Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW X5 Protection VR6,

Всеобхватната модернизация при дизайна, задвижването и дигитализацията подчертава напредничавия характер на новото BMW X5 Protection VR6 (среден разход на гориво: 13,4 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 305 г/км според WLTP, предварителни данни). Новият модел на най-продаваният брониран автомобил в света с клас на защита VR6 заимства модифицираните екстериорни елементи и подчиненото на модерната дигитализация оформление на кокпита на новото BMW X5. Уверената динамика във всяка ситуация се осигурява от най-новия вариант на V8 двигателя с технология BMW TwinPower Turbo. Спонтанното разгръщане на мощността и ефективността на задвижването с мощност 390 кВт/530 к.с. са оптимизирани с помощта на 48-волтова технология Mild-Hybrid.

G05
·
Специални автомобили
·
X5
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

Интегрирана концепция за сигурност на новото BMW X5 Protection VR6 е взета под внимание още при разработката за серийно производство на новото Sports Activity Vehicle (SAV). Тя включва както брониране на каросерията, така и специфични за модела бронирани стъкла. Благодарение на това най-новият модел на бронираният автомобил отговаря на международно признатите официални тестови критерии на "Асоциацията на тестовите центрове за устойчиви на атаки материали и конструкции" (VPAM). Официалният сертификат за целият автомобил е предоставен в съответствие с директивите за Bullet Resistant Vehicles (VPAM BRV), както и за Explosive Resistant Vehicles (VPAM ERV, версия 3).

Новото оформление на екстериора и интериора гарантира, че и новото BMW X5 Protection VR6 почти няма да се различава визуално от съответния сериен модел. Ненатрапчиво присъствие в обществения трафик е допълнителен фактор за безопасност за хората, нуждаещи се от защита. Модернизираното задвижване в комбинация с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive и специфичното за модела окачване са гаранция за динамични и в същото време уверени динамични характеристики, които са типични за SAV на BMW и позволяват гъвкави реакции и при потенциално опасни ситуации.

BMW X5 Protection VR6 е най-мощният, динамичен и най-продаван в световен мащаб автомобил от този тип. Световната премиера на новия модел ще се състои в рамките на Международното автомобилно изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен. Там то за пръв път ще бъде представено на обществеността заедно с новото BMW i7 Protection и новото BMW Серия 7 Protection. Новото BMW X5 Protection VR6 предлага изключителни възможности за превозване на хора в риск. То също така е идеално и като кортежен автомобил в комбинация с новите бронирани автомобили на базата на BMW Серия 7. Доставките започват през февруари 2024 година.

Прецизно модифициран дизайн, дискретно визия със спортно излъчване

Във фокуса на прецизните модификации на външния дизайн на новото BMW X5 Protection VR6 е новата интерпретация на типичните за марката елементи като фаровете и BMW бъбрековидната решетка. Фаровете вече са с по-тесни с 35 мм. Стреловидните елементи на дневните светлини поемат и функцията на мигачи. Серийните Matrix-LED фарове със светлини за завой са комбинирани с незаслепяващ асистент за дългите светлини BMW Selective Beam. BMW бъбрековидната решетка вече е оградена от ясно оформени повърхности и се отличава с типичните за М двойни пластини и логото на М.

Новите дизайнерски елементи в стила на серийния модел с V8 двигател осигуряват на новото BMW X5 Protection VR6 дискретна визия със спортно излъчване. За това допринасят и оформените по нов начин Air Breather на предните калници, М корпусите на външните огледала в черен гланц, BMW Individual дъгите на покрива в High Gloss Shadow Line и типичните за М два двойни ауспухови накрайника на изпускателната система. Оформените по нов начин задни светлини поставят характерни акценти, най-вече с нощния си дизайн. Типичната за марката L-образна форма на LED светлинните източници на габаритните и спирачните светлини има хоризонтално отражение, благодарение на което се образува изразителен, хармонично тлеещ Х-мотив. Неподражаемата светлинна графика е допълнена с пулсиращи светлини на мигачите. Гамата от лакови покрития за каросерията включва всички предлагани за новото поколение на BMW X5 цветове. Палитрата включва и множество лакови покрития BMW Individual и специални лакови покрития BMW Individual.

Прогресивно оформен интериор с BMW Curved Display

С разточителното предлагане на място и по-високата позиция на седене новото BMW X5 Protection VR6 подчертава типичния за SAV от високия клас уверен характер и в интериора. За оптимизиране на комфорта и сигурността бронираният автомобил е оформен в четириместна конфигурация. Благодарение на интегрираното оборудване за сигурност той предлага на пътниците абсолютно същият пространствен комфорт и удобство на седене като серийния модел на BMW X5. Вместимостта на багажника е 500 литра. Максимално допустимият полезен товар е повишен до 475 килограма.

