Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group на IAA Mobility 2023 в Мюнхен.

+++ Най-важното изложение за мобилност в света се превръща във витрина на напредъка при трансформацията на компанията и нейните марки +++ Фокус върху електрификацията, дигитализацията и кръговата икономика +++ Световна премиера на BMW Vision Neue Klasse +++ Експозиция на панаира и Open Space в центъра на града като платформи за конструктивен диалог за бъдещето на индивидуалната мобилност +++ BMW, MINI и BMW Motorrad представят актуални новости с електрифицирано задвижване +++

G70
·
G60
·
G30
·
G05
·
Технологии
·
BMW i
·
iX5 Hydrogen
·
Europe
·
BMW i5
·
550e
·
Серия 5
·
BMW i7
·
Munich
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
·
Седан
·
BMW iX5
·
Серия 7
·
Electrification
·
530e
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

На международното автомобилно изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен BMW Group ще представи най-новите акценти по основните насоки електрификация, дигитализация и кръгова икономика. Актуалните нови модели с електрифицирано задвижване от марките BMW, MINI и BMW Motorrad, визионерските автомобили и концепциите за индивидуалната мобилност на утрешния ден подчертават иновативната сила на компанията в тези области. По пътя към една нова ера на индивидуалната мобилност, BMW Group представя следващия си акцент, BMW Vision Neue Klasse, който развойната компетентност в трите дисциплини, които ще бъдат решаващи за мобилността на бъдещето.

IAA Mobility се провежда в Мюнхен за втори път. Това е още една възможност за BMW Group и нейните марки да влязат в конструктивен диалог с жителите, посетителите и други заинтересовани страни по темата за индивидуалната мобилност на утрешния ден. Основните сцени, на които BMW, MINI и BMW Motorrad ще представят своите иновации от 5 до 10 септември 2023 г., са IAA Mobility Summit на територията на изложението и BMW Group Open Space на Макс Йозеф Платц в центъра на Мюнхен. Там, в допълнение към BMW Vision Neue Klasse, публиката ще може да се запознае и с изцяло електрическото BMW i5, както и да се наслади на световните премиери на новото изцяло електрическо MINI Cooper, новото изцяло електрическо MINI Countryman и eParkourer BMW CE 02.

Електрификация, дигитализация, кръгова икономика – основните полета на дейност на BMW Group

Представянето на BMW Group на IAA Mobility 2023 е фокусирано върху последователната ориентация на компанията и текущия напредък по отношение на електрическата, дигитална и кръгова мобилност на бъдещето. Освен BMW Vision New Class ще бъдат изложени нови модели от всички марки, които с електрифицирано задвижване, дигитални иновации и щадящо ресурсите производство представят актуалния преход по различни начини.

Новите продукти на марката BMW, които предстои да бъдат въведени на пазара, включват Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 5. Новото BMW i7 Protection, първият изцяло електрически брониран автомобил в сегмента на луксозните седани, също ще бъде представено за първи път на IAA Mobility 2023.

С двойна световна премиера MINI представя за първи път новото моделно семейство на марката. Новото изцяло електрическо MINI Cooper и новото изцяло електрическо MINI Countryman могат да се видят на Open Space. В центъра на вниманието на Макс Йозеф Платц е и един нов модел на BMW Motorrad с чисто електрическо задвижване. Новото BMW CE 02, като компактен и ориентиран към бъдещето e-Parkourer, дава свежи импулси в областта на градската мобилност.

Представяне на модел под знака на мобилността с нулеви локални емисии

IAA Mobility ще бъде открито официално на 5 септември в панаирния комплекс в Мюнхен. BMW Group е представена там със своя щанд в зала A2, където при откриването на изложението ще бъде представено BMW Vision Neue Klasse. На IAA Mobility Summit за пръв път ще бъде показан и изцяло електрическият брониран автомобил BMW i7 Protection.

Мотото на IAA Mobility Summit е „Experience Connected Mobility“ и е насочено основно към специалистите. С голям брой лекции, презентации и панелни дискусии ще бъдат представени тенденциите и технологичните иновации за мобилността на утрешния ден. Основните теми включват и използването на водород като източник на енергия за настоящи и бъдещи превозни средства. BMW извършва пионерска работа в тази област с разработването и практическите тестове на Sports Activity Vehicle, задвижвано от водородни горивни клетки. BMW iX5 Hydrogen също може да бъде видяно на Summit.

Представянето на модели на Open Space също е изцяло под знака на мобилността с нулеви локални емисии. Във всички важни автомобилни сегменти BMW предлага поне един модел с чисто електрическо задвижване. На публиката ще бъде представена пълната гама на марката, от компактния Sports Activity Vehicle BMW iX1, през BMW i4 и BMW i5 до BMW iX и луксозната лимузина BMW i7.

