Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW i7 M70 xDrive.

С BMW i7 M70 xDrive (среден разход на електроенергия: 23,8 – 20,8 кВтч/100 км според WLTP) BMW M поставя един напълно електрически Performance модел на върха на новото BMW Серия 7. Това е най-мощният модел с изцяло електрическо задвижване в портфолиото на BMW Group. С по един електромотор на предната и задната ос, които заедно развиват максимална системна мощност от 485 кВт/660 к.с.*, и специфичното за М окачване новото  BMW i7 M70 xDrive осигурява перфектната комбинация между електрическа мобилност и динамика, както и уникално в луксозния сегмент изживяване при шофиране.

Серия 7
·
i7 M70
·
BMW i7
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

С BMW i7 M70 xDrive (среден разход на електроенергия: 23,8 – 20,8 кВтч/100 км според WLTP) BMW M поставя един напълно електрически Performance модел на върха на новото BMW Серия 7. Това е най-мощният модел с изцяло електрическо задвижване в портфолиото на BMW Group. С по един електромотор на предната и задната ос, които заедно развиват максимална системна мощност от 485 кВт/660 к.с.*, и специфичното за М окачване новото  BMW i7 M70 xDrive осигурява перфектната комбинация между електрическа мобилност и динамика, както и уникално в луксозния сегмент изживяване при шофиране. Върховият модел на новото BMW Серия 7 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, което го превръща в най-бързия модел на BMW с чисто електрическо задвижване. Максималната му скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.

С новата върхова стойност на мощността на напълно електрическите автомобили на BMW Group BMW i7 M70 xDrive е крайъгълен камък и за BMW M GmbH по пътя на трансформацията към електрическа мобилност. Луксозната лимузина е вече третият Performance модел с чисто електрическо задвижване, след въвеждането на пазара на BMW i4 M50 – най-продаваният модел на BMW M GmbH в световен мащаб през 2022 г. – и BMW iX M60. Успехът на електрическото задвижване сред ентусиастите на марката BMW M, постоянното разширяване на продуктовото предлагане и многократните увеличения на мощността на задвижвите системи ясно подчертават огромния потенциал на електрическата технология за осигуряване на производителност, която пленява въображението.

BMW i7 M70 xDrive ще отпразнува световната си премиера на международното автомобилно изложение Auto Shanghai (18 до 27 април 2023 г.) в Китай. Въвеждането на пазарите по целия свят стартира през втората половина на 2023 г.

Най-мощният електромотор на BMW

Използваната при BMW i7 технология BMW eDrive от пето поколение се модернизира постоянно, за да се повишат както мощността, така и ефективността. Новото BMW i7 M70 xDrive е оборудвано с високоинтегрирани задвижвания на предната и задната ос, при които електромоторът, мощната управляваща електроника и трансмисията са комбинирани компактно в общ корпус.

Специфичния за М вариант на принципа на синхронния двигател с електрическо възбуждане осигурява ненадминато досега съотношение мощност/тегло, най-вече на електромотора на задната ос на новото BMW i7 M70 xDrive. С 2,41 кВт/кг това е най-мощният електромотор на BMW. Тази рекордна стойност се постига с помощта на патентовани от BMW Group иновации, при които вместо обичайните три се използват шест възбуждащи намотки в статора на електромотора. Благодарение на това при по-лека и компактна конструкция електромоторът може да генерира екстремно висока мощност, която да е налична постоянно и при високи скорости. По отношение на съотношението мощност/тегло, но също и по отношение на неговата ефективност, това значително превъзхожда задвижващо решение с два двигателя на задната ос.

Максимално разгръщане на мощността с M Sport Boost и M Launch Control

Задвижващият задната ос електромотор развива максимална мощност от 360 кВт/489 к.с. В прецизно съгласувано взаимодействие с електромотора с мощност 190 кВт/258 к.с. на предната ос се създава електрическо задвижване на четирите колела със системен въртящ момент, който достига 1015 Нм в Sport Mode и дори 1100 Нм при активиране на M Launch Control и функцията M Sport Boost. Благодарение на това задвижването на BMW i7 M70 xDrive предлага ненадмината тяга.

