Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг - галерия със снимки от международното медийно представяне.

21.09.2022Информация за медиите

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг - галерия със снимки от международното медийно представяне.

G20
·
G21
·
Серия 3
·
Туринг
·
Седан

BMW i Ventures води инвестиционна серия А в компанията за оптични изкуствени интелекти, Alitheon®

20.09.2022Информация за медиите

BMW i Ventures обявява днес водеща инвестиция в кръг от серия А на стойност $10 милиона за Alitheon, компания за оптични AI технологии.

Корпоративни финанси, факти и цифри
·
Корпоративни

Иновация в автомобилната индустрия: части от рециклирани рибарски мрежи

13.09.2022Информация за медиите

+++ Уникална технология за рециклиране преработва отпадъците от морето до пластмасов рециклат. +++ CO2 емисиите се понижават с 25 % спрямо конвенционално произведените компоненти. +++ Ocean Plastics като изходен материал за тапицериите по пода на BMW iX и BMW X1. +++ До 2030 година термопластичните пластмаси за новите автомобили на BMW Group ще са произведени от рециклирани материали.

Технологии
·
Корпоративни
·
Устойчиво развитие
·
Производство и рециклиране

Зареждане без приложение и карта: BMW Group въвежда функцията Plug & Charge и е първият производител, който интегрира множество договори за зареждане с електроенергия в автомобила.

12.09.2022Информация за медиите

Иновативното предложение съчетава удобно зареждане с уникална гъвкавост. Автомобилът се удостоверява самостоятелно в зарядните станции, като използва дигитално съхранени регистрационни данни. Ще се предлага от средата на 2023 г.

Технологии
·
BMW i
·
Electrification

По-висока мощност, по-ниски CO2 емисии при производството, значително понижение на разходите: от 2025 година при Neue Classe BMW Group ще използва иновативни кръгли акумулаторни клетки.

09.09.2022Информация за медиите

Top

Новоразработените BMW кръгли батерийни клетки са оптимално съобразени с архитектурата на Neue Classe +++ Понижаване на разходите за цялата високоволтова батерия с до 50 % в сравнение с актуалното поколение +++ Производство с редуцирани СО2 емисии със зелена електроенергия и вторични материали +++ Членът на борда на директорите, отговорен за развойната дейност Вебер: „Изключителен технологичен скок при енергийната плътност, скоростта на зареждане и пробега“ ...

CO2 emissions
·
battery cell
·
High-voltage battery
·
Neue Klasse
·
Gigafactory
·
Battery cell factory
·
secondary material
·
green power
·
Lithium
·
cobalt

BMW Group стартира собствено производство на горивни клетки за BMW iX5 Hydrogen в Мюнхен.

31.08.2022Информация за медиите

Top

Водородът като допълнителна възможност за електрическите задвижвания +++ Горивните клетки се произвеждат в собствения център по компетентност за водорода +++ С водородната си технология BMW Group е лидер в сегмента на електрическите премиум автомобили

Технологии
·
BMW i
·
Корпоративни
·
Устойчиво развитие
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
·
Electrification

Животът е пъстър: новото MINI Multitone Edition в духа на разнообразната MINI общност.

31.08.2022Информация за медиите

До сега уникалната в световен мащаб технология Multitone беше запазена само за покрива, новото Multitone Edition за MINI 3 врати, MINI 5 врати и MINI Clubman допълва особената визия с множество детайли в екстериора и интериора.

MINI Clubman
·
MINI
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door

Ултимативна динамика на управлението: BMW M GmbH стартира тестовете на концепцията за напълно електрически High-Performance модели,  

17.08.2022Информация за медиите

Започват първите тестове на технологичната платформа за иновативни системи за задвижване и контрол на окачването. Четири електромотора и интегриран контрол на динамиката на управлението осигуряват екстремно емоционалното изживяване при шофиране в бъдещи High Performance спортни автомобили.

Автомобили BMW M

Устойчивостта в основата на корпоративната стратегия на BMW Group

09.08.2022Информация за медиите

BMW Group се придържа към своите амбициозни цели за устойчивост и последователно развива трансформацията на компанията с цел климатична неутралност до 2050 г. Чрез рециклиране на суровини в смисъла на кръговата икономика трябва да се постигне възможно най-добро оползотворяване на ресурсите.

Circularity
·
BMW i Vision Circular
·
deep-sea mining
·
recycling
·
Aluminium
·
Wheels
·
environmental and social standards
·
Transformation
·
supplier network
·
supply chain

Печеливша първа половина на годината – BMW Group се движи по план в трудна среда.

03.08.2022Информация за медиите

Top

В силно нестабилна среда BMW Group остава по план през първата половина на 2022 г. С гъвкавост и опит компанията се сблъска с предизвикателства, включително непрекъснати прекъсвания на веригата за доставки и затруднения за полупроводници и специфични части.

Корпоративни финанси, факти и цифри
·
Корпоративни
·
Корпоративни събития

BMW M Drive Tour 2022 отново демонстрира възможностите и многообразието на BMW M автомобилите. Специален фокус върху 50тата годишнина на BMW M GmbH.

