Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

„United in Rivalry“ – BMW стартира партньорство с водещи световни eSports отбори

Партньорство с пет от водещите в световен мащаб отбори под мотото +++„United in Rivalry“ § „United at Home“ +++ Един различен ангажимент на най-високо гейминг ниво +++ Стимулиране на спорта чрез трансфер на технологии; използване на опита и компетентността на BMW +++ Автомобилите на отборите с уникално фолиране, разработено съвместно от отборите на BMW

Корпоративни
·
Продажби и маркетинг
·
Sport
·
Esports
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(31x, ~531,4 MB)
  More below article text
All team and event assets were produced before the Covid-19 outbreak.

В момента BMW значително разширява своя ангажимент, най-вече сред членовете на т. нар. поколение Next във все по-популярния свят на компютърните, онлайн и симулационни игри (eSports). Още през 2017 година като официален партньор на финала на европейската лига „League of Legends“ в Париж за пръв път BMW привлеча вниманието към света на виртуалния спорт. През 2019 година със сесията SIM Racing, която приключва с премиера на BMW SIM LIVE в BMW Welt в Мюнхен, BMW окончателно се налага като сериозен и голям играч в света на eSports. Преди всичко обаче BMW вече подпомага някои от най-популярните и успешни eSports отбори и като цяло промотира eSports.

Сегментът на eSports от години впечатлява със забележителен ръст. Както при спортните, така и при неспортните симулатори все повече електронни играчи от различни националности се срещат както онлайн, така и при популярни офлайн събития по целия свят.

„eSports демонстрира как спортните развлечения могат да продължат да се развиват и да играят важна роля въпреки актуалните предизвикателства. С нашето навлизане в eSports ние искаме да бъдем устойчив, глобален партньор, който подпомага отборите и дисциплината като цяло – преди, по време и след тези несигурни времена“, каза Йенс Тимер, Senior Vice President Customer and Brand BMW. „Заедно с най-добрите отбори от целия свят нашата цел е да реализираме нашата компетентност в областта на дизайна и иновациите, за да можем в дългосрочен план да участваме в оформянето на дисциплината. Нашият ангажимент в eSport е важен крайъгълен камък и за пръв път предлага напълно нови контакти с тази динамична и бързо развиваща се общност. За нас eSport е важно бъдещо поле за развитие на нашите маркетингови активности, за да подпомогнем BMW по пътя към емоционална марка за взаимоотношения.“

BMW като партньор на пет от най-успешните eSports отбори

За да може устойчиво да се наложи като „важен играч“ в областта eSports, BMW вече е партньор на пет от най-добрите  Partner eSports организации в света - Cloud 9 (САЩ), Fnatic (Великобритания), Funplus Phoenix (Канада), G2 Esports (Германия) и T1 (Южна Корея) има по около 200 играча, които се срещат най-вече в класическата игра „League of Legends“. Този стартирал през 2009 година Fantasy Multiplayer категорично е най-популярната и влиятелна онлайн игра в света с до 8 млн. едновременно регистрирани играчи. За безбройните си фенове „League of Legends“ (LoL) е кралският клас на електронните игри. Миналогодишният LoL Worlds финал в AccorHotels Arena в Париж е проследен онлайн чрез лайфстрийм от около 44 млн. фенове по целия свят. В други дисциплини като "Dota 2", "FIFA", "Fortnite" или "Rocket League" отборите се състезават в турнири с подобни размери по целия свят, които също се подкрепят и популяризират от BMW. Марката BMW е не само активен спонсор на тези върхови отбори, но е техен силен партньор, за да може тази дисциплина да стане достъпна на по-широката общественост. „Дългосрочната ни цел е да превърнем отборите от нашето портфолио в популярни имена извън познатата спортна и развлекателна индустрия“, казва Йенс Тимер.