При функцията M Launch Control в управляващия блок на двигателя е интегрирано както управлението на мощността, така и на сцеплението. Благодарение на това се постига особено прецизно дозиране на мощността на електромоторите, която се превръща във възхитителна динамика без загуби на сцепление.

Функцията M Sport Boost се активира в лявото лостче на волана и се съпровожда от специфични графики на арматурното табло. Освен това тя е съпроводена по особено автентичен начин и акустично от особено емоционално, специфично за M Performance разгръщане на звука на серийния BMW IconicSounds Electric на Ханс Цимер.

Висока пригодност за дълги пътувания, нова функция MAX RANGE

Екстремната динамика на BMW i7 M70 xDrive е комбинирана с особено висока пригодност за дълги пътувания. С използваемия си енергиен капацитет от 101,7 кВтч монтираната в дъното на автомобила високоволтова батерия на BMW i7 M70 xDrive осигурява пробег от 488 до 560 километра при тестовия цикъл WLTP.

С новата функция MAX RANGE чрез целенасочено лимитиране на мощността и максималната скорост, комбинирано с редуциране на комфортните функции, пробегът може да бъде увеличен с около 15 до 35 %. Модерният софтуер за зареждане на Combined Charging Unit серийно повишава ефективността и скоростта на зареждането на високоволтовата батерия с мощност до 22 кВт променлив ток и до 195 кВт прав ток. По този начин пробегът може да бъде увеличен с до 170 километра (WLTP) за 10 минути при междинно спиране на High Power Charging станция.

Специфичното за M окачване оптимизира динамиката и комфорта

Специфичното за M приложение на всички системи за контрол на електрическото задвижване на четирите колела, кормилното управление, амортисьорите и системите за контрол на стабилността създава предпоставките за комбинацията между типичната за М динамика, пъргавина и прецизност на поведението на пътя с висок комфорт при дълги пътувания.

Серийното окачване на новото BMW i7 M70 xDrive включва специфично за М въздушно окачване на предната и задната ос с регулиране на нивото, както и амортисьори с електронно управление, чиито реакции са оптимизирани от специфична за М хидравлика. Интегралното активно кормилно управление и пакетът Executive Drive Pro вкл. активна стабилизация при наклоняване с Active Roll Comfort също са част от серийното оборудване. Те са допълнени с М спортна спирачна система и 21-инчови М алуминиеви джанти.

Индивидуалното излъчване сигнализира за ненадминатата динамика

Ексклузивните акценти и типичните за М диазйнерски елементи, ориентирани към техническите изисквания при подчертано спортен стил на шофиране, позволяват външния дизайн на новото BMW i7 M70 xDrive да се откроява сред другите модели от семейството. Индивидуалното му излъчване сигнализира изключителна динамика и позволява изключителният потенциал да се разпознава още на пръв поглед.

В центъра на оформлението на предната част е новата интерпретация на типичните за марката елементи като двойните кръгли фарове и BMW бъбрековидна решетка. Впечатляващото присъствие на предната част допълнително се повишава от контурното осветление на BMW бъбрековидната решетка. В комбинация с опционалния M Performance пакет при BMW i7 M70 xDrive то за пръв път е комбинирано с гланцирано черна рамка на бъбрековидната решетка. Както в профил, така и отзад Performance характерът на новото BMW i7 M70 xDrive се подчертава от специфични за М дизайнерски елементи като М външните огледала с характерни двойни конзоли, характерните М странични прагове и специфичната за модела задна броня с дифузор.

Нови Two - Tone лакови покрития, Frozen лакови покрития на базата на биомаса

За новото BMW i7 M70 xDrive се предлага богат избор от лакови покрития на каросерията. Клиентите могат да избират и от над 100 специални лакови покрития на BMW Individual. Особено екстравагантно излъчване осигуряват лаковите покрития BMW Individual Two-Tone, които вече могат да включват и специални лакови покрития на BMW Individual.