29.07.2022Прес материали

Update

BMW M Drive Tour за осма поредна година демонстрира възможностите на гамата BMW M пред български клиенти и медии. В продължение на три дни над 150 участника от цялата страна имаха възможност да изпитат на писта BMW M3 и BMW M4 със система за задвижване на четирите колела M xDrive и по обществената пътна мрежа мнгообразието от варианти на автомобилите BMW M. Специален фокус е 50тия юбилей на М GmbH.

MINI Concept Aceman: първият напълно електрически Crossover модел на новото семейство MINI .

27.07.2022Прес материали

Top

MINI представя прототип като поглед към една нова автомобилна концепция за сегмента на премиум малките автомобили: с чисто електрическо задвижване, без хром и кожа, с напълно нов дизайнерски език и напредничава дигитализация за интензивно потребителско изживяване.

Дизайнерски решения, концепции и изследвания

Построена, за да оформя бъдещето: икона от световна величина празнува 50-тия си рожден ден. Проектираната от Карл Шванцер сграда на централата на BMW Group - символ на нова ера.

22.07.2022Информация за медиите

Top

В периода между 1970 и 1972 г. в Мюнхен само за 26 месеца е изградена икона с непреходна елегантност, привличаща хора от цял свят. 3,5 млн. работни часа на строителната площадка. 500 строителни работници, както и 200 архитекти, инженери и чертожници. За първи път в Европа над 3000 фасадни елемента, произведени по японския метод за леене на алуминий. Нито стотинка над първоначално договорената цена – и готова навреме за летните олимпийски игри през 1972 г. ...

Корпоративни
·
Културни въпроси

Пилотен проект: автомобилите се движат без водачи в рамките на производството.

19.07.2022Информация за медиите

Подразделението Startup Garage на BMW Group си сътрудничи с млади технологични компании. Софтуерните решения от Seoul Robotics и Embotech позволяват мобилност без водач в завода. Пилотната фаза започва през юли 2022 г. с новото BMW Серия 7.

G70
·
Технологии
·
BMW i
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Automated Driving
·
BMW i7
·
Серия 7
·
Производство и рециклиране

This Toy is Electric. Електрифицирана радост от шофирането под открито небе.

15.07.2022Информация за медиите

С уникален екземпляр на MINI Cooper SE Cabrio MINI за пръв път комбинира максималната радост от шофирането под открито небе с електрическата мобилност с нулеви локални емисии. Световна премиера на „MINI Тakes the States“ в САЩ

MINI
·
MINI Кабриолет
·
MINI Electric

Новото BMW Серия 8 Купе, новото BMW Серия 8 Кабриолет, новото BMW Серия 8 Гран Купе .

07.07.2022Прес материали

Цялостно освежаване на спортните автомобили BMW в луксозния сегмент. Новото BMW Серия 8 Купе, новото BMW Серия 8 Кабриолет и новото BMW Серия 8 Гран Купе с ярки дизайнерски модификации на екстериора и модернизиран в множество детайли интериор. Акцентът е върху ексклузивния характер, стилната външност и динамичните възможности, съчетани с оптимизирана свързаност. Новите BMW Серия 8 модели повече отвсякога олицетворяват позицията на марката в луксозния ...

Серия 8

Лукс, който електризира: новото BMW Серия 7 със старт на производството в завода в Динголфинг

01.07.2022Информация за медиите

Top

+++ Начало на производството на напълно електрическото BMW i7* и високо ефективните варианти с двигател с вътрешно горене +++ Инвестиции от над 300 млн. евро в локацията в Долна Бавария +++ Вече всяко четвърто BMW от Динголфинг е с електрическо задвижване +++ Последователна реализация на концепцията BMW iFACTORY +++ Пилотен проект за автоматизирано шофиране в производствените зони+++

G70
·
Технологии
·
BMW i
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
BMW i7
·
Устойчиво развитие
·
Серия 7
·
Производство и рециклиране

Новото BMW Серия 7 с предпремиерно представяне в България.

24.06.2022Прес материали

Новото BMW Серия 7 се среща с българска публика само няколко седмици след световната си премиера. Въвеждането на пазара е през декември 2022 г. с изцяло електрическото BMW i7 xDrive60. Цена за България, валидна от 1 юли 2022 г. 262 750 лв. с вкл. ДДС.

Серия 7

Заводът на BMW Brilliance Lydia е открит: воден от цифровизацията, заводът поставя нови стандарти за ориентирано към бъдещето автомобилно производство.

23.06.2022Информация за медиите

Top

+++ Годишният производствен капацитет на заводите на BMW в Шънян се увеличава до 830 000 автомобила. +++ Реализиране на стратегията BMW iFACTORY. LEAN.GREEN. DIGITAL. +++ „Industrial Metaverse“: първият завод на BMW Group, който от самото начало е изцяло планиран и симулиран във виртуалния свят. +++ Насочен към електрическата мобилност, заводът Лидия ще произвежда новото BMW i3 +++

 
Media Set  
Технологии
·
Корпоративни
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
·
Устойчиво развитие
·
Производство и рециклиране
·
Industry 4.0
·
Smart Logistics
My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

PressClub Information

Важно актуализиране.

Научете повече

BMW AG актуализира насоките за защита на данните и правните указания на уебсайта. Така осигуряваме повече прозрачност при данните, които се събират за Вас в PressClub, относно начина им на използване и относно възможности за контрол, които имате за Вашите лични данни. Актуализиранията влизат в сила на 25-и май 2018 г.

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.