Open Space на Макс Йозеф Платц може да бъде посетен безплатно от 5 до 9 септември от 10:00 до 22:00 часа и на 10 септември, неделя, от 10:00 до 17:00 часа. Освен това атрактивна цел за всички любители на  автомобилите на IAA Mobility 2023 е и BMW Welt. Там е изложена актуалната гама от модели на марките BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad. Актуалната колекция BMW и MINI Lifestyle също е представена в BMW Welt. Освен това BMW Lifestyle заедно с BMW M GmbH от 2 септември 2023 г. вече ще управлява Pop-up GOODS WITH FREUDE в Хофщат, Зедлингер щрасе 10. На това място, което е само на няколко минути пеша от Open Space, освен добре познати лайфстайл продукти, беше представена и новата колекция BMW Lifestyle.

Световна премиера: BMW Vision Neue Klasse

В рамките на IAA Mobility 2023, BMW Group предоставя поглед към Neue Klasse – предстоящото поколение модели от BMW. BMW Vision Neue Klasse по типичен за марката начин съчетава иновации в областта на електрификацията, дигитализацията и кръговата икономика. Визионерският автомобил разкрива нови измерения в областта на дизайна, концепцията за управление, ефективността и устойчивостта, които скоро ще бъдат въведени в серийно производство.

По време на IAA Mobility 2023 BMW Vision Neue Klasse ще бъде изложено както на т.нар. Summit, така и на Open Space. Новият визионерски автомобил обединява последните иновации в ключовите области на бъдещето на BMW Group. По този начин той се свързва с BMW i Vision Circular и BMW i Vision Dee, с които BMW Group демонстрира своя опит в разработките по отношение на кръговата икономика и дигитализацията, и съчетава техните качества с други иновации в областта на екстериорния и интериорния дизайн, потребителско изживяване и технологиите за задвижване и батериите.

Световна премиера: Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 5 Седан

Освен изцяло електрическото BMW i5, на IAA Mobility 2023 марката представя още два модела с електрифицирано задвижване. Още през пролетта на 2024 г. моделната гама на новото BMW Серия 5 Седан ще бъде разширена, за да включва два варианта с най-новата Plug-in хибридна технология. Редовият шестцилиндров и редовият четирицилиндров бензинов двигател от последното модулно поколение Efficient Dynamics са комбинирани с най-новата технология BMW eDrive за Plug-in хибридни системи. По този начин значително са повишени динамиката, спонтанното разгръщане на мощността, ефективността, а също и електрическият пробег в сравнение с предишното поколение модели. Разработеният специално за новата Plug-in хибридна система електромотор е интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic Sport заедно с мощната управляваща електроника. Високо интегрираната задвижваща система добавя до 145 кВт/197 к.с. към максималната системна мощност, която при новото BMW 550e xDrive Седан (среден разход на гориво: 1,1 – 0,8 л/100 км; среден разход на електроенергия: 22,5 – 20,1 кВтч/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 24 – 19 г/км според WLTP; предварителни данни) достига 360 кВт/489 к.с. и до 220 кВт/299 к.с. при новото BMW 530e Седан (среден разход на гориво: 0,8 – 0,6 л/100 км; среден разход на електроенергия: 21,4 – 18,9 кВтч/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 19 – 14 г/км според WLTP; предварителни данни).  

За повишаване на разгръщането на мощността на електромотора при новите Plug-in хибридни модели се използва една патентована от BMW иновация: номиналният въртящ момент от 280 Нм се повишава чрез редуктор до ефективни 450 Нм на входа на трансмисията. По този начин компактният електромотор развива допълнителна мощност, която иначе би била възможна само с по-голям електромотор и която се усеща както при ускорение от място, така и при междинни ускорения. Електрическият пробег вече достига 79 до 90 километра според WLTP за новото BMW 550e xDrive Седан и до 87 до 101 километра според WLTP за новото BMW 530e Седан.

Компактното разположение на високоволтовата литиево-йонна батерия в дъното на автомобила се отразява положително на центъра на тежестта, както и на вместимостта на багажника, която при Plug-in хибридните модели е 520 литра – точно колкото и при вариантите само с двигател с вътрешно горене. Използваемият капацитет на високоволтовата батерия е повишен до 19,4 кВтч. Максималната зарядна мощност е удвоена в сравнение с предишните модели и вече достига 7,4 кВт. Така високоволтовата батерия може да бъде заредена от 0 до 100 процента от капацитета си за 3,0 часа. На конвенционален домакински контакт съответното зареждане отнема 9,8 часа.

Световна премиера: BMW i7 Protection

На IAA Mobility 2023 BMW ще представи и новото поколение бронирани автомобили в сегмента на луксозните лимузини. Абсолютно уникална позиция в сегмента заема новото BMW i7 Protection (среден разход на електроенергия според WLTP: 30,0 кВтч/100 км, предварителни данни), което е първата сертифицирана бронирана лимузина с напълно електрическо задвижване. Също като новото BMW Серия 7 Protection (среден разход на гориво според WLTP: 14,6 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани: 328 г/км, предварителни данни) с V8 двигател с вътрешно горене задвижваният от два мощни електромотора вариант отговаря без никакви ограничения на изискванията на класа за защита VR9.

