлекателни системи и управление

BMW и Kith стартират втори сезон на успешното си сътрудничество с BMW i4 M50.

03.10.2022Прес материали

Строго лимитиран специален модел на напълно електрическия Performance BMW M с уникални Kith елементи +++ Историческо BMW 1602 от 1972 година е електрифицирано и оборудвано с дизайнерски детайли от Рони Фиг +++ Лайфстайл колекцията се предлага по целия свят в Kith Stores и онлайн

G26
·
Kith
·
Автомобили BMW M
·
i4 M50
·
Lifestyle продукти
·
Lifestyle

Напредък и ефективност в ново разнообразие: допълнителни варианти на задвижването и иновации за новото BMW Серия 7

30.09.2022Информация за медиите

След успешния старт на напълно електрическото BMW i7 сега следват два Plug-in хибридни модела, сред тях и един BMW M Автомобил, както и вариант с 48-волтова технология Mild-Hybrid с дизелов двигател. Последователна електрификация с най-новата технология BMW eDrive. Старт на производството през ноември 2022 година.

G70
·
Автомобили BMW M
·
M760e
·
Серия 7
·
750e
·
740d

Следващото поколение гласов асистент на BMW ще се базира на технологията Amazon Alexa.

28.09.2022Информация за медиите

Top

+++ Съществено подобрение за естествен диалог между водача и автомобила +++

Технологии
·
BMW ConnectedDrive
·
Концепции за информационно-развлекателни системи и управление
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност

Първото BMW XM

28.09.2022Информация за медиите

Top

В годината на 50-годишния си юбилей BMW M GmbH за пръв път представя High-Performance автомобил с електрифицирано задвижване. Plug-in хибридната система, която включва V8 бензинов двигател и особено мощен електромотор, осигурява вълнуваща динамика на BMW XM (среден разход на гориво: 1,6 – 1,5 л/100 км според WLTP; среден разход на електроенергия: 30,1 – 28,9 кВтч/100 км според WLTP; CO2  емисии (комбинирани): 36 – 33 г/км според WLTP; данни според NEDC: – ...

G09
·
Автомобили BMW M
·
XM

Чиста радост от шофирането, свежи акценти:  BMW Z4 през моделната 2023 г.

28.09.2022Прес материали

Чистокръвен роудстър, по-спортен и атрактивен от всякога – това е BMW Z4 през моделната 2023 г. Най-новата, старателно модернизирана версия на открития двуместен автомобил впечатлява със свежите дизайнерски акценти в екстериора, по-богатото серийно оборудване и нови опции.

G29
·
Z4

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг - галерия със снимки от международното медийно представяне.

21.09.2022Информация за медиите

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг - галерия със снимки от международното медийно представяне.

G20
·
G21
·
Серия 3
·
Туринг
·
Седан

BMW i Ventures води инвестиционна серия А в компанията за оптични изкуствени интелекти, Alitheon®

20.09.2022Информация за медиите

BMW i Ventures обявява днес водеща инвестиция в кръг от серия А на стойност $10 милиона за Alitheon, компания за оптични AI технологии.

Корпоративни финанси, факти и цифри
·
Корпоративни

BMW Group Устойчивост чрез иновации 2022.

19.09.2022Прес материали

Top

В рамките на събитието „Устойчивост чрез иновации 2022“ компанията представя широка гама от насочени към бъдещето технологии, концепции и стратегии, които ясно показват как иновативната сила и визионерското мислене могат да осигурят нов тласък за устойчива мобилност.

Иновация в автомобилната индустрия: части от рециклирани рибарски мрежи

13.09.2022Информация за медиите

+++ Уникална технология за рециклиране преработва отпадъците от морето до пластмасов рециклат. +++ CO2 емисиите се понижават с 25 % спрямо конвенционално произведените компоненти. +++ Ocean Plastics като изходен материал за тапицериите по пода на BMW iX и BMW X1. +++ До 2030 година термопластичните пластмаси за новите автомобили на BMW Group ще са произведени от рециклирани материали.

Технологии
·
Корпоративни
·
Устойчиво развитие
·
Производство и рециклиране

Зареждане без приложение и карта: BMW Group въвежда функцията Plug & Charge и е първият производител, който интегрира множество договори за зареждане с електроенергия в автомобила.

12.09.2022Информация за медиите

Иновативното предложение съчетава удобно зареждане с уникална гъвкавост. Автомобилът се удостоверява самостоятелно в зарядните станции, като използва дигитално съхранени регистрационни данни. Ще се предлага от средата на 2023 г.

Технологии
·
BMW i
·
Electrification
My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

PressClub Information

Важно актуализиране.

Научете повече

BMW AG актуализира насоките за защита на данните и правните указания на уебсайта. Така осигуряваме повече прозрачност при данните, които се събират за Вас в PressClub, относно начина им на използване и относно възможности за контрол, които имате за Вашите лични данни. Актуализиранията влизат в сила на 25-и май 2018 г.

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.