Благодарение на новото оформление на кокпита премиум атмосферата в интериора има особено прогресивно излъчване. Новото BMW X5 Protection VR6 също е оборудвано с напълно дигиталния BMW Curved Display. Той включва 12,3-инчов информационен дисплей зад волана и контролен дисплей с диагонал 14,9 инча под обща стъклена повърхност.

С BMW Curved Display в BMW X5 Protection VR6 навлиза и модернизираният BMW iDrive с „QuickSelect“. Той е базиран на BMW Operating System 8.5 и с новия си начален екран и бързия достъп „QuickSelect“ позволява още по-интуитивен и комфортен избор и управление на множество функции.

Новото BMW X5 Protection VR6 серийно се оборудва с четиризонова автоматична климатична инсталация, която включва и отделно поле за управление на температурата и вентилацията и в задната част. Отпред средните дюзи на вентилацията са тесни и са интегрирани почти невидимо в оформеното по нов начин арматурно табло.

Арматурното табло серийно е тапицирано със Sensafin с подобна на кожа повърхност и се отличава с голяма интериорна лайстна във варианта Fineline Black с метален ефект. Друга новост е интегрираната в интериорната лайстна от страната на пътника до водача светлинна лайстна с кристална структура и ефектно LED задно осветяване. Полето за управление на средната конзола също се отличава с особено модерен дизайн с допълнителни тъч повърхности и оформен по нов начин селектор на трансмисията.

Спортни седалки с нова тапицерия Sensafin, M кожен волан и Surround View

BMW X5 Protection VR6 серийно е оборудвано със спортни седалки. Те предлагат оптимална странична опора при динамично шофиране на пътя. Освен лумбална опора те включват и електрически регулировки за височината и наклона на седалката, както и наклона и широчината на облегалката с функция Памет от страната на водача. Спортните седалки са оборудвани с подгряване, а новата им тапицерия Sensafin се предлага в четири цвята. Като опция се предлага пълно кожено оборудване BMW Individual Merino с разширен обхват и пълно кожено оборудване BMW Individual Merino в четири респективно три цветови варианта. Опционалните комфортни седалки също са с електрическо регулиране и могат да бъдат комбинирани с активна вентилация, както и масажна функция.

Освен това серийното оборудване на новото BMW X5 Protection VR6 включва и М кожен волан, вътрешно осветление, HiFi озвучителна система и Soft-Close автоматика на вратите. Бронираният автомобил серийно е оборудван и с разработените за асистиращите системи на BMW X5 сензори и системи от камери. Функциите Surround View, Remote 3D View и BMW Drive Recorder във всяка информация осигуряват прецизна и детайлна информация за зоната около автомобила.

Нов V8 двигател с 48-волтова технология Mild-Hybrid

За динамичните възможности на новото BMW X5 Protection VR6 са характерни увереният устрем напред и пъргавата управляемост при всяка ситуация. Необходимата за това мощност се осигурява от V8 двигател, който при най-новата си версия впечатлява с още по-спонтанно разгръщане на мощността и още по-висока ефективност. 4,4-литровият агрегат използва термодинамичните преимущества на разположения между двата реда цилиндри изпускателен колектор, симетричните турбокомпресори, както и външното охлаждане на моторното масло. Сред другите новости е подсиления колянов вал, модернизираното свръхпълнене с турбокомпресор, маслената помпа с увеличен обем и масленият картер с оптимизирано тегло. Освен това осемцилиндровият двигател вече е комбиниран с 48-волтова технология Mild-Hybrid под формата на стартер/генератор на коляновия вал. Електромотор, интегриран в корпуса на всеобхватно модернизираната осместепенна трансмисия Steptronic, осигурява допълнителна мощност от 9 кВт/12 к.с., както и въртящ момент от 200 Нм и подпомага двигателя с вътрешно горене за нежно, динамично и в същото време ефективно шофиране. Необходимата за това енергия се съхранява в 48-волтова батерия, която се зарежда особено ефективно чрез рекуперация във фазите на движение по инерция или спиране.

Общата максимална мощност на новата задвижваща система е 390 Нм/530 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Нм. С тях новото BMW X5 Protection VR6 ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди. Максималната скорост на бронирания автомобил е електронно ограничена до 210 км/ч.

Настроено специфично за модела окачване, интегрално активно кормилно управление и активна стабилизация при наклоняване серийно

Окачването на новото BMW X5 Protection VR6 е адаптирано прецизно към високата мощност и специфичния за модела баланс на теглото. Серийната спортна спирачна система гарантира постоянно и константно отрицателно ускорение дори и при интензивно натоварване.

