Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

MINI на Auto Shanghai 2023.

Първото напълно електрическо MINI Cabrio ще отпразнува световната си премиера на Auto Shanghai 2023. MINI Concept Aceman осигурява поглед към първия напълно електрически Crossover модел на новото семейство на MINI. А Spike се завръща – сега като дигитален спътник.

MINI
·
MINI Кабриолет
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

На 20-тото International Automobile Industry Exhibition MINI ще представи своята разнообразна палитра от модели. Феновете на MINI ще могат да се насладят на множество акценти. Напълно електрическото MINI Cooper SE Cabrio ще отпразнува своята световна премиера в Шанхай. С MINI Concept Aceman MINI осигурява поглед към една нова автомобилна концепция: с чисто електрическо задвижване и напълно нов дизайн. Изобретеният през 2022 г. спътник Spike получава дигитален живот. Освен това 30-годишният юбилей на MINI Cabrio ще бъде отпразнуван с MINI Cabrio Seaside Edition. В Шанхай ще бъдат представени и особено популярните в Азия върхови атлети на марката John Cooper Works. Изложението, познато и като Auto Shanghai, е сред най-важните международни специализирани изложения на бранша и посрещна над 800 000 посетители през 2021 година. 20-тото издание на Auto Shanghai с изложители от целия свят ще се проведе от 18 до 27 април в China Expo Convention and Exhibition Complex в Шанхай.

Световна премиера за първото напълно електрическо MINI Cooper SE Cabrio

С MINI Cooper SE Cabrio (среден разход на електроенергия: 17,2 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) ще бъде представено първият в света премиум кабриолет в сегмента на малките автомобили. С лимитирания до 999 автомобила тираж от април 2022 г. в Европа феновете на MINI ще могат да се насладят на изключителната и ексклузивна радост от шофирането под открито небе. Малката серия се предлага в цветовете Enigmatic Black и White Silver и подчертава ексклузивния характер на лимитираното MINI Cabrio със специфични за специалния модел детайли на оборудването и надписа „1 of 999“. С измерения при тестовия цикъл WLTP пробег от 201 километра са възможни разходки под открито небе далеч извън границите на града. Освен с напълно електрическото задвижване MINI играе ролята на пионер и със специфичните за модела алуминиеви джанти, изработени от 100 % вторичен алуминий. В комбинация с използването на зелена електроенергия CO2 емисиите се понижават значително в сравнение с конвенционалните производствени методи.

Поглед към една нова ера с MINI Concept Aceman

С MINI Concept Aceman марката осигурява поглед към първия напълно електрически Crossover модел на новото семейство на MINI. Прототипът олицетворява пъргавината и самоувереното присъствие и представя новия дизайнерски език на марката за бъдещето -  „Charismatic Simplicity“. Той е концентриран върху най-важното и дава нова интерпретация на типичното за марката креативно оползотворяване на пространството. Иновативните технологии и множеството опции за индивидуализиране демонстрират как ще изглежда дигитализацията на MINI в бъдеще. Освен това MINI Concept Aceman издига на едно ново ниво потребителското изживяване чрез разнообразни възможности за взаимодействие с водача в екстериора и интериора. При това MINI обръща особено внимание на минималния екологичен отпечатък. Цялостен принос за това имат чисто електрическото задвижване, ясният и редуциран дизайнерски език, както и разнообразната концепция на материалите. MINI е първият автомобилен производител в света, който представя кръгъл OLED дисплей, който заема цялата площ на централния уред. В комбинация с оформените по нов начин Toggle се осигурява типичната за MINI хармония между дигитални и аналогови елементи за управление.  

Премиера за Spike , дигиталния характер на новото моделно семейство на MINI

Spike, симпатичният приятел на марката MINI, се пренася в дигиталния свят и се интерпретира по нов начин. Вдъхновен от образа на английски булдог, той преминава в бъдещото моделно семейство на MINI чрез концепцията за управление. В ролята си на MINI Intelligent Personal Assistant Spike се превръща в характерен спътник, който по разнообразни начини подпомага водача. Първият голям дебют на Spike ще бъде на автомобилното изложение Auto Shanghai в Китай. На Auto Shanghai 2023 Spike ще се появи в най-различни форми. Там модерната нова интерпретация на четирикракия приятел се превръща в Art Toy, която привлича погледите като голяма скулптура в стила на градската поп-култура. Spike привлича погледите най-вече в кокпита на MINI Concept Aceman. Неговата дигитална трибуна е новият Spike Mode, като при активирането анимираният характер оживява на кръглия OLED централен дисплей и на арматурното табло. Spike съпровожда историята на успеха на британската премиум марка от дебюта на модерното MINI през 2001 година. При бъдещето моделно семейство на MINI той се превръща в свързващото звено на взаимоотношенията между човека и автомобила. Освен това със Spike MINI Community може да се наслаждава на неочаквани изживявания и интересни срещи и извън автомобила.

Ексклузивен специален модел за 30 години максимална радост от шофирането под открито небе  

По повод юбилея MINI представя MINI Cabrio като Seaside Edition. Специалният модел олицетворява индивидуалната радост от шофирането под открито небе с ексклузивните елементи на оборудването и дизайна. Seaside Edition на MINI Cabrio се предлага като Cooper (среден разход на гориво: 6,4 – 5,9 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 145 – 135 г/км според WLTP) и като Cooper S (среден разход на гориво: 6,9 – 6,5 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 157 – 148 г/км според WLTP) по избор в блестящото лаково покритие Caribbean Aqua или в светлия цвят Nanuq White.

Готово за приключения и спортно Gokart усещане

MINI Countryman предлага максимален комфорт, пространство и стабилност на пътя за разходки извън града и приключения извън натоварените пътища. При дълги пътувания вместимостта на багажника на разнообразният авантюрист може лесно да бъде увеличена. Сгъваемите задни седалки осигуряват вместимост на багажника до 1 390 литра. С опционалното задвижване на четирите колела ALL4 най-голямото и най-просторно MINI се справя и с по-тежки терени и ви приканва да откриете нови пътища. Върховите атлети на марката John Cooper Works винаги са били символ на спортното Gokart усещане. В рамките на Auto Shanghai 2023 MINI ще представи екстремно спортните варианти на моделите MINI Cooper, MINI Clubman и MINI Countryman. Разгръщането на мощността на четирицилиндровите турбодвигатели с мощност до 225 кВт/306 к.с. в комбинация с аеродинамичните дизайнерски детайли осигуряват ексклузивно усещане от моторните спортове.  

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper SE Convertible (combined fuel consumption: 0.0 l/100 km; combined power consumption: 17.2 (WLTP) kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)

MINI Cooper S Convertible (Fuel consumption combined in l/100km: - (NEDC); 6.9-6.5  (WLTP) / CO2 emissions combined in g/km: - (NEFZ); 157-148 (WLTP))

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.