Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Motorrad представя ConectedRide Smartglasses.

Иновативни мотоциклетни очила с хедъп дисплей технология.

Опции, принадлежности
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Нещо, което допреди няколко години се считаше за научна фантастика, сега се превръща в реалност с BMW Motorrad ConectedRide Smartglasses. Това са иновативни мотоциклетни очила с хедъп дисплей технология, която вече е позната от автомобилния сектор. Тя предоставя богат набор от информация за карането, директно в зрителното поле на управляващия - навигационни съобщения, скорост на движение, избрана предавка, всичко е пред погледа на каращия, което прави управлението на машината по-сигурно.

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses се свързват лесно със смартфона ви чрез Bluetooth приложение. Информационните изображения могат да бъдат позиционирани и настроени преди потегляне, както и по време на движение чрез разположения на кормилната конзола мултиконторлер.

Освен че допринасят за сигурността, смарт очилата са проектирани и за максимален комфорт. Дизайнът им е специално съобразен с особеностите при каране на мотоциклет, като BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses могат да се адаптират за оптимална съвместимост и пасване с всяка каска и форма на лицето. Това гарантира удобство дори при дълги пътешествия, а литево-йонната батерия осигурява до 10 часа функциониране на системата.

BMW Motorrad предлага рамката на смарт очилата с два комплекта UVA/UVB лещи. Единият е с 85% прозрачност и е особено подходящ за ползване с каски с вграден слънцезащитен визьор. Другите са тонирани и превръщат BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses в чудесни слънчеви очила.

За хората, които носят коригиращи зрението очила е предвиден допълнителен RX адаптер (+/- 4,5 диоптъра). Той може да се поръча онлайн директно от доставчика, а кореспондиращия QR код е поставен в инструкциите за експлоатация.

 

Акцентите на BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses:

 • Два размера (M + L) с различни подложки за носа. M за разстояние между 53 и 67 мм, L за 59 до 73 мм.
 • Два комплекта лещи (1x затъмнени лещи и 1x с 85% прозрачност), интегриран сензор за светлина, UVA/UVB сертифициран филтър.
 • RX адаптер за диоптрична настройка на лещите (до 4,5 диоптъра).
 • Bluetooth управление чрез смартфон и приложението BMW Motorrad Connected.
 • Трансфер на GPS данни от приложението към очилата в реално време.
 • Хедъп функция за навигация с индивидуален дисплей.
 • Показания за скоростта, ограниченията, избрана предавка и навигация (редуцирана със стрелки или детайлна, с имена на улици, кръстовища и точни насоки).
 • Вграден сензор за светлина и оптичен модул, гарантиращи сигурен трансфер на данни и показването им в горния ляв ъгъл на дясната леща на очилата.
 • Литиево-йонна батерия с до 10 часа живот. Зареждане с USB.
 • Функционален температурен диапазон от -10 до +50 градуса.
 • Цвят: Антрацит
 • Препоръчителна цена: 690 евро.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.