Новото BMW X5 Protection VR6 серийно е оборудвано с Адаптивно M окачване Professional. Освен М спортен диференциал то включва и интегрално активно кормилно управление и активна стабилизация при наклоняване. Благодарение на завиващите в същата или в противоположната посока задни колела, в зависимост от скоростта, се оптимизира както овладяването на автомобила при висока скорост, така и маневреността в града и при паркиране. Активната стабилизация при наклоняване не само намалява страничното наклоняване на каросерията при бързо шофиране по завои, но и дразнещите влияния на едностранните неравности по пътното платно при прави отсечки. Благодарение на това работещата с електрически сервомотори система повишава както пъргавината и прецизността на кормилното управление, така и комфорта на возене на новото BMW X5 Protection VR6.

Интегрирана броня, хармонична автомобилна концепция

Новото BMW X5 Protection VR6 съчетава отлична защита срещу въоръжени нападатели с незабележим дизайн и превъзходни динамични характеристики. Това става възможно благодарение на интегрирано защитно оборудване.

Формованите части на бронята и бронираните стъкла са разработени специално за модела и са интегрирани хармонично в цялостната концепция на автомобила по отношение на функцията и дизайна. Зоните като фугите на каросерията или преходите между каросерията и остъкляването са били взети предвид във фазата на разработката на автомобила.

Бронята на каросерията и бронираните стъкла превръщат интериора в предпазна клетка

Централни елементи на защитното оборудване са бронята на пътническата клетка и бронираните стъкла. Формованите части от високоякостна стомана прилягат идеално към контурите на каросерията в областта на вратите, страничните рамки, покрива и предната стена. Блиндирана преграда на багажника и алуминиевата защита от осколки за дъното на автомобила допълват мерките за безопасност в областта на каросерията.

Като допълнително оборудване за новото BMW X5 Protection VR6 се предлагат разширена броня за дъното на каросерията, както и допълнителна броня за покрива. Серийното оборудване включва самоуплътняващ се при пробив резервоар, чийто специален корпус се уплътнява автоматично след обстрел, за да предотврати изтичане на

Специфични за модела оборудвания за комфорт и сигурност

Предното стъкло и предните зони на страничните прозорци серийно са оборудвани с подгряване. Електрически стъклоповдигачи се предлагат серийно от страната на водача и пътника до него. Специфичното за модела серийно оборудване на новото BMW X5 Protection VR6 включва и разговорна интерком система за комуникация с хора извън автомобила. Елементите за управление на системата и други специфични за модела функции се намират в допълнителен блок от превключватели пред селектора на трансмисията на централната конзола.

В зависимост от приложението се предлага и гама от допълнително, специфично за модела оборудване за новото BMW X5 Protection VR6. То включват предни LED мигащи светлини в радиаторната решетка, задни мигащи светлини, светлини на покрива, включително система за акустична сигнализация и антена на покрива с допълнителен приемник за цифрово радио. За представителни нужди по желание се предлага и стойка за флаг. 

Типични за марката качества, специфично за модела оборудване за сигурност

Освен интегрираната концепция за защита, задължителните за всички модели тестови процедури също помагат на новото BMW X5 Protection VR6 да съчетае своето безкомпромисно ниво на безопасност с типични за марката по отношение на комфорта и динамиката на управлението. Интензивните изпитателни тестове, като част от процеса за подготовка за серийно производство гарантират, че автомобилът и неговото специфично за модела оборудване ще функционират надеждно и ще бъдат готови за употреба, дори при екстремни условия.

Бронираният автомобил се оборудва с индивидуалното си окачване още в завода на BMW Group в Спартанбърг, Южна Каролина, САЩ. Там новото BMW X5 Protection VR6 се произвежда заедно със серийните модели на SAV-а. Последващото интегриране на защитното оборудване и другото специфично за модела оборудване за безопасност от висококвалифицирани експерти в производствения процес гарантира безкомпромисно прилагане на цялостна концепция за безопасност.

Сервизна мрежа по целия свят, специално обучение за водачите

Освен индивидуални и дискретни консултации, клиентите по целия свят могат да се възползват и от голям брой сервизни услуги. Индивидуалните желания се вземат предвид и при оборудването на съответния автомобил с допълнителна защита или комфортно оборудване. Бронираните автомобили се поддържат от международна мрежа от сервизни центрове на BMW и изключително от обучени експерти в сертифицирани специални сервизи.

Освен това BMW предлага специални Protection курсове за обучение на водачи. Тези програми, които BMW провежда от над 35 години, се предлагат с различни нива на интензивност в зависимост от индивидуалните предишни познания на участниците и се провеждат на няколко места по света. Обученията се водят от висококвалифицирани специалисти. Съдържанието варира от изчерпателни теоретични уроци до практическо управление на автомобилите и обучение по тактическо поведение.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X5 Protection VR6 (среден разход на гориво: 13,4 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 305 г/км според WLTP, предварителни данни)

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.