Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Нийл Фиорентинос e новият президент на търговски регион Централна и Югоизточна Европа на BMW Group. Кристоф фон Чиршниц поема нови управленски отговорности извън BMW Group.

BMW AG назначи Нийл Фиорентинос за президент на BMW Group в Централна и Югоизточна Европа, считано от 1 септември 2018 г. Г-н Фиорентинос поема позицията от Кристоф фон Чиршниц, който реши да поеме нови управленски отговорности извън BMW Group.

Хора
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

BMW AG назначи Нийл Фиорентинос за президент на BMW Group в Централна и Югоизточна Европа, считано от 1 септември 2018 г. Г-н Фиорентинос поема позицията от Кристоф фон Чиршниц, който реши да поеме нови управленски отговорности извън BMW Group.

Г-н  фон Чиршниц (53 г.) се присъединява към BMW Group през 1992 г. и заема различни позиции в областта на корпоративното планиране, развитието на дилърската мрежа и търговията на дребно към BMW Motorrad, както и Ръководител на продажбите и маркетинга за търговски регион Азия, Тихия океан и Източна Европа на BMW Group. Преди да поеме позицията на президент на BMW Group в региона на Централна и Югоизточна Европа, той заема позицията вицепрезидент на Fleet, Corporate and Direct Sales за BMW Германия.

По време на неговото управление регионът постигна рекордни продажби и рентабилност. През четирите изключително успешни години ръстът в реализацията на марките BMW и MINI на 12-те пазари управлявани от централата на региона в Залцбург, Австрия е над 50%. Общо през 2017 г. BMW Group, в сътрудничество със 180 дилъри от региона, е доставила малко над 80 000 превозни средства с марки BMW, MINI, BMWi и BMW Motorrad на 12-те пазари в региона на Централна и Югоизточна Европа, като същевременно осигурява надеждна и първокласна поддръжка за своите клиенти.

Нийл Фиорентинос идва в региона от BMW Group Холандия, където е работил като управител през последните четири години и половина.

Г-н Фиорентинос (50) започва кариерата си в BMW Group в Южна Африка през 1994 г. Шестнадесет години по-късно е назначен за ръководител на BMW Group Азия. С международен опит в три различни офиса на BMW Group на три континента, южноафриканецът има отличен опит в развитието на отношенията с дилъри и вносители. В Нидерландия Фиорентинос и неговият мениджърски екип поддържат лидерска позоция в премиума сегмента и постигат рекордни продажби за BMW, MINI и BMW Motorrad в продължение на четири поредни години.

В новата си роля Нийл Фиорентинос ще отговаря за надзора върху продажбите и маркетинга в Централна и Югоизточна Европа, състоящ се от дванадесет държави: Австрия, Полша, Чехия, Гърция, Унгария, Словакия, Словения, Румъния, България, и Малта.

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.