Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

18-ият BMW Art Car със състезателна премиера в Макао – на старта на „Guia Circuit“ застава BMW M6 GT3

За финала на GT сезона следващият уикенд в състезателния календар има още един акцент: на 18 и 19 ноември по време на FIA GT World Cup на легендарната „Guia Circuit“ в Макао (Китай) ще участват четири BMW M6 GT3. Един от автомобилите ще привлече особено внимание: 18-ият BMW Art Car, оформен от китайската мултимедийна художничка Чао Фей.

BMW Motorsport
·
Customer Racing
·
Motorsport Cars
·
Automotive
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(13x, ~30,14 MB)
  • Заводският пилот на BMW Аугусто Фарфус зад волана на оформеното от Чао Фей BMW M6 GT3 Art Cars.
  • След 8 години : BMW Team Schnitzer се завръща на мястото на големите си успехи.  
  • Марко Витман, Том Бломвист и Чаз Мостерт допълват гамата на BMW при FIA GT World Cup.

 

За финала на GT сезона следващият уикенд в състезателния календар има още един акцент: на 18 и 19 ноември по време на FIA GT World Cup на легендарната „Guia Circuit“ в Макао (Китай) ще участват четири BMW M6 GT3 . Един от автомобилите ще привлече особено внимание: 18-ият BMW Art Car, оформен от китайската мултимедийна художничка Чао Фей. Зад волана на този особен автомобил ще седне заводският пилот на BMW Аугусно Фарфус (Бразилия). Произведението на изкуството на колела ще се състезава за BMW Team Schnitzer. Отборът от Фрайласинг (Германия) е рекордьор по победи в Макао с общо 13 триумфа

 

Освен BMW Art Car за челните места по тесните улици за победата ще се борят и три други BMW M6 GT3. ROWE Racing изпраща на старта един автомобил, който ще бъде управляван от Том Бломвист (Великобритания). За FIST –Team AAI в бившата португалска колония ще стартират Марко Витман (Германия) и Чаз Мостерт (Австралия). 

„Guia Circuit е легендарен. В миналото BMW завоюва големи победи на тази писта“, каза директорът на BMW Motorsport Йенс Маркард. „Тази година ще бъдем представени от силен екип от четири BMW M6 GT3, трима пилоти с голям опит в Макао и един ас от първенството V8-Supercars на FIA GT World Cup. От гледна точка на BMW Motorsport това събитие ще осигури някои вълнуващи истории, например завръщането на многократния победител в Макао - BMW Team Schnitzer. Но във всички случаи фокусът е поставен върху състезателната премиера на новото BMW M6 GT3 Art Car. През 2017 година традицията на Art Cars е по-жива от всякога. В началото на годината в Дайтона бе представен BMW M6 GTLM Art Car на Джон Балдесари, сега следва Art Car номер 18 на Чао Фей в Китай. Макао безспорно е достойна сцена за края на този състезателен сезон – и ние естествено се надяваме на добър резултат.“

Чао Фей каза: „Изключително се радвам от това състезание! За мен е нещо съвсем ново да видя моята творба, движеща се със спираща дъха скорост. Нека най-добрият пилот и най-добрият състезателен автомобил спечелят! Напълно независимо от резултата Макао ще остане завинаги в спомените ми като възхитителна метрополия с едно вълнуващо състезание. Моето семейство и аз ще насърчаваме Аугусто Фарфус от BMW Team и моят Art Car до финалната линия!“

