Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Panoramic Vision: новият Head-Up дисплей по цялата широчина на предното стъкло влиза в серийно производство от 2025 година.

В новата система за управление BMW iDrive за NEUE KLASSE, BMW Panoramic Vision олицетворява типичния за BMW подход с ориентация към водача.

Технологии
·
Концепции за информационно-развлекателни системи и управление
·
Системи за подпомагане на водача
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(2x, ~2,51 MB)
  More below article text

Новият BMW Head Up дисплей се нарича BMW Panoramic Vision и ще се предлага с първите модели на NEUE KLASSE. Това потвърди Оливер Ципсе, председател на борда на директорите на BMW AG, по време на своята реч на годишната конференция за 2023 година.

За NEUE KLASSE, чието име препраща към революционните модели на компанията от 60-те години на миналия век, BMW Group в момента разработва напълно нова технологична платформа за електрически автомобили, която ще постави нови стандарти в дигитализацията, устойчивостта и дизайна.

Новият Head-Up с проекция върху цялата широчина на предното стъкло създава уникална зона за взаимодействие и информация за пътниците.

Франк Вебер, член на борда на директорите BMW AG, Развойна дейност, описва основните предимства на този революционен нов Head-Up дисплей по следния начин: „С нашия нов BMW Panoramic Vision предното стъкло се превръща в един голям дисплей, който отваря напълно нови възможности за оформлението на нашите автомобили. Независимо дали водачът сам решава коя информация иска да покаже в зрителното си поле или всички пътници да могат да виждат цялото съдържание. Революционната проекция и значително по-ясният кокпит водят до впечатляващо ново усещане за пространство и шофиране. Ние издигаме нашето доказано мото „eyes on the road – hands on the wheel“ на ново ниво.“

За първи път иновативната прожекционна технология позволява на всички пътници да виждат индикации по цялата широчина на предното стъкло. BMW Panoramic Vision отразява важната за водача и пътниците информация с висок интензитет на светлина и контраст върху тъмно покритие в долния край на предното стъкло.

Това създава изключително ярко и видимо по всяко време изображение по цялата широчина на предното стъкло. Освен това, в зависимост от ситуацията на пътя, важната информация винаги е на точното място в точното време.

Eyes on the Road – Hands on the Wheel. Фокус върху ориентацията към водача

В новата система за управление BMW iDrive за NEUE KLASSE, BMW Panoramic Vision олицетворява типичния за BMW подход с ориентация към водача. BMW Group е първият производител на автомобили, който разработи кокпит за особено интензивно, безопасно и концентрирано шофиране. Бордовите компютри с дигитални дисплеи се появяват за първи път в BMW Серия 7 през 80-те години на миналия век. Както никоя друга система за управление преди него, първото BMW iDrive през 2001 г. значително намалява броя на превключвателите и бутоните, като по този начин осигурява модерен, подреден интериор. Скоро след това последва първото серийно използване на BMW Head-Up дисплеи. Новият Head-Up дисплей BMW Panoramic Vision продължава историята на успеха на пионерските иновации на BMW Group за NEUE KLASSE.

BMW Panoramic Vision и BMW iDrive в NEUE KLASSE

С BMW Panoramic Vision BMW Group последователно развива всеобхватната концепция за управление на BMW iDrive. На Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас в началото на годината компанията представи своя визионерски прототип BMW i Vision Dee, показвайки как в бъдеще разширен Head-up дисплей може да се използва и за концепцията за управление и индикации за потапящо потребителско изживяване. Прототипът показва сливането на реалността и виртуалния свят чрез превръщането на предното стъкло в прожекционен екран. В автомобилите от NEUE KLASSE тази технология вече се превръща в реалност като серийна версия - с BMW Panoramic Vision.

На IAA Mobility 2023 в Мюнхен BMW Group ще представи следващите стъпки и нови детайли по пътя към NEUE KLASSE. В допълнение към BMW Panoramic Vision, в NEUE KLASSE ще бъдат представени и други нови елементи за управление и информация от BMW iDrive.

 

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала около 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2021 г. е приблизително  16,1 млрд. евро при приходи от 111,2 млрд. евро. Към 31 декември 2021 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 118 909 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group
Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.