Освен това се предлага и комбинацията между цветовете BMW Individual Liquid Copper metallic за долната част на каросерията и Saphire Black metallic за горната част. Лаковите покрития Frozen, които се предлагат за новото BMW i7 M70 xDrive, се произвеждат по иновативна технология от биомаса вместо от нефт. Формулата на продукта не е променена, само използваните материали са произведени от устойчиви източници.

Иновативни функции за луксозен комфорт при дълги пътувания

Сред акцентите, които осигуряват прогресивни луксозни характеристики и повишават уюта при дълги пътувания, са BMW Interaction Bar в кокпита и Executive Lounge в оптимизирана функция за лежане отзад. Уникалният BMW Theatre Screen и озвучителната система Bowers & Wilkins Surround Sound превръщат задната част в ексклузивен частен киносалон на колела. Комфортът и сигурността се оптимизират от модерните системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Така например асистентът за паркиране и маневриране вече може да бъде управляван чрез My BMW App. Опционалните автоматични врати могат да бъдат отваряни и затваряни както чрез My BMW App, така и с BMW Digital Key Plus на смартфона. Благодарение на разширените Lock/Unlock функции вратата на водача се отваря автоматично, когато до автомобила се доближи смартфон, на който е инсталиран индивидуален BMW Digital Key Plus. След качване врата може да бъде затворена например и с натискане на педала на спирачката.

Спортна атмосфера и максимална индивидуализация в интериора

Специфичните за M детайли на оборудването в интериора подчертават спортната атмосфера на новото BMW i7 M70 xDrive. Серийното оборудване включва и осветени М лайстни на праговете, кожено оборудване M Merino Black/Atlas Grey, М кожен волан, специфична за М графика на BMW Curved Display и М опора за крака на водача. Сред опционалните оборудвания е и интериорът BMW Individual и интериорът BMW Individual с ексклузивни елементи в общо 9 цветови варианта. Комбинираната тапицерия BMW Individual Merino/вълна Kaschmir с ексклузивни елементи се предлага и в черен/тъмносив цвят.

Модернизиран BMW iDrive с „ QuickSelect

Новото BMW i7 M70 xDrive е сред първите модели на марката, оборудвани с най-новото поколение на BMW iDrive с „QuickSelect“ и BMW Operating System 8.5. Модернизираната Infotainment система предлага подобрена, ориентирана към Consumer-Electronics устройствата структура на менютата с оформен по нов начин начален екран и бърз достъп „QuickSelect“. BMW iDrive с „QuickSelect“ се комбинира с BMW Curved Display и BMW Intelligent Personal Assistant.

Новият начален екран постоянно показва картата на навигационната система или други, индивидуално конфигурирани изображения. На същото ниво от страната на пътника до водача са на разположение вертикално ориентирани функционални символи, които могат да се избират с „плъзгане“. Съответните функции могат да бъдат активирани директно с бързия достъп „QuickSelect“, без влизане в подменю.

Cloud-базираната навигационна система BMW Maps вече предлага не само Augmented View изображение на информационния дисплей, но и оптимизирани функции за още по-прецизно, съобразено със зарежданията планиране на маршрута. Освен това въведените още при новото BMW Серия 7 услуги и приложения вече са налични в комбинация с BMW Operating System 8.5.

 

Тази информация описва разликите между BMW i7 M70 xDrive спрямо BMW i7 xDrive60.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Среден разход на електроенергия: 23,8 – 20,8 кВтч/100 км според WLTP

Всички данни за динамичните характеристики, разхода, емисиите и пробега са предварителни. Всички описани варианта на модела, оборудването, техническите данни, стойностите на разхода и емисиите са валидни за германския автомобилен пазар, когато съответният автомобил бъде въведен на него. Възможни са различия на другите пазари. Данните за размерите са валидни за автомобил с базово оборудване в Германия, като в зависимост от избрания размер джанти и гуми, както и избраното допълнително оборудване те могат да се променят при конфигурацията.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Change Search Settings.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
German
  • Език на прикачения файл
  • Arabic
  • Bulgarian
  • Chinese - simplified
  • English
  • French
  • German
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.