Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Зимна разходка с новото MINI Countryman Cooper S.

Най-функционалният модел на MINI се чувства еднакво добре в оживения градски трафик и в търсене на най-забележителните гледки и изживявания сред природата. Новото MINI Countryman е сигурен и стилен спътник в зимните приключения сред природата.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(41x, ~201,08 MB)

Най-функционалният модел на MINI се чувства еднакво добре в оживения градски трафик и в търсене на най-забележителните гледки и изживявания сред природата. Новото MINI Countryman е сигурен и стилен спътник в зимните приключения сред природата. Преминал през моделно освежаване моделът е с модернизиран дизайн, атрактивни допълнения в програмата от допълнително оборудване и иновативни технологии при управлението и свързаността. Солидната автомобилна концепция, гъвкавият интериор с пет пълноценни места и опционалното задвижване на четирите колела ALL4 затвърждават изключителния статус на новото MINI Countryman в премиум компактния сегмент. По-интензивни отвсякога са и възможностите за индивидуализация чрез допълнителните предложения в програмата от опционално оборудване и гамата на Оригинални MINI аксесоари.

С въвеждането на актуалното поколение на модела допълнително са увеличени и предлагането на място, гъвкавостта, функционалността и комфортът на возене. Всеобхватно модернизирания агрегат на MINI Countryman Cooper S, оборудван с опционалната система за задвижване на четирите колела ALL4, развива мощност от 131 кВт/ 178 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди и отговоря на стандарта на ЕС за вредни емисии Euro 6d.

Благодарение на неподражаемите си пропорции новото MINI Countryman веднага се разпознава като най-големият модел на марката. Типичната за MINI разделена на три части структура на каросерията по особено характерен начин се интерпретира от специфичната за модела линия на покрива. Изправената стойка и увеличеният просвет подсказват за разточителното предлагане на място в интериора, стабилния характер и вълнуващите динамични характеристики дори и извън асфалтираните пътища. С опционалния екстериорен пакет MINI ALL4 и предлаганите като опция дъги на покрива гъвкавостта на новото MINI Countryman е допълнително увеличен.

Прецизно модифицираният дизайн още по-интензивно подчертава мощното излъчване на новото MINI Countryman. Новата структура на вече изцяло лакираните в цвета на каросерията брони осигурява особено ясно и висококачествено излъчване. Оформената по нов начин радиаторна решетка се отличава с типичния за MINI хексагонален контур и е оградена от елегантна хромирана рамка. Хексагонална структура с едно червено „S“  и единична хромирана пластина  е отличителна за модификацията на новото MINI Cooper S Countryman.

В светлината на прожекторите: серийни LED фарове

Новото оформление на предната част е съчетано и с разширяване на серийното оборудване на новото MINI Countryman с LED фарове. Най-новият вариант на LED фаровете се отличава с особено висококачествен дизайн, който подчертава технологията на светлинните източници. Индивидуалният, леко асиметричен контур на фаровете се подчертава от светлинна лента, която изпълнява както функцията на дневни светлини, така и на мигачи. Интензивното осветяване на зоните около автомобила при смяна на посоката на движение се осигурява от включените във функционалността на LED фаровете завиващи светлини. Освен това серийното оборудване на новото MINI Countryman включва и LED фарове за мъгла. Светлинната лента в тяхната горна половина служи като габарит.

Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове с променливо разпределение на светлината и Matrix функция за дългите светлини. Освен завиваща функция те предлагат и светлини за завой, като автоматично адаптират светлината към ситуацията на пътя и метеорологичните условия. При движение в града, както и при понижена заради метеорологичните условия видимост страничната зона на пътното платно се осветява по-интензивно от светлините за завой. При шофиране по автомагистрали обсегът на светлините за завой може целенасочено да бъде увеличен.

Освен това Адаптивните LED фарове на новото MINI Countryman предлагат и автоматична, селективна функция за затъмняване на дългите светлини. Тяхната иновативна Matrix технология разделя дългите светлини на четири LED сегмента, които при скорости над 70 км/ч работят независимо един от друг и могат да бъдат активирани и деактивирани според ситуацията на пътя. Когато предната камера на новото MINI Countryman разпознае движещ се в същата или противоположната посока автомобил, пространството, в което се намира този автомобил, се осветява само от късите светлини, докато останалите сегменти на дългите светлини продължават да осветяват пътното платно. По този начин Matrix дългите светлини позволяват увеличаване на видимостта и в същото време предотвратяват заслепяването на другите участници в движението.  

Оформена по нов начин задна броня и LED светлини с Union-Jack дизайн

Оформената по нов начин задна броня допринася за особено мощното и модерно излъчване на новото MINI Countryman. Ексклузивен, неподражаем и подсказващ за британският произход на марката акцент поставят вертикалните, оградени от хромирана рамка задни светлини. Всички светлинни функции серийно са с висококачествена LED технология. Графичната структура на светлинните източници вече са с дизайн Union-Jack. Мотивът с флага е неподражаем елемент както през деня, така и през нощта.

Новото MINI Countryman комбинира разнообразните си динамични характеристики с гъвкав интериор. В задната му част на разположение на пътниците са три пълноценни места. Вторият ред седалки може да бъде ползван и за разширяване на транспортните възможности. Чрез сгъване на разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 450 до 1 390 литра.

Целенасочената, ориентирана към личния стил на клиента индивидуализация на интериора е още по-атрактивна чрез новите опции, както и модернизираната структура на допълнителното оборудване. Като опция за всички варианти на модела се предлага новият вариант на особено ексклузивните интериорни повърхности на MINI Yours.

Новото MINI Countryman: „Always online“ и винаги на най-актуалното ниво благодарение на интелигентната свързаност

Новото MINI Countryman серийно се оборудва с монтирана в автомобила SIM карта, която позволява ползването на интелигентното аварийно телефонно обаждане с автоматична локализация и разпознаване на тежестта на инцидента, както и на MINI TeleServices. В комбинация с оборудването Connected Media на разположение са множество дигитални услуги на MINI Connected. Новото MINI Countryman е „always online“ и благодарение на това позволява пълна свързаност на гласовия асистент Amazon Alexa.

В комбинация с опцията Connected Navigation Plus могат да бъдат ползвани и услугите Real Time Traffic Information с данни за трафика в реално време, интернет порталът MINI Online, Remote Services и подготовката за Apple CarPlay. Чрез MINI Connected е възможно изпращане на навигационните цели от смартфона към автомобила. Освен това чрез мобилна връзка е възможно автоматично пренасяне на актуализациите на навигационните карти в автомобила.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2019 г. е приблизително 7.118 млрд. евро при приходи от 104 210 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 126 016 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper S Countryman ALL4: разход на гориво: 6,5 – 6,2 литра/100 км, СО2 емисии: 149 – 142 г/км.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.