Двата модела се отличават с интегрирана концепция за сигурност, която е била взета под внимание още при разработката на новото BMW Серия 7, както и с изключителен комфорт при пътуване, напредничаво оборудване и ненадмината, типична за BMW динамика на управлението. Базата е новата и уникалната BMW Protection Core, при която цялата носеща конструкция на каросерията на една бронирана лимузина е изработена от бронирана стомана. BMW Protection Core е комбинирана с допълнителни брони на дъното и покрива, както и бронирани прозорци. Това осигурява на застрашените хора индивидуална защита срещу атаки с огнестрелни оръжия или експлозивни заряди. Стъклата на новите бронирани автомобили дори отговарят на изискванията на най-високия граждански клас на устойчивост VPAM 10.

Напълно електрическото BMW i7 Protection се задвижва от по един електромотор на предната и на задната ос. Двата електромотора образуват електрическо задвижване на четирите колела със системна мощност от до 400 кВт/544 к.с. и системен въртящ момент от до 745 Нм. Новото BMW i7 Protection ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,0 секунди, максималната му скорост е електронно ограничена до 160 км/ч. Спонтанното разгръщане на мощността на двата електромотора гарантира максимално сцепление и стабилност на пътя дори и при предизвикателни ситуации и динамичен стил на шофиране, например при ситуации на бягство.

Модифицираното и адаптирано специфично за моделите окачване, което взима под внимание и свързаното с бронята допълнително тегло и което гарантира уверена динамика във всяка ситуация. Уникалното с сегмента, серийно Интегрално активно кормилно управление, което намалява диаметъра на завой, повишава пъргавината при бързо шофиране по завои и комфорта на возене за пътниците на задната седалка. Друга особеност са 20-инчовите алуминиеви джанти. Те са оборудвани със серийни PAX гуми, които дори и при пълна загуба на налягане позволяват продължаване на движението със скорост до 80 км/ч.

Интуитивното и типично за марката управление се гарантира от най-новото поколение на системата BMW iDrive на базата на BMW Operating System 8.5 включително BMW Curved Display. Управлението на важните за защитата на пътниците специални функции също е интегрирано в BMW iDrive. Със система за свеж въздух, пожарогасителна система, мигащи светлини, радиостанции и стойки за флагове за официални случаи, както и други специфични за клиента специални оборудвания, новите бронирани автомобили могат да бъдат перфектно индивидуализирани за всяка цел.

Иновативно: BMW iX5 Hydrogen

Друг пример за изключителната иновативна мощ в областта на задвижващите технологии, представен на IAA Mobility 2023, е BMW iX5 Hydrogen. Този Sports Activity Vehicle със задвижване с водородни горивни клетки, разработен на базата на настоящото BMW X5 и произведен в пилотна серия, в момента се използва в международен план за демонстрационни и тестови цели за различни целеви групи. Избрани тестови групи, които не са участвали в разработката, могат да получат пряка представа за качествата на BMW iX5 Hydrogen при шофиране по пътищата.

BMW iX5 Hydrogen се оборудва с актуалното пето поколение на технологията BMW eDrive. Силно интегрираното задвижване на задната ос се захранва от мощна батерия с литиево-йонна технология, специално разработена за автомобила с водородни горивни клетки, и развива максимална мощност от 295 кВт/401 к.с. Във фазите на движение по инерция и спиране, електромоторът поема и функцията на генератор, който захранва енергия обратно в тяговата батерия.

Двата изработени от карбонов композит (CFRP) резервоара с налягане 700 бара могат да съхраняват общо до 6 килограма газообразен водород и могат да бъдат заредени за 3 до 4 минути. В системата от горивни клетки протича химическа реакция между водорода и кислорода от околния въздух, при която се генерира електроенергия за електромотора. С едно зареждане на резервоарите BMW iX5 Hydrogen има пробег до 504 километра според WLTP. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 6 секунди. Максималната скорост на задвижвания с водород SAV е над 180 км/ч.

BMW iX5 Hydrogen съчетава пригодността за дълги пътувания и краткото време за зареждане със задвижване с нулеви локални емисии и типичната за BMW динамика на управлението. Неговата технология с водородни горивни клетки - при подходящи рамкови условия – има потенциала да бъде още един стълб на бъдещото портфолио от задвижвания на BMW Group. В актуалната си трансформация BMW Group следва технологично отворен подход към задвижващите системи. По този начин компанията се адаптира към различните нужди на клиентите, инфраструктурните стандарти и политически и регулаторни рамкови условия в различните региони на света. С тази гъвкавост BMW Group е в състояние да реагира бързо на променящите се изисквания на пазара във всяка ситуация и по всяко време да предложи адекватна оферта на възможно най-много клиенти.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 550e xDrive Седан: среден разход на гориво: 1,1 – 0,8 л/100 км; среден разход на електроенергия: 22,5 – 20,1 кВтч/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 24 – 19 г/км според WLTP; предварителни данни  

BMW 530e Седан: среден разход на гориво: 0,8 – 0,6 л/100 км; среден разход на електроенергия: 21,4 – 18,9 кВтч/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 19 – 14 г/км според WLTP; предварителни данни  

BMW i7 Protection: среден разход на електроенергия според WLTP: 30,0 кВтч/100 км, предварителни данни 

BMW Серия 7 Protection: среден разход на гориво според WLTP: 14,6 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 328 г/км, предварителни данни   

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.