Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW i3 за първи път в България.

i can't wait или i не може да чака, беше мотото на представянето на суб-бранда на BMW Group през 2011 г., който обединява продуктите и услугите за устойчива индивидуална мобилност. Две години по-късно в избрани пазари вече е въведен първият проектиран за електрическа мобилност автомобил BMW i3. Макар датата на въвеждане на българския пазар да не е определена все още BMW i3 не може да чака и затова направи първи километри в България.

Корпоративни
·
BMW i
·
BMW i3
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(18x, ~25,87 MB)

i can't wait или i не може да чака, беше мотото на представянето на суб-бранда на BMW Group през 2011 г., който обединява продуктите и услугите за устойчива индивидуална мобилност. Две години по-късно в избрани,в зависимост от готовността за въвеждане на електриеска мобилност, пазари вече е въведен първият проектиран за електрическа мобилност автомобил BMW i3. Макар датата на въвеждане на българския пазар да не е определена все още BMW i3 не може да чака и затова направи първи километри в България.

Също като всяко друго BMW, така и BMW i3 носи спортните гени на марката и се отличава с чистата радост от шофирането, която доставя. При BMW i3 е обърнато специално внимание на устойчивото развитие във всеки етап от производството.

Пробегът от 130 до 160 км. покрива ежедневните потребности

Пробегът на автомобила с едно зареждане е от порядъка на 130 - 160 км. Опитът на BMW Group, натрупан с тестовите електрически автомобили, в рамките на проектите MINI E и BMW ActiveE показва, че пробег от 130 - 160 км. е напълно достатъчен за преобладаващото мнозинство от водачи. Средното изминато разстояние за един ден на автомобил в този клас в глобален мащаб е само 64 км.

Освен това по желание BMW i3 може да бъде оборудвано с удължител на пробега (Range Extender), който по време на пътуване поддържа постоянно нивото на заряд на литиево-йонната батерия, ако то падне под определена стойност. Тази функция се изпълнява от двуцилиндров бензинов двигател с мощност 25 кВт/ 34 к.с., който е разположен непосредствено до електрическото задвижване на задната ос. По този начин максималният пробег във всекидневието се удължава до около 300 км.

Ниски експлоатационни разходи и огромен интерес по целия свят

През ноември 2013 година стартират продажбите на BMW i3 в Германия и редица други европейски пазари. На други големи пазари като САЩ, Япония и Китай автомобилът ще бъде въведен през първата половина на 2014 година, а по-късно поетапно, съобразно пазарното развитие и интереса на потребителите и в целия свят. Базовата версия на BMW i3 ще струва 34 950 евро в Германия, а цената с опционалния Range Extender е 39 450 евро.

Експлоатационните разходи при BMW i3 са относително ниски: разходите за поддръжка и зареждане за три години са с около 40 % по-ниски в сравнение с тези на регистрирано в Германия BMW 320d, което е особено икономично.  В другите държави икономиите могат да бъдат дори по-високи, в зависимост от стимулите за насърчаване на електромобилите.

BMW i3 поставя нови стандарти по отношение на олекотената конструкция

BMW i3 се отличава с множество технически иновации. Така например моделът разполага с пътническа клетка изработена от въглероден композит (Carbon Fibre Reinforced Plastic), както и алуминиево шаси и поставя нови стандарти по отношение на олекотената конструкция. Със собственото си тегло от 1 195 кг. моделът е по-лек от повечето автомобили в компактния сегмент и в същото време предлага повече място за до четирима пътника.

Ниското тегло повишава пъргавината и динамиката на BMW i3. Електромоторът на автомобила е с мощност 125 кВт/ 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм, които са на разположение още при старта. Спринтът от 0 до 60 км/ч отнема 3,7 сек, а от 0 до 100 км/ч – 7,2 сек. Поради съображения за по-висока ефективност максималната скорост е ограничена до 150 км/ч.

Устойчиво развитие при всички етапи на производството

За BMW Group темата за устойчивото развитие има изключително важна роля. При производството на BMW i3 в завода в Лайпциг например необходимата електроенергия се добива от силата на вятъра. Освен генерираната при нулеви емисии на СО2 електроенергия при производството на модела се спестяват до 50% електричество и 70% вода в сравнение с и без това много ефективните средни стойности при производството на BMW.

Продажба на автомобилите BMW i ще се извършва по многоканален модел

Продажбата на продуктите и услугите на BMW i ще се извършва по многоканален модел. Освен подбраните търговски BMW i партньори клиентите ще имат на разположение и мултимедиен Customer Interaction Center (CIC), както и онлайн платформа. Всички канали за продажба ще бъдат напълно свързани един с друг и клиентите ще могат да персонализират целия процес на покупка според собствените си нужди.

С въвеждането на онлайн платформата за продажби BMW Group реагира на нарастващия интерес на клиентите към онлайн-информирането за автомобила.  Въпреки това и в бъдеще търговските партньори на BMW i ще останат гръбнака на търговската мрежа и основният партньор за контакт с клиентите.

С цялостната си програма „360° ELECTRIC“ BMW i предлага на клиентите си всеобхватна гама от продукти и услуги, които покриват всички нужди на водачите. „Ние ще подпомогнем нашите клиенти на BMW i3 с всеобхватен пакет от премиум-услуги”, обясни Иън Робертсън, член на Управителния съвет на BMW AG при представянето на BMW i3 в Лондон.

Световният пазар на електромобили расте  

Световният пазар за електромобили се развива добре: след като през миналата година по целия свят са регистрирани близо 93 000 електромобила, то през следващата година се очаква броят на регистрациите да надхвърли 150 000.

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.