Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Приложенията на BMW и MINI вече имат над 10 милиона активни потребители  

 +++ Разнообразни нови функции, сред тях статус на автомобила и зареждането, планиране на маршрута, дистанционни функции, услуги и поддръжка, информации за поведението на пътя +++ Най-висок рейтинг в Apple App-Store +++ В Demo режим приложенията могат да се тестват за много различни модели +++

Технологии
·
BMW ConnectedDrive
·
Концепции за информационно-развлекателни системи и управление
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(1x, ~896 KB)

Те са универсалeн интерфейс между клиентите, техните автомобили и марките:  приложенията на BMW и MINI. Днес над 10 млн. водачи ползват приложенията „My BMW“ и „MINI“, над 2 млн. - всекидневно. Разнообразните функции на приложенията впечатляват с интелигентните функции, практичните услуги и полезните съвети. Десетки хиляди потребители са оценили приложението с 5 звезди в Apple App-Store.  

Питер Нота, член на борда на директорите BMW Group , клиенти, марки и продажби: „С над 10 млн. потребители приложенията „My BMW“ и „MINI“ успяха напълно да изпълнят стратегията на BMW Group са създаване на по-голяма близост с клиентите чрез дигитализацията. Приложенията позволяват директна комуникация на нашите клиенти с нас и с техните автомобили – както и директен достъп на BMW Group до клиентите.“

Статусът на автомобила е винаги пред погледа, множество функции с натискане на бутон *  

С приложенията водачите винаги са информирани за статуса на своите автомобили. Чрез приложението могат да бъдат отключени и заключени вратите, да бъде активирана климатизацията/вентилацията или, в зависимост от оборудването, чрез Remote 3D View да бъде показани зоната около автомобила и неговият интериор. Освен това, адресите на местоназначението могат лесно да бъдат изпратени от приложението до навигационната система на автомобила. В допълнение могат да бъдат управлявани услуги на трети страни, като напр. Amazon Alexa**. В раздела „Services & Store“ клиентът по всяко време може да види текущо резервираните и наличните дигитални услуги за автомобила, както и удобно и гъвкаво да активира ConnectedDrive Upgrades. В комбинация с BMW Digital Key Plus в зависимост от оборудването на автомобила чрез приложението „My BMW“ е възможно изпълнението на предварително записани маневри и автоматизирани функции за паркиране от разстояние около 6 метра от автомобила. Приложението предлага множество полезни функции и за електрифицираните автомобили – така например клиентите в реално време получават информация за статуса на зареждането и електрическия пробег и по време на зареждане биват информирани чрез Push съобщения за достигане на поставената цел за зареждане, както и за евентуални проблеми. В Европа по желание в приложението е интегриран договорът BMW респ. MINI Charging на клиента. Така е възможна дигитално удостоверяване чрез приложението на над 400 000 зарядни станции в Европа. Таксуването се извършва удобно на месечна база, като се използва методът на плащане, запазен чрез BMW / MINI Charging. Друга основна функция на двете приложения е управлението на нуждите от обслужване и поддръжка на автомобила. Ако се изисква обслужване, потребителите получават Push известие и могат да си уговорят час директно в приложението. Целият процес на обслужване се поддържа чрез приложението с регистрация, видео за обслужване, проследяване на състоянието и плащане. Ако вашият собствен автомобил попадне в произшествие, естествено можете да използвате приложението, за да се обадите бързо и ефективно за помощ при злополуки и повреда. В така наречения раздел „Explore“ можете да се насладите на интересно съдържания за марките, продуктите и услугите на BMW и MINI, включително полезни „видео инструкции“ („How-to-Videos“).

Двете приложения се отличават и със своя Demo режим. С помощта на селекция от демонстрационни автомобили можете да се тества разнообразието от функции на приложенията и без собствен автомобил. Демонстрационният режим на приложенията създава автентично BMW и MINI изживяване - сякаш автомобилите са вече в гаража. Клиентите на BMW и MINI също могат да извикат информация за състоянието и пробега на автомобила чрез съответното приложение на Apple Watch.

От въвеждането си приложенията са силно търсени и се подобряват постоянно

Приложенията „My BMW“ и „MINI“ стартират през юли 2020 година, когато замениха своите предшественици – приложенията „Connected“. Оттогава приложенията постоянно се подобряват и редовно се оптимизират на базата на обратната връзка с потребителите. Двете приложения се актуализират на всеки 2 месеца, а функционалността им се разширява. От септември 2022 г. на разположение на клиентите на BMW с всички варианти на задвижването е функцията „Моите пътувания“ в приложението „My BMW“ със статистиката на пътуването и информация за разхода на енергия, средната скорост и емисиите на CO2 от минали пътувания. Функциите на „Моите пътувания“ ще бъдат допълнително разширени в бъдеще, напр.  със съвети за ефективен и устойчив стил на шофиране. В раздела „Карти“ потребителят може да търси бензиностанции и станции за зареждане, както и удобно да сравнява цените на горивата, без да се налага да отваряте друго приложение. От декември 2022 г. водачите на BMW в Германия и Австрия могат да активират автоматични плащания за паркиране в автомобила и да прекратяват и удължават активните резервации, да преглеждат хронологията на паркирането и да управляват своите методи на плащане в раздела „Services & Store“ на приложението „My BMW".

 

* Функционалността на приложенията „My BMW“ и „MINI“ зависи от оборудването на автомобила и държавата, в която се ползва.  

** Amazon, Alexa и всички свързани с тях лога са търговски марки или регистрирани търговски марки на Amazon.com, Inc. или на някой от нейните филиали. Amazon Alexa може да се инсталира в автомобила само в комбинация с приложението My BMW, акаунт в Amazon и акаунт в BMW ConnectedDrive. За подробности относно валидните условия за ползване вижте Условия за ползване на Amazon.de / Alexa.

 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала около 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2021 г. е приблизително  16,1 млрд. евро при приходи от 111,2 млрд. евро. Към 31 декември 2021 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 118 909 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.