Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Уникат от BMW Individual Manufaktur за луксозния курорт Ellerman House в Кейптаун.

Луксът и индивидуалността доминират в характера на новия автомобил за луксозния хотел в метрополиса на Южна Африка – Вдъхновение от природата, креативността на скулптура Ник Блeйдън максималната прецизност на изработката превръщат едно BMW 745Le xDrive в произведение на изкуството на колела.

G12 LCI
·
745e
·
BMW iPerformance Automobiles
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(97x, 1,25 GB)

Луксозно гостоприемство, изискана колекция от произведения на изкуството и особено невероятна гледка към залеза на брега на Атлантическия океан превръщат Ellerman House в Кейптаун, Южна Африка, в хотел за гости със специални изисквания. За тях пътуването до курорта високо над залива Бантри ще бъде изключително ексклузивно преживяване. Силно индивидуализираният екземпляр на луксозния седан BMW 745Le xDrive (среден разход на гориво: 2,5 – 2,3 л/100 км; среден разход на електроенергия: 16,2 – 15,8 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 57 – 52 г/км) ще служи като нов Shuttle автомобил на Ellerman House. Той е проектиран в BMW Individual Manufaktur в сътрудничество с южноафриканския художник и скулптор Ник Блeйдън. Уникатът съчетава луксозно изживяване при шофиране с висококачествената елегантност на външния и интериорния си дизайн и художествена почит към уникалната растителност в района около Кейптаун. Подобно на луксозните автомобили на Bayerische Motoren Werke, реномираният Ellerman House също е предопределен да помогне на взискателните целеви групи да изживеят уникални моменти. Престоят в ексклузивния курорт също ще бъде впечатляващо преживяване благодарение на колекцията от съвременни произведения на изкуството в Южна Африка, събрани от собственика на хотела Пол Харис. Тясната връзка между луксозната атмосфера и насладата от изкуството придава неповторимия характер на BMW 745Le xDrive, проектиран за Ellerman House. Автомобилът е доведен до съвършенство от творбите на Ник Блeйдън. Художникът, известен със своите копия на южноафрикански растения, направени от благороден метал, осигурява автентична препратка към родната си страна в интериора на луксозния седан. Новият Shuttle автомобил за Ellerman House е поредното доказателство за способността на BMW Individual Manufaktur да проектира автомобили изцяло според желанията и идеите на техните бъдещи собственици. Занаятчийското изкуство, любовта към детайла и стремежът към най-високо качество са комбинирани с креативност и готовността спектърът от материали, техники на изработка и комбинации от цветове винаги да бъде разширяван в съответствие с представите на клиента. Максималната ориентация към клиента води не само до индивидуално изработени продукти, но и до иновативни решения за дизайн, прецизно съобразени с личния стил на собственика. За да се гарантират високите стандарти на BMW Group по отношение на качеството и безопасността, всеки компонент, произведен в BMW Individual Manufaktur, преминава през тестовите процедури, предвидени и за стандартните компоненти.

BMW 745Le xDrive за Ellerman House: Plug in хибридно задвижване, ексклузивно лаково покритие, уникален интериор

Като база за униката, създаден от BMW Individual Manufaktur, който ще вози гостите на Ellerman House, е послужило BMW 745Le xDrive. Неговото Plug-in хибридно задвижване включва редови шестцилиндров бензинов двигател и електромотор, които генерират системна мощност от 290 кВт/394 к.с. Благодарение на електрическия си пробег от 51 до 54 километра Plug-in хибридната луксозна лимузина дава възможност разстоянието от около 25 километра до летището на Кейнтаун и обратно до над 100-годишната сграда на курорта да бъде изминато с нулеви локални емисии. Лаковото покритие в ексклузивния цвят Messing е комбинирано с BMW Individual Highgloss Shadow Line с разширен обхват, 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици Bicolor, както и М Спортен пакет. На лайстните на праговете с цвят на месинг е нанесен надпис „Ellerman House“. В интериора интериорният дизайн Pure Exellence и пълното кожено оборудване BMW Individual Merino в цветовете Tartufo/Cognac са съчетани в множество индивидуални акценти. За максималния уют на задната седалка освен комфортните седалки с електрическо регулиране и масажна функция, подгряване и активна вентилация допринасят и електрическите слънцезащитни щори, панорамният стъклен покрив Sky Lounge, вътрешното осветление и пакетът Ambient Air. Тапицериите на вратите, арматурното табло, таванът от Alcantara, стелките и тапицираните с кожа прагове, както и блендите на седалките и предните и средните колони са в цвят Tartufo. Подглавниците и комфортните възглавници са в същия цвят с ексклузивни бродерии на цветя. Освен това бродерията на възглавниците включва и надпис „EH“ отпред, както и надпис „BMW Individual Manufaktur“ отзад. Средната конзола, покритието на средния тунел и разположените там елементи са тапицирани с кожа с цвят Cognac. Хармоничното цветово оформление включва и съгласуваните по цвят шевове и насочва вниманието към интериорните лайстни, превърнати в уникални произведения на изкуството.

Естествени форми и скъп благороден метал: върху интериорните лайстни цъфти растителния свят на Южна Африка  

Иновативният и уникален дизайн на интериорните лайстни на BMW 745Le xDrive от BMW Individual Manufaktur е дело на южноафриканския художник Ник Блейдън, който черпи вдъхновение за работата си от характерната флора на родната си страна. По примера на диворастящите растения той използва гипсови отливки и течно злато, сребро или платина, за да създаде детайлни скулптури на листа, цветя, корени и клонки. За художествения проект, замислен от BMW и Ellerman House, той разработва специален процес, при който прехвърли копията на растенията, отлети от благороден метал, в двуизмерна, възможно най-плоска форма. Така е създадена обширна колекция от ценни отпечатъци от избраните мотиви от природата, подобни на хербарии, използвани от ботаниците за документиране и идентификация на растения на базата на изсушени и пресовани цветя и листа. След това тези филигранни произведения на изкуството са вградени с най-голяма прецизност като инкрустации в интериорните лайстни на автомобила. Блейдън открива своите мотиви за облагородяване на интериора на луксозния седан в екорегиона Финбос около Кейптаун, който е известен със своето уникално биологично разнообразие. Много от храстите, дърветата, тревите и цветята, които се срещат само там, сега са застрашени от изчезване. Най-известните природни съкровища на природата на Финбос са червеният храст, от чието култивирано растение ройбос се добива известният по цял свят чай, както и растенията Protea, известни също като захарни храсти или сребърни дървета, чиито кръгли, често големи колкото чинии цветя са хералдичните цветя на Южна Африка.

С последните си произведения на изкуството Ник Блейдън има за цел да повиши информираността за очарователното разнообразие от растения в района на Кейптаун. Неговото желание е гостите в Ellerman House, които се възхищават на интериорните лайстни в BMW 745Le xDrive, по-късно да могат да разпознаят и на открито увековечените там растения, за да си спомнят не само за пътуването, но и за разнообразния растителен свят на Южна Африка, който заслужава да бъде запазен. Създаването на новия автомобил от BMW Individual Manufaktur е документирано в поредица от заслужаващи внимание видеоклипове. Филмите могат да бъдат намерени в Youtube при търсене с #BMWxEllermanHouse.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2019 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 175 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 745Le xDrive Fuel consumption combined: 2.5 – 2.3 l/100 km; combined power consumption: 16.2 – 15.8 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 57 - 52 g/km. 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.