Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

12 екипажа на MINI ALL4 Racing ще се борят за петата поредна победа в Рали Дакар// MINI обявява международните пилоти на MINI ALL4 Racing за Рали Дакар 2016

Няма спор: Рали Дакар е майката на всички Cross-Country ралита – дори и само заради факта, че е най-тежкото автомобилно състезание на света. Въпреки страховитата му слава MINI успя да постигне четири поредни победи (2012-2015) в Рали Дакар с MINI ALL4 Racing. През 2016 година трябва да ги последва и петия пореден триумф. Вече са обявени и екипажите за 12-те автомобила MINI ALL4 Racing.

MINI
·
Brands
·
Корпоративни
·
Sport
·
PressClub Sports
·
2015
·
Motorsport MINI
·
Dakar
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,82 KB)
  
Photos(217x, ~819,35 MB)

Няма спор: Рали Дакар е майката на всички Cross-Country ралита – дори и само заради факта, че е най-тежкото автомобилно състезание на света. Въпреки страховитата му слава MINI успя да постигне четири поредни победи (2012-2015) в Рали Дакар с MINI ALL4 Racing. През 2016 година трябва да ги последва и петия пореден триумф. Вече са обявени и екипажите за 12-те автомобила MINI ALL4 Racing. 

Откакто в началото на 60-те години на миналия век оригиналното Mini е модифицирано от Джон Купър до състезателния автомобил Mini Cooper 997, името Mini е синоним за ангажимент и естествено успехи в рали-спорта. 

Днес MINI продължава традициите на успехите в състезанията по целия свят с MINI ALL4 Racing. Също като Mini Cooper и MINI и MINI ALL4 Racing се превърнаха в икони на моторните спортове благодарение на категоричните си победи при Cross-Country състезанията и надпреварите по целия свят. Едно от тези Cross-Country състезания е Рали Дакар.

С продължителност от цели две седмици то се смята за най-тежкото за автомобилите и екипажите рали на дълги разстояния в света. През 2016 година в него отново ще участват MINI и наложилите се MINI ALL4 Racing. 

За X-raid Team на старта в Дакар ще застанат четири екипажа на MINI ALL4 Racing. Екипите на тези автомобили се състоят от талантливи и професионални пилоти и навигатори, всички те майстори в своята област – и всички готови да постигнат петата поредна победа за MINI.

След победата си в Rallye Dakar 2015 Насер Ал-Атия (Катар) и неговият дългогодишен навигатор Матю Баумел (Франция) отново застават на старта, за да защитят титлата си. „За да победиш в Дакар, се нуждаеш от късмет, добър екип и добър навигатор. Освен това трябва да работиш упорито, за да спечелиш победата“, казва Ал-Атия. „Фактът, че MINI ALL4 Racing е много добър автомобил, се доказва от неговите четири победи в Дакар. Към тях искам да прибавя още една.“ 

Испанската звезда Хуан „Нани“ Рома е печелил в Дакар както с автомобил, така и с мотоциклет. Опитът на Рома и на неговия навигатор Алекс Харо (Испания) е огромен. Също толкова голям е стремежът на Рома към още една победа: „Всяко участие в Дакар е огромно предизвикателство“, казва Рома. „Дори и след 20 участия то е нещо особено. Винаги ти доставя удоволствие, и когато печелиш, моментът е много специален.“ 

Аржентинският екип Орландо Теранова и Бернардо „Рони“ Грауе застават на старта за трети път и също има голям опит – натрупан за над 15 години в състезания с мотоциклети, бъги и естествено с MINI ALL4 Racing. „MINI ALL4 Racing е много силен автомобил”, казва Теранова. „Неговите качества са невероятно. Двигателят е фантастичен – с него си бърз по дюните, по откритите терени и във WRC-секциите. Всичко това осигурява преимуществото на MINI ALL4 Racing.“ 

Специалистът от WRC Мико Хирвонен (Финландия) се завръща в състезателния спорт, за да посрещне предизвикателствата на Дакар с MINI ALL4 Racing. За своето първо състезание той е привлякъл ценения и опитен навигатор Мишел Перин (Франция). По този повод Хирвонен казва: „Когато MINI ми дадоха възможност да направя тестове с MINI ALL4 Racing и опитния екип на X-raid Team, аз нямах търпение да го направя. Все пак Дакар е едно от най-големите предизвикателства, пред които можеш да се изправиш с един автомобил.“ 

