Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Concept 4.

Естетическа есенция на едно купе на BMW .

Дизайнерски решения, концепции и изследвания
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~169,01 KB)
  
Photos(71x, ~783,58 MB)
  
Videos(2x, ~268,43 MB)

С BMW Concept 4 на 68-мото международно автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт BMW Group представя насочената към бъдещето интерпретация на вечната ДНК на BMW: въодушевлението купе в най-вълнуващата му форма. „BMW Concept 4 олицетворява естетическата есенция на марката BMW: то съчетава идеалните пропорции с ясен, прецизен дизайн“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.

Предната част – новото лице на Серия 4

BMW Concept 4 лежи спортно ниско на пътя. Характерната бъбрековидна радиаторна решетка, подчертаните въздухозаборници и стегнато моделираните повърхности подчертават динамиката и активния характер на поведението на пътя.

Абсолютен магнит за погледите в центъра на оформлението на предната част е вертикално ориентираната двойна бъбрековидна радиаторна решетка. „Бъбрековидната радиаторна решетка винаги е била символ на BMW. BMW Concept 4 я демонстрира самоуверено и висококачествено като при никой друг модел. В същото време с това BMW Concept 4 показва изразителното лице на Серия 4“, допълва Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design. Вертикалната бъбрековидна радиаторна решетка се вписва перфектно не само в пропорциите на предната част, но и в традициите на BMW. С формата и оформлението си тя цитира легендарни класики като BMW 328 или BMW 3.0 CSi и подсказва за дългата и успешна история на купетата на марката BMW. Бъбрековидната радиаторна решетка демонстрира висококачествени детайли: във вентилационните отвори са разположени хоризонтални декоративни елементи с фасетирана шлифовка. Те са във вълнуващ контраст с динамичния език на формите на предната част и придават на областта на бъбрековидната радиаторна решетка дълбочина и ексклузивност. Като акцент при по-внимателно вглеждане се забелязва структурата зад бъбрековидната радиаторна решетка и въздухозаборниците, съставена от множество малки цифри „4“. Ниските, фокусирани двойни фарове са леко наклонени и в съчетание с бъбрековидната радиаторна решетка придават на предната част модерна графика със силна идентичност. Характерните LED светлинни елементи не са покрити със стъкло, а са интегрирани като триизмерни скулптури в каросерията на автомобила.  Благодарение на тях предната част изглежда още по-модерна и високотехнологична. Скулптурираният преден капак с остри контури продължава играта на линиите на предната част с мощните си обеми и прецизни ръбове. Старателната работа с повърхностите огражда бъбрековидната радиаторна решетка като скъпоценен камък.

В профил – естетическата есенция на едно модерно купе на BMW

BMW Concept 4 демонстрира типичните за  BMW пропорции в най-модерната им форма. Издълженият преден капак, дългото междуосие, плавната линия на покрива и късите надвеси оформят един колкото модерен, толкова и елегантен и динамичен силует на купе и придават енергия на ниската каросерия на автомобила още в покой. Пуристките повърхности на новото BMW Concept 4 оформят една мощна каросерия: дори и само от взаимодействието на стегнато моделираните повърхности и малкото, високо прецизно оформени контури създава изключителни емоции и динамика. Експресивното лаково покритие в цвят „Forbidden Red“ особено силно подчертава работата с повърхностите: осветените повърхности блестят в наситен червен цвят, докато повърхностите в сянка изглеждат почти черни и създават вълнуващ контраст. Взаимодействието на контурите и обемите получава една особена драматичност, изпълнена с блясък и дълбочина.

Върху атлетичното тяло на каросерията е разположена елегантната пътническа клетка с тесни отвори на прозорците, което допълнително подчертава динамиката на профила. Издължената линия на покрива преминава с плавен преход към задния капак и подчертава висококачествената и в същото време спортна естетика на профила. Внушително моделираните арки на задните калници визуализират мощта, която се подава към задните колела и подчертават мускулестата област на раменете над тях. В динамичен баланс с него е елегантната област над предните колела: благодарение на това тя изглежда пъргава и лека. Това съчетание на двете арки на калниците осигурява мощна и самоуверена стойка на новото BMW Concept 4. Вместо класическата извивка отстрани характерът на профила на автомобила се определя от хоризонтална основна линия между арките на калниците. Тя е разположена относително ниско и по този начин осигурява визуално нисък център на тежестта. Под нея преминава друга характерна линия, динамично издигаща се от задната страна на предното колело в посока задния капак, която визуално придава пъргавина на автомобила.

 

Изпипани детайли на втори поглед  

BMW Concept 4 впечатлява с висококачествени детайли и на втори поглед. Минималистичните, двойни странични огледала се вписват хармонично в лайстната на страничния прозорец. Долната част от полиран алуминий продължава с плавно движение в лайстната и се превръща в огледална повърхност, докато аеродинамично оптимизираната задна част е в цвета на каросерията и обгръща огледалото. Във вътрешността на огледалото, и то само при внимателно вглеждане, се вижда лого на BMW, което сякаш се рее.

Също толкова богати на детайли са и 21-инчовите алуминиеви джанти. Петте спици са силно извити и насочени към главината на колелото. Челните повърхности на филигранните спици са полирани до блясък, докато другите повърхности изглеждат малко по-тъмни заради фината си шлифовка и придават висококачествен акцент на дизайна на джантата.

 

Задната част – ясна, характерна, динамична  

Задната част на BMW Concept 4 лежи спортно и ниско над пътя. Преходът на характерната линия отстрани към задната част описва широк, хоризонтален жест, благодарение на което задната част изглежда още по-ниска. Също като в предната част и тук доминират разточителни и ясни повърхности с малко линии. Всички елементи от задната част са оформени пуристки и оформят мощна графика. Върху мощното тяло на автомобила е разположена по-тясната спортна пътническа клетка, с което се образува широка, атлетична линия на раменете. Вертикалните аеродинамични отвори обгръщат задната част отдолу и подчертават широката стойка. LED задните светлини от само един световоден елемент интерпретират типичната за BMW L-образна форма в модерна „Heartbeat графика“ без покривно стъкло. Със своя контур те подчертават спортно-хоризонталната насоченост на задната част и стабилната стойка на пътя. Мощната задна броня допълва оформлението на задната част с характерно оформен дифузор. Вертикалните финки във ясните повърхности поставят много спортен акцент, блестящо черният лак с метални частици придава допълнителна визуална изразителност на дифузора. Двата ауспухови накрайника демонстрират една нова за BMW, динамична свободна форма, която в детайлите си изразява това, което олицетворява и цялото BMW Concept 4: модерната есенция на едно изключително естетично купе.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9.815 млрд. евро при приходи от 97.480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.