Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW M Designtalk: BMW M4 среща BMW M4 GT3.

Видео представя сходствата между BMW M4 Competition и неговата състезателна версия BMW M4 GT3.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(3x, ~43,75 MB)
  
Videos(1x, ~250,74 MB)

От серийното производство към състезателната писта – и обратно: със свое видео BMW M GmbH осигурява поглед към разработката на новия състезателен автомобил BMW M4 GT3 и показва вълнуващите общи елементи на новия флагман в портфолиото на BMW M Motorsport със серийния модел BMW M4 Competition (среден разход на гориво: 10,2 – 9,9 л/100 км по WLTP, 10,2 л/100 км по NEDC; CO2 емисии (комбинирани): 233 – 227 г/км по WLTP, 234 г/км по NEDC). В това видео дизайнерите и инженерите от серийните разработки на BMW и на BMW M Motorsport представиха интересни детайли на двата автомобила. В BMW M4 Designtalk участват Ане Форшнер, екстрериорен дизайнер на BMW M4 Competition, и Майкъл Скъли, BMW Group Designworks Global Automotive Directory.

Още в началото на видеото двамата говорят за най-характерния дизайнерски елемент на двата автомобила: бъбрековидната решетка на BMW. „Всички BMW M автомобили поляризират мненията и поради това не се харесват автоматично на всеки. Те предизвикват хората не само физически, но и емоционално“, казва Ане Форшнер. „Бъбрековидната решетка е най-завладяващият елемент на BMW M4 Competition и е заимствана в идентична форма при състезателния автомобил“, добавя Майкъл Скъли. В предната част на BMW M4 GT3, което е в последната година от развойната си фаза и от 2022 година с екипа на BMW M Motorsport ще се бори за победи и титли в GT състезанията по целия свят, се забелязват и други специални детайли, ориентирани директно към серийния модел. Профилът на състезателният автомобил е заимствал не само линиите от предната колона до силно снишената предна част. Покривът при BMW M4 Competition и BMW M4 GT3 също е с идентично оформление, което осигурява перфектно обтичане на задното крило на състезателния автомобил.

Но най-големите разлики между двата автомобила са в задната част. „С някои от елементите си задната част на BMW M4 GT3 изглежда позната, но от друга страна изглежда доста различна“, казва Ане Форшнер. „Състезателният автомобил е по-широк със 75 мм от всяка страна, но ние заимствахме задните светлини и формата на задния капак е идентична“, допълва Майкъл Скъли. За Ане Форшнер множеството прилики, които осигуряват особено спортната визия на серийния модел и дават много добра основа за състезателната версия, ясно показват как са разработени двата автомобила: „От пътя към състезателната писта и от състезателната писта обратно в серийното производство.“ Майкъл Скъли не пропуска да похвали своите колеги от серийните разработки. „Серийният модел BMW M4 Competition е една великолепна основа за създаването на състезателен автомобил. Той притежава иконични елементи и геометрия, насочена към High Performance и ефективност“, допълва той.

Във второто видео след няколко седмици фокусът ще бъде поставен върху общото сърце на двата автомобила. Маркус Енгелке, ръководител на проекта „Задвижване“ на BMW M4, и Улрих Шулц, ръководител на „Конструкция на задвижването“ на BMW Motorsport, ще говорят за шестцилиндровия редови двигател с технологията M TwinPower Turbo, който от самото начало е проектиран за използване автомобили за обществените пътища и за състезателната писта.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации: 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733, F:  +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

         

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2020 г. BMW Group е реализирала над 2.3 млн. автомобила и над 169 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M4 Competition:

Fuel consumption combined: 10.2 – 9.9 l/100 km [27.7 – 28.5 mpg imp] in the WLTP cycle, 10.2 l/100 km [27.7 mpg imp] in NEDC; CO2 emissions combined: 233 – 227 g/km in WLTP, 234 g/km in NEDC. 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Технически данни на новото MINI Countryman, в сила от юли 2020.
09.06.2020
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.