Останалите MINI ALL4 Racing, които ще се борят за местата на почетната стълбица на Рали Дакар 2016, ще бъдат пилотирани от частни екипи. В тях участват пилоти от 13 нации – от Европа, през Южна Америка до Китай. Всички те искат да се възползват от доказаната в състезанията издръжливост и мощност на MINI ALL4 Racing, демонстрирани по категоричен начин през 2015 година, когато то спечели първите 5 места на Рали Дакар. През сезона 2015 британецът Хари Хънт показа голяма зрялост в кокпита на MINI ALL4 Racing. Посланикът на Великобритания за MINI ще стартира като частен пилот. Негов навигатор ще е германецът Андреас Шулц. Този екип категорично демонстрира интернационалността на MINI ALL4 Racing при Cross-Country ралитата и – също като другите частни екипажи – е сред екипите, които имат сериозни шансове за победа. 

Друг подобен частен екип на MINI ALL4 Racing при Рали Дакар е Perfect China Health 100 Yong Team от Китай. Наистина, при Cross-Country ралитата връзката между Китай и марката MINI с нейния автомобил MINI ALL4 Racing е по-стара – но при Rallye Dakar 2016 ще има и още една премиера: първата жена-пилот от Китай. Гуо Мейлинг, успешен бизнесмен от Китай, ще посрещне предизвикателствата на ралито с MINI ALL4 Racing. Нейна навигаторка ще бъде Мин Лиао. 

MINI ALL4 Racing, които ще застанат на старта на Рали Дакар през 2016 година, са модернизирани значително. Заедно с X-raid (Германия), конструкторите на MINI ALL4 Racing, в рамките на сезон 2015 екипажите постоянно подобряваха автомобилите при тестови и състезателни условия. Доказателство за тази работа е успешната защита на титлата при FIA Cross Country Rally World Cup.

Рали Дакар 2016 (2 -16 януари) ще стартира след по-малко от 2 месеца. То поставя началото на сезона на ралитата на дълги разстояния през 2016 година. Организаторите отново са очертали предизвикателен за хората и машините маршрут през различни области на Аржентина и Боливия. Шофирането през планини, долини, корита на реки, пустини и всякакви други терени при най-разнообразни метеорологични условия изисква високи умения. Необходими са и изключителни качества по отношение на ориентацията и навигацията на навигаторите, за да могат екипите винаги да достигнат до целта. Затова те се нуждаят от особено надежден и мощен автомобил като MINI ALL4 Racing, за да могат да преодолеят всички трудности. Не на последно място е необходим и изключителният опит на техниците на X-raid, които ще поддържат MINI ALL4 Racing по време на почивките.

 

Екипите на MINI ALL4 Racing за Рали Дакар 2016 Пилоти

Навигатор

Екип

Насер Ал-Атия (Катар)

Матю Баумел (Франция)

X-raid Team

Хуан „Нани“ Рома (Испания)

Алекс Харо (Испания)

X-raid Team

Орландо Теранова (Аржентина)

Бернардо „Рони“ Грауе (Аржентина)

X-raid Team

Мико Хирвонен (Финландия)

Мишел Перен (Франция)

X-raid Team

Ерик ван Лоон (Холандия)

Воутер Розегаар (Холандия)

Van Loon Racing

Адам Малиш (Полша)

Ксавиер Пансери (Франция)

ORLEN Team

Якуб „Куба“ Пржигонски (Полша)

Андрей Рудницки (Беларус)

ORLEN Team

Хари Хънт (Великобритания)

Андреас Шулц (Германия)

X-raid Team

Борис Гарафулич (Чили)

Филипе Палмейро (Португалия)

X-raid Team

Назарено Лопес (Аржентина)

Серхио Лафуенте (Уругвай)

X-raid Team

Щефан Шот (Германия)

Холм Шмид (Германия)

X-raid Team

Гуо Мейлинг (Китай)

Мин Лиао (Китай)

Perfect China Health 100 Yong Team

 

Рали Дакар 2016 информации за пресата

Cross-Country ралитата привличат все повече зрители. За да може да предостави пълно медийно обслужване, прес-екипът на MINI Motorsport ще предоставя всеобхватна информация. Преди Рали Дакар 2016 ще бъде предоставен детайлен електронен прес-пакет. По време на ралито вечерта след всеки етап ще бъде предоставяно прес-съобщение и снимки с висока резолюция. Както прес-пакетът, така и съобщенията за медиите ще се предлагат на медийния сайт на BMW на 6 езика (английски, немски, френски, испански, италиански и португалски).

 

Други снимки с висока резолюция и видео на участниците в ралито с MINI ALL4 Racing може да намерите на медийния сайт на BMW.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.