Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Радост от шофирането под открито небе с нулеви емисии: първото напълно електрическо MINI Cooper SE Cabrio

MINI е първият в света кабриолет с чисто електрическо задвижване. От идеята до малката серия за по-малко от осем месеца. MINI Cooper SE Cabrio дава следващия силен импулс по пътя към напълно електрическото бъдеще на марката

MINI Кабриолет
·
MINI Electric
·
MINI
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(248x, ~1,47 GB)

След положителните отзиви на униката през лятото на 2022 сега с малката серия на напълно електрическото MINI Cooper SE Cabrio (среден разход на електроенергия: 17,2 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) MINI прави следващата голяма крачка по пътя към електрическата мобилност. Първият в света премиум кабриолет в сегмента на малките автомобили е следваща стъпка по пътя към чисто електрическото семейство от модели от следващото поколение. От април 2023 година MINI Cooper SE Cabrio ще се предлага в Европа в лимитирана до 999 автомобила серия.    

„Преди 3 години въведохме на пазара напълно електрическото MINI Cooper SE, днес всяко пето MINI, продадено в Европа, е напълно електрическо MINI. Този успех ни стимулира да реализираме за няколко месеца малка серия на MINI Cooper SE Cabrio. Радвам се, че 999 клиенти на MINI ще се наслаждават на изключителното и ексклузивно Open-Air Gokart усещане“, казва Щефани Вурст, ръководите на марката MINI.

MINI Cooper SE Cabrio се предлага в цветовете Enigmatic Black и White Silver. Дръжките на вратите, Side Scuttles, както и рамките на предните и задните светлини са в цвят Resolute Bronze. В тон с тях емблемите на MINI и обозначението на модела са в изискан Piano Black. Познатото от MINI Cooper SE електрическо лого е разположено на предната броня и отзад, с което дизайнът подчертава радостта от шофирането с нулеви локални емисии.

Други специфични за модела детайли украсяват лайстните на праговете и Side Scuttles и с надписа 1/999 подчертават ексклузивния характер на лимитираното Open-Air MINI.

MINI поема ролята на пионер със специфичните за специалния модел алуминиеви джанти. 17-инчовите алуминиеви джанти Electric Power Spoke 2-tone са изработени от 100% вторичен алуминий. Комбинацията от зелено електричество в производството и използването на вторични материали може значително да намали емисиите на CO2 в сравнение с конвенционалните производствени процеси.

Всеобхватно оборудване на интериора с дизайнерски функции на MINI Electric
Спортните седалки са тапицирани с кожа MINI Yours Lounge и предлагат подгряване и регулируема опора за бедрата. Мултифункционалният кожен волан Nappa допринася за стилния комфорт на возене и може да бъде оборудван с подгряване. Емблемата MINI Electric на долната спица на волана подсказва за лимитирания характер на напълно електрическия кабриолет. За ексклузивността допринасят и изисканите повърхности в Piano Black, които изпъкват стилно благодарение на дифузното осветление. Напълно електрическият характер на открития автомобил с четири места се подчертава с жълти цветни акценти в дизайна на интериора, например жълтия Toggle превключвател на системата Старт/Стоп.

Висококачественото оборудване в кокпита, освен с множество други опции, е допълнено с познатите от MINI Cooper SE услуги на eDrive. Водачът получава информация за актуалния разход на енергия, пробега и съвети за икономичен стил на шофиране. По време на пътуването всички съществени индикации са резюмирани на MINI Head-Up дисплея. При дълги пътувания комфортът на първото лимитираното MINI Cabrio с напълно електрическо пътуване серийно се повишава от Активния контрол на скоростта с функция Stop & Go, както и MINI Driving Assistant.

Електрифицирано, чисто Go - kart усещане
С дължина от 3 863 мм при междуосие от 2 495 мм и широчина 1 727 мм размерите са останали непроменени спрямо MINI Cabrio с конвенционално задвижване, включително и вместимостта на багажника от 160 литра. Електромоторът с мощност 135 кВт/184 к.с. е произведен в центъра по компетентност за електрическа мобилност на BMW Group в Динголфинг и Ландсхут. Малките му размери позволяват особено хармонично разпределение на теглото между осите и осигуряват пъргава и лсно контролируема управляемост. Електрическото задвижване плавно ускорява MINI Cooper SE Cabrio за 7,3 секунди от 0 до 100 км/ч.

С измерения при тестовия цикъл WLTP пробег от 210 километра са възможни Open-Air разходки далеч извън границите на големия град. Особено тихият текстилен покрив в MINI Yours стил с типична графика на Union Jack може да бъде отворен електрически при скорост до 30 км/ч, както и да бъде затворен или отворен като люк на покрива.

От идеята до малката серия
С MINI Cooper SE Cabrio MINI доказва своята гъвкавост и за пръв път стартира производството на малка серия. MINI Cooper SE Cabrio ще се произвежда в Нидерландия лимитирана до 999 автомобила серия заедно с конвенционалното MINI Cabrio.

 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала около 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2021 г. е приблизително  16,1 млрд. евро при приходи от 111,2 млрд. евро. Към 31 декември 2021 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 118 909 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper SE Convertible (среден разход на електроенергия: 17,2 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км).

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.