Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW M6 GT3 изминава първи метри на заводския полигон на BMW в Динголфинг

Новият състезателен автомобил на BMW за GT-спорта успешно измина първите си метри: миналата събота тестовата писта на територията на завода на BMW в Динголфинг (Германия) бе сцена на първия Roll-out на BMW M6 GT3, с което от 2016 година екипите на BMW ще участват в националните и международните серии, както и в традиционните състезания на дълги разстояния.

2015
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(2x, ~5,45 MB)

Новият състезателен автомобил на BMW за GT-спорта успешно измина първите си метри: миналата събота тестовата писта на територията на завода на BMW в Динголфинг (Германия) бе сцена на първия Roll-out на BMW M6 GT3, с което от 2016 година екипите на BMW ще участват в националните и международните серии, както и в традиционните състезания на дълги разстояния. Точно в 14:00 часа автомобилът, управляван от Йорг Мюлер (Германия), измина първите метри на излизане от гаража. С това фирменият пилот на BMW постави следващия крайъгълен камък в разработката на BMW M6 GT3.

„Това е велик момент за всички, които през последните месеци работиха интензивно и с голяма страст по разработката на BMW M6 GT3 “, каза директорът на BMW Motorsport Йенс Маркард. „В този автомобил е приложен целия опит, който натрупахме през последните години в състезанията на дълги разстояние и GT-спорта. Разработките се движат по план и ние сме убедени, че през 2016 година ще можем да изкараме на състезателната писта напълно конкурентноспособен автомобил. Все още ни чака много работа, но искам още веднъж да благодаря на всички, които допринесоха за този великолепен проект.” 

Мюлер остана възхитен след първите метри в Динголфинг и сподели: „Това е един великолепен момент: да влезеш в бокса и да видиш този невероятно красив автомобил. Аз съм много горд, че изминах с него първите метри. Естествено, един Roll-out е само първия функционален тест, но като цяло всичко премина много добре и безпроблемно. Двигателят ме впечатли силно. Той е мощен и има добър въртящ момент, което е важно за такъв автомобил. Убеден съм, че с BMW M6 GT3 BMW Motorsport ще предлага на своите клиенти един фантастичен състезателен автомобил.” 

Разработката на BMW M6 GT3 продължава по план. Автомобилът се задвижва от 4,4-литров V8 двигател с технология M TwinPower Turbo, която е модифицирана за състезателна употреба. Двигателят е с мазане тип сух картер и развива над 500 к.с. – при тегло на автомобила под 1 300 килограма. Другите технически характеристики на BMW M6 GT3 са Transaxle-задвижването, секвенциалната 6-степенна състезателна скоростна кутия и мощната електроника от моторните спортове. Шасито е оптимизирано в аеродинамичния тунел на BMW. 

Инженерите допълнително са модернизирали в детайлите базовото BMW M6 Купе, което и в серийния си вид е перфектно пригодено за състезателната писта. Основно внимание е обърнато на сигурността на пилотите. За да може водачът на BMW M6 GT3 да е максимално защитен при инцидент, BMW Motorsport са разработили сертифицирана от FIA клетка за сигурност по най-актуалните стандарти. Инженерите са обърнали не по-малко внимание и на ефективността, лесната поддръжка и преди всичко на решаващата при 24-часовите състезания надеждност.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.