Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Надзорният съвет на BMW AG назначи Франк Вебер за нов член на Управителния съвет.

Клаус Фрьолих се оттегля от Управителния съвет на 60 г. +++ Франк Вебер оглавява дивизията за развойна дейност от юли 2020 г. +++ Райтхофер: "Висококвалифициран наследник на Клаус Фрьолих" +++ Ципсе: “Отлично попълнение за нашия Управителен съвет"+++

Корпоративни
·
Корпоративни финанси, факти и цифри
·
Хора
·
Членове на борда на BMW Group
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

На заседанието си днес Надзорният съвет на BMW AG назначи Франк Вебер (53) за нов член на Управителния съвет. В сила от 1 юли 2020 г., Вебер ще поеме отговорност за развойната дейност, като поема позицията от Клаус Фрьолих, който ще се пенсионира на 60 години.

Франк Вебер се присъединява към BMW Group през 2011 г. като ръководител на отдел Total Vehicle Development и по-късно отговаря за продуктовата линия Rolls-Royce и луксозния клас BMW. По-рано инженерът-механик заема различни ръководни позиции при други автомобилни производители, главно в развойната дейност.

„Радваме се, че в лицето на Франк Вебер намерихме много компетентен наследник на Клаус Фрьолих. Като ръководител на продуктовите линии той изигра решаваща роля за успеха на изключително популярните луксозни модели в сериите: BMW Серия 7, Серия 8, X5 и X7 “, заяви председателят на Надзорния съвет на BMW AG Норберт Райтхофер.

„Специално искам да изразя своята изключителна благодарност към Клаус Фрьолих за дългите му години на успешна служба - не само за времето си в Управителния съвет на BMW AG. Повече от 30 години г-н Фрьолих има важен принос, който гарантира технологичното лидерство на компанията в области като електромобилност, EfficientDynamics, цифрова свързаност и процеси. От името на цялата компания му пожелаваме всичко най-добро в бъдеще и сме уверени, че Франк Вебер ще продължи този успешен курс “, добави Райтофер.

Председателят на Управителния съвет на BMW AG Оливър Ципсе каза: „Очаквам с нетърпение да работя съвместно с Франк Вебер. Неговата международна перспектива и опит в области като цялостна автомобилна архитектура и електромобилност го правят отлично допълнение към нашия Управителен съвет. “

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2018 г. BMW Group е реализирала над 2 490 000 автомобила и над 165 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2018 г. е приблизително 9 815 млрд. евро при приходи от 97 480 млрд. евро. Към 31 декември 2018 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 134 682 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.