Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Първото BMW M3 Туринг

BMW M GmbH разширява гамата от модели на своите High-Performance автомобили в премиум средния клас с един допълнителен вариант на каросерията. Първото BMW M3 Туринг комбинира неподправено състезателно усещане с особено индивидуален характер и разширени функционални възможности. Неговата задвижваща технология е изцяло насочена към вълнуващата динамика и включва варианта на редовия шестцилиндров двигател с мощност 375 кВт/ 510 к.с. и технология M TwinPower Turbo, осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic и системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Най-новият модел на моделното семейство ще се предлага само като BMW M3 Competition Туринг с M xDrive (среден разход на гориво: 10,4 – 10,1 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 235 – 229 г/км според WLTP; данни според NEDC: – ). Гъвкавият интериор осигурява индивидуален профил на първото BMW M3 Туринг. Това дава нови възможности да се насладите на типичната за М динамика във всекидневието. Модерни акценти в областта на управлението и свързаността поставя новият BMW iDrive с BMW Curved Display.

G81
·
M3 Touring
·
Автомобили BMW M
·
M3
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Четвъртият вариант на каросерията след Седан, Купе и Кабриолет на моделното семейство BMW M3 и BMW M4 продължава моделната офанзива по повод 50-годишния юбилей на BMW M GmbH. Сцената за световната премиера на BMW M3 Туринг ще бъде  Goodwood Festival of Speed през юни 2022 г. Поръчките ще са възможни от септември 2022 година, въвеждането на пазара на BMW M3 Туринг стартира с началото на производството през ноември 2022 година. Моделът ще се произвежда заедно с BMW M3 Седан в завода на BMW Group в Мюнхен. 

Индивидуална автомобилна концепция с екстравагантен дизайн

С първото BMW M3 Туринг типичната за M комбинация от динамика, пъргавина и прецизност се реализира последователно с неограничена пригодност за всекидневието  и за пътувания на дълги разстояния. Екстравагантният външен дизайн ясно подчертава индивидуалната концепция на автомобила. Той осигурява ясна диференциация в рамките на моделното семейство и уникална в сегмента динамична визия. Ясно оформените повърхности и атлетичните форми сигнализират за изключителния динамичен потенциал на BMW M3 Туринг също като специфичните за М дизайнерски елементи, които са последователно насочени към функционалните изисквания по отношение на охлаждащия въздушен поток и аеродинамичния баланс. Те включват на първо място вертикалната,  бъбрековидна решетка без рамка, големите странични въздухозаборници, мощно моделираните арки на калниците и широко изпъкналите странични прагове, които в комбинация с елементите на предната и задната броня образуват гланцирано черна лента, която обгръща целия автомобил. характерни са и М хрилете на предните странични панели и интегрираните отляво и отдясно в задната броня двойни ауспухови накрайници на изпускателната система. Независимо от избрания цвят на каросерията покривът на BMW M3 Туринг серийно е в гланцирано черен цвят. В същия цвят са и серийните дъги на покрива, както и специфичният за модела спойлер на покрива, познат като Gurney. Като опция се предлагат покрив в цвета на каросерията, както и M Carbon екстериорен пакет.

Редови шестцилиндров двигател с високооборотни характеристики

Разработеният за Competition моделите вариант на редовия шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo развива максимална мощност от 375 кВт/510 к.с. и максимален въртящ момент от 650 Нм. Трилитровият агрегат се отличава с типичните за М високооборотни характеристики и линейното разгръщане на мощността до високите нива на натоварване. Той е базата за задвижващия агрегат на новия състезателен автомобил BMW M4 GT3. Охладителната система и снабдяването с масло са пригодени за високите надлъжни и странични ускорения при шофиране по състезателна писта. Специфичната за М изпускателна система с клапи с електрическо управление обогатява динамичното изживяване с особено емоционалния звук на задвижването. Двигателят подава мощността си към осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, която предлага избор между три програми за превключване и може да се управлява с лостчетата на волана. Мощността достига до пътя чрез системата за задвижване на четирите колела M xDrive, която е комбинирана с Активен М диференциал отзад. Ситуативното разпределение на мощността към четирите колела оптимизира сцеплението, както и пъргавината и стабилността по курса на BMW M3 Competition Туринг с M xDrive, което ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек.. Ускорението от 0 до 200 км/ч отнема 12,9 сек. С опционалния M Driver’s Package електронното ограничение на скоростта може да се повиши от 250 км/ч на 280 км/ч. От менюто Setup водачът може да избере както базовата настройка 4WD, така и режима 4WD Sport, при който подаването на повече мощност към задните колела се усеща още по-интензивно. При деактивирана система за стабилност DSC (Динамичен контрол на стабилността) е на разположение и режимът 2WD за чисто задно задвижване.