Ние сме „United in Rivalry“ § „United at Home“

Подчертаният конкурентен дух на отборите и исторически създадените съперничества са много добре познати в средите на eSports. В същото време организациите споделят и безграничната страст към eGaming и свързаните активности. Благодарение на това те са „свързани в съперничеството“, като това важи с особена сила в днешните времена, подчинени на несигурността и глобалните предизвикателства. В рамките на партньорството с BMW и обичаите на общността, те ще се предизвикат и надпреварват и преди своите състезания - използвайки хаштаг #unitedinrivalry в канали като Instagram, Twitter, Facebook, WeChat и различни стрийминг платформи по целия свят. Това взаимно амбициране служи не само за повишаване на собствената им мотивация, но и за забавление на феновете. Разбира се, отборите винаги работят в рамките на правилата за честната игра и взаимното уважение, които са задължителни на за общността, като всички участват от домовете си. Поради това в допълнение към хаштага #unitedinrivalry, ще се използва и хештагът #unitedathome. „Изключително сме доволни да разширим партньорството си с BMW и да я изложим на преден план в световен мащаб. Това, което ни обединява, е ангажиментът за високи постижения и най-високо качество. Това включва работа с отлични отбори - заедно с тях и BMW ще изведем идеята за конкуренцията до нови висоти!“ Жак Етиен, CEO и съосновател на Cloud9.

„Целта на Fnatic е максимална производителност и забавление чрез технологиите и иновациите. Това ни свързва с BMW, и заради това BMW е идеалният партньор за нашия проект, за да може всеки играч на планетата да достигне до следващото ниво. Като пионер в автомобилната индустрия BMW има дългогодишни традиции в развитието на развлекателните моторни спортове и ние се радваме, че заедно с водещите таланти и отбори BMW ще има възможност да участва в оформянето на бъдещето на eSports и развлеченията.“ Глен Калверт, Fnatic COO.

„Фактът, че една върхова световна марка е взела решение да навлезе в eSports заедно с Funplus Phoenix, е едно изключително развитие за нас. BMW е олицетворение на 100 години история, върхови технологии и глобален престиж. Това партньорство ще стимулира иновациите и стремежа към върхови постижения.“ Чун Ли, CEO Funplus Phoenix.

„Ние от  G2 Esports сме пионери в игрите и дори нещо повече. Това се вижда и от нашите невероятни успехи на турнирите, нашите развлекателни съдържания и енергията ни, с която всеки ден комуникираме с нашите фенове. BMW осигурява на G2 силата за осъществяване на нашата визия за изграждането на голяма развлекателна империя, която да реализира най-добрите иновации в eSports индустрията. При това не става дума само за спонсорство, но и за партньорство с една цел – мощта и влиянието на eSports да попаднат под светлините на прожекторите.“ Карлос Родригес, „ocelote“ Родригес, G2 Esports CEO.

„Заедно с някои от най-добрите eSports организации T1 сме въодушевени от идеята да си партнираме с BMW, за да издигнем до напълно ново ниво иновациите и развлеченията в Gaming индустрията. Faker и цялото семейство на T1 се радваме, че ще създадем съдържания, продукти и програми, които ще демонстрират нашите споделени ценности като състезателен дух и първокласно представяне на феновете и ентусиастите на eSports от целия свят.“ Джо Марш, T1 CEO.  

Обмяна на опит и трансфер на технологии за стимулиране на eSports

Сътрудничеството между BMW и отборите на eSports е много широко и надхвърля чистото спонсорството. BMW предоставя на екипите ноу-хау и опита на своите инженери и дизайнери за разработване на хардуерни или софтуерни продукти, които са перфектно съобразени с нуждите на геймърите.

Привличащи вниманието модели на BMW като бъдещи автомобили на отборите

Ангажиментът на BMW включва и предоставянето на официални автомобили на отборите. Всяка организация ще разполага с екипен автомобил със специално, ярко цветно фолио, което съчетава Comic мотиви с логото на съответната организация. Експресивното фолиране е друг компонент от тясното сътрудничество и е разработено съвместно от екипите и BMW. По този начин автомобилите още на пръв поглед се превръщат в част от съответните екипи. Те подчертават силните им страни и са идеални за публични изяви на играчи и организации – например за зрелищни записи в рамките на # unitedinrivalry и # unitedathome.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 133 778 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.