Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Максимална мощност за моторните спортове, максимална динамика на пътя: новото BMW M6 GT3.

BMW поставя основите на развитието в бъдеще в GT състезателния спорт - на IAA 2015 BMW представя новоразработеното BMW M6 GT3. През сезон 2016 състезателната версия на BMW M6 Купе ще участва в много първенства и реномирани състезания в рамките на BMW Sports Trophy. Състезателната версия на BMW M6.

PressClub Sports
·
Motorsport Automotive
·
2015
·
GT Racing
·
Корпоративни
·
Изложби, автомобилни изложения
·
BMW M
·
Автомобили BMW M
·
M6
·
Frankfurt
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(32x, ~170,66 MB)

BMW поставя основите на бъдещето развитието в GT състезателния спорт - на IAA 2015 BMW представя новоразработеното BMW M6 GT3. През сезон 2016 състезателната версия на BMW M6 Купе ще участва в много първенства и реномирани състезания в рамките на BMW Sports Trophy.

Максимална мощност, оптимизирано тегло, уникално усещане при шофиране

При разработката на BMW M6 GT3 е ползван целия опит, натрупан от BMW Motorsport от 2010 година с успешния предишен модел BMW Z4 GT3. Новия GT3 състезателен автомобил се отличава с множество подобрения, особено по отношение на управляемостта и икономичността. Един от примерите за това е използването на сериен двигател с технология M TwinPower Turbo, който осигурява по-висока мощност и въртящ момент. С ориентираното към средата на автомобила разположение на седалката на водача и по-дългото междуосие BMW M6 GT3 осигурява уникални за моторните спортове изживявания при шофиране.

BMW M6 GT3 тежи по-малко от 1 300 килограма. Фактът, че през 2016 година BMW Motorsport ще изпрати на старта истински състезател, се доказва и от задвижващата концепция Transaxle, секвенциалната шестстепенна състезателна скоростна кутия и оптимизираната в аеродинамичния тунел на BMW каросерия. За максимални постижения при състезанията за издръжливост са повишени и надеждността, ефективността и лекотата на обслужването на BMW M6 GT3. По-дългото в сравнение с BMW Z4 GT3 междуосие осигурява значително по-добра управляемост. Но спортните успехи на BMW M6 GT3 ще бъдат гарантирани не само от автомобила, но и от обслужването и поддръжката от инженерите на BMW Motorsport и доставката на резервни части на място.

Всеобхватна тестова програма по множество състезателни писти

Още преди 24-часовото състезание на Северната отсечка на Нюрбургринг през май 2015 година клиентите на BMW Motorsport от целия свят имаха възможност  да се запозанят, в рамките на ексклузивно събитие в тестовия център на BMW M в Нюрнберг, предпремиерно с BMW M6 GT3, като автомобилът им бе представен в детайли от пилоти и инженери. По време на традиционната M Night в петък преди състезанието на „Зеления ад“ GT спортистът за пръв път бе представен и на феновете на най-мощната буква на света. Клиенските отбори от Северна Америка също имаха възможност да направят първата си снимка с BMW M6 GT3. По време на състезанието на United SportsCar Championship (USCC) в Уоткинс Глен (САЩ) в края на юни състезателният автомобил за пръв път бе показан пред публика от другата страна на Атлантическия океан. При 24-часовото състезание на Спа-Франкошам (Белгия) бе представено на отборите и водачите от целия свят в рамките на най-важното GT състезание на света. А по време на IAA автомобилът за пръв път ще бъде представен и в състезателния дизайн на BMW Motorsport. 

От началото на 2015 година BMW M6 GT3 премина през всеобхватна изпитателна програма на най-различни състезателни писти. Опитни заводски пилоти на BMW изминаха множество ценни километри зад волана на новия автомобил за GT- и състезанията за издръжливост. Професионалистите извършиха важна работа по настройките на BMW M6 GT3. В момента автомобилът получава последните си шлифовки, преди да направи състезателния си дебют през следващата година.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2014 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,118 млн. автомобила и над 123 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 70,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.  

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.