18-ия BMW Art Car – дело на Чао Фей

Творбите на Чао Фей отразяват скоростта на промените в Китай, както и традициите и бъдещето на страната. Със своя проект на BMW Art Car художничката потъва в една хилядолетна история, насочвайки традиционната духовна мъдрост към третото хилядолетие. За своя BMW Art Car мултимедийната художничка е създала типичния за нейните творби паралелен свят. Art Car проектът на Чао Фей включва три компонента: видео на един духовен пътешественик във времето, състояща се от многоцветни светлинни частици Augmented Reality, до която има достъп чрез приложение (в App Store под името “BMW Art Car #18”), както и състезателен автомобил BMW M6 GT3 в карбоново черен цвят. Като знак на почит към използвания при шасито на състезателния автомобил карбонов композит Чао Фей използва първоначалната, неотражателна боя, с което прави възможна неговата интеграция в дигиталния свят. С концепцията от видео изкуство и виртуална реалност и Augmented Reality Чао Фей е създала един свят, в който BMW M6 GT3 е интегрална съставна част. Нейното видео показва пътуващият във времето при изпълнението на духовни жестове, които са изразени чрез пъстри светлинни ленти. Когато приложението се ползва близо до състезателния автомобил, тези светлинни ленти се превръщат в Augmented Reality инсталация, която се рее около и над BMW M6 GT3, благодарение на което наблюдателите се превръща в активни участници.

18-ият BMW Art Car отпразнува своята световна премиера на 31 май в Minsheng Art Museum в Пекин (Китай), а сега за пръв път ще се движи и по състезателната писта. „Guia Circuit“ с дължина 6, 126 километра е сред най-впечатляващите градски трасета в света. През 2015 година GT състезанието в Макао бе подобрено значително и бе обявено за официално FIA GT World Cup. Освен GT надпреварата през тази година по градското трасе ще се проведе и известното Macau Grand Prix за автомобили от Формула 3. Световното първенство на FIA за туристически автомобили също ще се проведе в Макао.

 

BMW Team Schnitzer с дълга история на успеха в Макао

BMW Team Schnitzer многократно са носили успехи на BMW в Макао и са рекордьор с 13 победи. Първият триумф на екипа на Чарли Лам (Германия) датира от 1980 година. Тогава първи финишира Ханс-Йоахим Щук (Германия) с BMW 320. Своя последен засега успех на „Guia Circuit“BMW Team Schnitzer отпразнува преди 8 години: през 2009 година Фарфус с BMW 320si WTCC победи в кръг от световното първенство за туристически автомобили (WTCC). Сега той се завръща заедно с екипа на Schnitzer на мястото на своя успех. За втори път тази година Фарфус ще има възможността да управлява BMW Art Car. Още в края на януари той се състезава съвместно с Александър Симс (Великобритания), Бил Обърлин (САЩ) и Бруно Щпренглер (Канада) на 24 часа на Дайтона (САЩ) със създаденото от Джон Балдесари (САЩ) BMW M6 GTLM Art Car.

 

Силни пилоти и в другите три BMW M6 GT3.

Освен Фарфус пред предизвикателството „Guia Circuit“ ще се изправят и двама други заводски пилоти на BMW: Витман, шампион в DTM през 2014 и 2016 година, ще участва с едно BMW M6 GT3 на FIST – Team AAI. Витман вече има опит в Макао. По времето на Формула 3 той постигна големи успехи там. Освен това през 2014 година Витман натрупа опит в GT по това взискателно трасе и финишира седми с BMW Z4 GT3. Тогава той също стартира за AAI Motorsports. През тази година отборът от Тайван ще се състезава в Макао и с второ BMW M6 GT3 с Мостерт зад волана. Той идва от австралийския шампионат V8 Supercars и в началото на годината участва с BMW M6 GT3 в 12-часовото състезания в Батхърст (САЩ). През октомври Мостерт за пръв път се състезава за AAI – и то с голям успех: в началото на Asian Le Mans Series в Джухай (Китай) заедно с Джеси Крон (Финландия) и Юн Сан Чен (Тайван) той отпразнува GT победа с BMW M6 GT3.

В Макао се завръща и ROWE Racing Team. При премиерата на BMW M6 GT3 на „Guia Circuit“ през 2016 година отборът на Ханс-Петер Наундорф (Германия) се класира на седмо място. През тази година в Макао за ROWE Racing ще се състезава Бломвист. 23-годишният пилот познава трасето много добре благодарение на множеството си стартове във Формула 3. Освен това през 2010 година Бломвист стартира в Макао в тогавашната Formula BMW Pacific и се класира на трето място.

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.