Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Смартфоните с операционно система Android се превръщат в пълноценни ключове за автомобила: BMW Digital Key Plus вече и за съвместими устройства с Android  

+++ Удобно отключване, стартиране и заключване на автомобила, без да се налага да вадите смартфона от джоба +++ Съвместимите смартфони с Android вече осигуряват пълна функционалност +++

Технологии
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Digital Key Plus вече е наличен и за смартфони с операционна система Android. С него клиентите със съвместими устройства на Samsung и Google могат да отключват и заключват своето BMW, както и да стартират двигателя, без да се налага да вадят телефона от джоба си. За устройствата на Apple Digital Key Plus се предлага още от 2021 година: автомобилът реагира автоматично на приближаване респективно отдалечаване, както сте свикнали и при класическия автомобилен ключ с функция Комфортен достъп. В зависимост от оборудването оркестрираната игра на светлините отпред и отзад също функционира като при физически ключ. Digital Key Plus вече може да бъде инсталиран и на актуалните модели Samsung Galaxy S23+ / Ultra и Google Pixel 7 Pro. Редица по-стари модели със съответния хардуер също са съвместими*.

Ultra-Wideband като основа за висок комфорт при същевременно висока сигурност

С разширената си функционалност смартфонът с Digital Key Plus напълно замества автомобилния ключ. Това е възможно благодарение на технологията Ultra-Wideband (UWB). Става дума за дигитална безжична технология за близки разстояния с висока честотна лента, която се отличава с прецизна локализация при максимална сигурност. Прецизността на UWB гарантира, че Relay атаки, при които безжичният сигнал се смущава или прихваща, са почти изключени. Съответната спецификация е разработена от BMW Group със своите партньори и е установена като глобален стандарт за автомобилната индустрия от Car Connectivity Consortium (CCC). CCC е глобалната движеща сила зад възможността за свързаност на автомобилите за всички интелигентни мобилни устройства.

Целта е идентична функционалност за всички платформи

Досега Digital Key Plus беше съвместим само с по-новите модели на Apple iPhone и Apple Watch. Целта на BMW Group е да предложи дигитален достъп до превозни средства за всички клиенти – независимо от операционната система на използвания смартфон. Следващият важен етап на развитие по пътя към тази цел е да можем да предложим пълната гама от функции за комфортен достъп на устройства с Android. Едва през декември 2022 г. BMW Group стартира по-нататъшно разширяване на Digital Key, което позволи сигурно, междуплатформено споделяне на дигиталния ключ между iPhone и съвместими устройства с Android чрез имейл, SMS или всяка друга Messenger услуга. Съвместимостта с Android е налична фабрично в автомобили с активиран Digital Key Plus, произведени след ноември 2022 г. Автомобилите, съвместими с Digital Key Plus, произведени преди ноември 2022 г., в бъдеще могат да бъдат активирани с Remote Software Upgrade.

 

* Samsung devices (running Android 13􀍅1 or later):

Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold4, Z Fold3, Note20 Ultra (на пазари със Samsung Wallet: Бахрейн, Дания, Германия, Финландия, Франция, Италия, Катар, Корея, Норвегия, Швейцария, Швеция, Испания, САЩ, Обединени арабски емирства, Обединеното кралство).

Google devices (running Android 13􀍅1 or later): Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.