Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Софтуер за оператори на зарядни станции: BMW i Ventures се включва като водещ инвеститор в IT компанията AMPECO.

BMW i Ventures, фонд за рисков капитал насочен към най-иновативните и високоефективни стартиращи компании в автомобилния сектор, е водещ инвеститор в софтуерната компания AMPECO, която предлага платформени решения за оператори на зарядни станции. В допълнение към финансирането Серия - A на обща стойност 13 млн. долара, стартиращият бизнес разполага с допълнителни 3 млн. долара капитал от предишно начално финансиране. Средствата ще служат за увеличаване на капацитета на персонала в развойната дейност и продажбите и за ускоряване на разширяването в Северна Америка, както и в Германия, Великобритания и Франция.

Филиали
·
Корпоративни
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~131 KB)

BMW i Ventures, фонд за рисков капитал насочен към най-иновативните и високоефективни стартиращи компании в автомобилния сектор, е водещ инвеститор в софтуерната компания AMPECO, която предлага платформени решения за оператори на зарядни станции. В допълнение към финансирането Серия - A на обща стойност 13 млн. долара, стартиращият бизнес разполага с допълнителни 3 млн. долара капитал от предишно начално финансиране. Средствата ще служат за увеличаване на капацитета на персонала в развойната дейност и продажбите и за ускоряване на разширяването в Северна Америка, както и в Германия, Великобритания и Франция.

Независимо от хардуера White - Label решения за създадени по мярка системи за зареждане  

Електрическата мобилност се развива бурно. AMPECO предлага на операторите на зарядни станции независимо от хардуера White-Label решение, което позволява лесно управление на инфраструктурата за зареждане. Софтуерът обхваща всички случаи на зареждане на електрически автомобили - обществено зареждане, както и зареждане за автопаркове или у дома. Cloud-базираната отворена платформа е насочена към нуждите на големи мрежови оператори за зареждане като енергийни, газови или петролни компании, които се нуждаят от създадено по мярка решение. Софтуерът, разработен от AMPECO, може да бъде гъвкаво интегриран в съществуващи системи, прави възможно управлението на зарядни станции в голям мащаб, работи независимо от производителя и предлага на водачите на електрически автомобили оптимално изживяване при зареждане.

С решението на AMPECO операторите на мрежи от зарядни станции получават цялостна прозрачност относно своите бизнес дейности, включително пълен контрол върху взаимоотношенията с клиентите, партньорствата и потоците от плащания. Решението на AMPECO се интегрира безпроблемно с интелигентни измервателни уреди, системи за управление на сгради и възобновяеми енергийни източници, за да увеличи максимално ефективността.

Платформата на AMPECO е гръбнакът за операторите на мрежи от зарядни станции  

Барис Гузел, партньор в BMW i Ventures, казва: „С разширяването на електрическата мобилност достъпът до инфраструктура за зареждане става все по-важен. Тук има огромен потенциал: независимото и всеобхватно софтуерно решение на AMPECO позволява на клиентите по целия свят бързо да настроят и разширят собствените си мрежи за зареждане за електрически автомобили. Вярваме, че екипът има потенциала да бъде лидер в тази област и сме много развълнувани да подкрепим това развитие."

Орлин Радев, главен изпълнителен директор на AMPECO, каза: „White-Label решението на AMPECO предлага на операторите на мрежи от зарядни станции възможността да изградят печеливш бизнес с малко усилия. Можете да използвате софтуера гъвкаво и благодарение на него да поддържате цялостен преглед на вашия бизнес. Възможността за монетизиране на мрежите за зареждане на свой ред ще помогне за изграждането на повече инфраструктура за зареждане като цяло. Това насърчава благоприятната за климата промяна на трафика, а водачите на електрически автомобили се възползват от по-голяма мрежа за зареждане. Много сме доволни, че имаме BMW i Ventures като водещ инвеститор на борда.”

През последните четири години AMPECO се утвърди като основен играч на пазара. Компанията присъства на повече от 45 пазара в Европа и Северна Америка и нейните клиенти управляват над 51 000 точки за зареждане. Продажбите са се увеличили 4 пъти през 2022 г. в сравнение с предходната година, като за същият период екипът се е удвоил.

 

Относно BMW i Ventures

BMW i Ventures е фирмата за рисков капитал на BMW, която инвестира пари и ресурси в стартиращи компании в областта на транспорта, производството, веригата за доставки и устойчивостта. Фирмата е направила много успешни инвестиции през годините в компании като Blackmore, Chargepoint, CelLink, Proterra, Solid Power, Tekion, Xometry и много други. BMW i Ventures инвестира във всички етапи от семена до растеж с фокус върху Серия A/B.

 

Относно AMPECO:
AMPECO позволява на големите мрежови оператори за зареждане да започнат и разширят бизнеса си под собствена марка. Компанията предлага white label платформа за управление на зареждането на електромобили, независимo от хардуера, която обхваща всички случаи на зареждане на електрически автомобили - обществено зареждане, зареждане за автопаркове или у дома. Ключови компоненти на платформата са усъвършенствано енергийно управление, гъвкаво таксуване и управление на абонаменти, автоматични алгоритми за поддръжка и роуминг между операторите. Сигурността и мащабируемостта са в основата на платформата, позволявайки на големи оператори като комунални услуги, петролни и газови компании, автомобилни паркове, производители на хардуер и монтажници бързо да излязат на пазара в рамките на месеци. Към това се добавят гъвкавостта и разширяемостта чрез API. AMPECO поддържа повече от 110 оператора на точки за зареждане в над 45 пазара и е признат от Frost & Sullivan с наградата за глобално продуктово лидерство за 2022 г. за превъзходни технологични иновации и стратегическо развитие. https://www.ampeco.com/

 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала около 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2021 г. е приблизително  16,1 млрд. евро при приходи от 111,2 млрд. евро. Към 31 декември 2021 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 118 909 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.