Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Маркус Дюсман става член на Борда на директорите на BMW AG отговорен за Снабдяване и мрежа на доставки

Клаус Дрегер се оттегля поради навършване на пенсионна възраст.

Хора
·
Членове на борда на BMW Group

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

На свое заседание днес, Надзорния съвет на BMW AG назначи Маркус Дюсман за нов член на Борда на директорите отговорен за Снабдяване и мрежа на доставки. От 1 октомври 2016 г. г-н Дюсман (47) ще поеме длъжнастта от д-р Клаус Дрегер (59), който се оттегля, поради достигане на пенсионна възраст.

Машинният инженер Маркус Дюсман постъпва в BMW Group през 2007 г. като ръководител на отдел "Двигатели" за бившия отбор от Формула 1 BMW Sauber. По-късно оглавява "Динамика на шофиране", а в последната си функция е отговорен за цялостното развитие на двигателните системи в звеното за развойна дейност на компанията.

След като получава научна степен по машинно инженерство, Клаус Дрегер започва кариерата си с BMW Group през 1985 г. като стажант. Той е член на Борда на директорите от 2006 г. насам. До 2012 г. е отговорен за Развойната дейност, а оттогава е начело на ресор "Снабдяване и мрежа на доставки".
 
"С назначаването на Маркус Дюсман начело на Снабдяване и мрежа на доставки, ние поверяваме отговорността за ресора на признат специалист и лидер. Това ни поставя в отлична позиция да продължим успехите на BMW Group," заявява д-р Норберт Райтхофер, председател на Надзорния съвет на BMW AG. Райтхофер продължaва: "Бих искал да благодаря на Клаус Дрегер за успешното му служба за BMW Group в продължение на повече от тридесет години. Както Член на Борда на директорите отговорен за Развойната дейност, неговите постижения включват въвеждането на Efficient Dynamics и цифрова свързаност в цялото продуктово портфолио, както и последователна електрификация в рамките на марката BMWi.

Времето, в което изпълнява функцията на Член на Борда на директорите отговорен за Снабдяване и мрежа на доставки, се характеризира с тесни, ползотворни сътрудничества, на равни начала с нашите доставчици. Той проправя пътя на далновидни политика за снабдяване, фокусирана едновременно към иновации, качество и гъвкавост и ефективностпо отношение на разходите."

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg ; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria ;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria ; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.