Идеален баланс между динамика и комфорт при дълги пътувания

Технологията на окачването, съобразена както с мощностната характеристика на задвижването, така и със специфичната автомобилна концепция на BMW M3 Туринг, осигурява идеален баланс между спортна динамика и уверен комфорт на возене във всекидневието и при дълги пътувания. Тя е усъвършенствана в детайли по време на интензивни тестови шофирания на състезателни писти, както и по междуградски пътища и в градския трафик. Пъргавината, динамиката и прецизността се подобряват благодарение на високата устойчивост към усукване на структурата на каросерията и закрепването на окачването. Допълнителна оптимизация е постигната чрез специфични за модела греди в дъното на каросерията и подсилване на багажното отделение. Както предното окачване с двойни носачи и пружинна стойка, така и петраменната конструкция отзад се отличават със специфична за М кинематика и комбинират олекотената конструкция с особено висока здравина.  Серийното оборудване на BMW M3 Туринг включва и Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление, както и кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число. Интегрираната спирачна система позволява реализирането на две характеристики на усещането на педала на спирачките. Като алтернатива на серийната M Compound спирачна система като опция се предлага M Carbon керамична спирачна система. Серийното оборудване включва и ковани М алуминиеви джанти с размери 19 инча отпред и 20 инча отзад, които опционално могат да бъдат комплектовани с Track гуми. Системата за контрол на стабилността DSC е оборудвана с интегриран в управлението на двигателя контрол на сцеплението. Освен M Dynamic Mode BMW M3 Туринг серийно се оборудва и с функцията M Traction Control. С нея в режим 2WD на M xDrive водачът може да влияе на 10 степени на праговете на намеса на контрола на сцеплението, за да може при динамично шофиране по завои на състезателната писта внимателно да се доближи до граничния режим на динамиката на управлението.

Състезателно усещане в кокпита, висока гъвкавост в задната част

Серийният BMW Curved Display в BMW M3 Туринг дава нова интерпретация на концентрираното върху динамиката изживяване в кокпита. Напълно дигиталната комбинация от индикатори се състои от 12,3-инчов информационен дисплей и контролен дисплей с диагонал 14,9 инча, които са разположени под общо, извито към водача стъкло. Информационният дисплей зад волана изобразява всички важни за пътуването данни с модерна графика и специфичен за М стил. На началния екран на контролния дисплей е възможно изобразяването на специфични за М Widgets с информации за настройките на автомобила и състоянието на гумите. Опционално се предлага BMW Head-Up дисплей, също със специфична за М графика. Серийното оборудване на BMW M3 Туринг включва и М Спортни седалки с електрически регулировки вкл. функция Памет и подгряване, както и кожена тапицерия Merino. Уникална симбиоза между състезателно усещане, олекотена конструкция, луксозна изработка и комфорт при дълги пътувания предлагат опционалните M Carbon предни седалки тип „корито“. Използването на армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) за структурните елементи на седалката и облегалката, както и отворите в областта на страничните бордове и под подглавниците осигуряват понижаване на теглото с 9,6 кг в сравнение със серийните М Спортни седалки. В задната част на BMW M3 Туринг на разположение на пътниците са три пълноценни места за седене. Облегалката на задната седалка се сгъва в съотношение 40 : 20 : 40. При сгъването на отделни или всички елементи в зависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 500 до 1 510 литра. Серийното оборудване включва и автоматично задвижване на задния капак и отварящо се отделно задно стъкло. Отделението за вещи под дъното на багажника предлага място за щората на багажното отделение и за разделителната мрежа. Като опция се предлагат автоматично издигащи се релси срещу плъзгане на товарите, които не позволяват багажите ви да се пързалят при динамични ситуации на пътя.

Серийни M Drive Professional и навигационна система BMW Maps

Серийното оборудване за комфорт на BMW M3 Туринг включва тризонова автоматична климатична инсталация, BMW Live Cockpit Plus включително навигационна система BMW Maps, Вътрешно осветление, HiFi озвучителна система, както и пакет огледала. Много разнообразен е и изборът от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Предупреждението за удар отпред, функцията Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване, Предупреждението за напускане на лентата и Контролът на дистанцията при паркиране са част от серийното оборудване. Опционално се предлагат Асистент за шофиране Professional вкл. Асистент за завиване и водене в лентата, Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, Разпознаване на светофари и активно навигационно водене, както и Асистент за паркиране с Асистент за движение на заден ход. Сред специфичните за М системи за управление са бутонът Setup за директен достъп до възможностите за настройки на двигателя, окачването, спирачната система и M xDrive. Могат да бъдат запаметени две цялостни настройки на автомобила, които да бъдат активирани с М бутоните на волана. Серийната система M Drive Professional освен M Traction Control включва и M Drift Analyser и M Laptimer. С бутона M Mode на средната конзола може да се влияе на активностите на асистиращите системи, както и индикациите на информационния дисплей и Head-Up дисплея. В BMW M3 Туринг на разположение са настройките ROAD, SPORT и TRACK. Напредничавата дигитализация на BMW M3 Туринг се демонстрира от автомобилното изживяване BMW iDrive от най-ново поколение. То е базирано на BMW Operating System 8 и чрез BMW Intelligent Personal Assistant и BMW Curved Display е последователно насочено към интуитивно взаимодействие между водача и автомобила чрез гласови команди и тъч управление. Новото BMW iDrive позволява индивидуализация с BMW ID и My BMW App, както и ползването на Personal eSIM в автомобила. Серийното оборудване включва и Smartphone-Integration за Apple CarPlay® и Android Auto™. Съвместимата с 5G антена осигурява оптимална свързаност.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2021 г. BMW Group е реализирала над 2.5 млн. автомобила и над 194 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2020 г. е приблизително  5 222 млрд. евро при приходи от 98 990 млрд. евро. Към 31 декември 2019 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 120 726 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Първото BMW M3 Touring 

комбиниран разход на гориво: 10.4 – 10.1 л/100 км; емисии CO2 (комбинирани): 235 – 229 г/км в WLTP тестови цикъл; NEDC figures: –

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.