Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW преоткрива себе си: BMW Vision Neue Klasse.

+++ Поглед към бъдещето на марката BMW: електрическо, дигитално и кръгово +++ Дизайнът: редуциран до най-важното и типичен за BMW +++ Следващото поколение на BMW iDrive като интерфейс между реалния и виртуалния свят +++ Повече ефективност и радост от шофирането чрез технологията BMW eDrive от шесто поколение +++

Дизайнерски решения, концепции и изследвания
·
Дизайн на BMW Group
·
Дизайн на BMW
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Author.

Hristina Peycheva
BMW Group

С най-новата си дизайнерска концепция, BMW Vision Neue Klasse, BMW Group демонстрира как ще изглежда следващото поколение автомобили от основната марка BMW. „BMW Vision Neue Klasse съчетава нашата способност за иновации в основните области на електрификацията, дигитализацията и кръговата икономика“, казва Оливър Ципсе, председател на Борда на директорите на BMW AG. „По този начин винаги сме в състояние да бъдем на две крачки пред бъдещето: Neue Klasse вече въвежда мобилността на следващото десетилетие по пътищата през 2025 г. – и води BMW в нова ера.“

Визионерският автомобил, който ще бъде представен за първи път публично на Международното автомобилно изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен, въплъщава ясен дизайнерски език, с обширни повърхности и само няколко отличителни линии, които са сведени до най-важното. Този подход акцентира върху отличителни черти като бъбрековидна решетка на BMW и извивката на Хофмайстер на графиката на страничните стъкла, придавайки на дизайна още повече усещане за BMW. В интериора следващото поколение на BMW iDrive гарантира уникално цифрово потребителско изживяване, което обединява реални и виртуални светове. Повишеното използване на вторични материали, ефективното производство и изцяло електрическо задвижване с шесто поколение BMW eDrive технология намаляват въглеродния отпечатък на Neue Klasse през целия жизнен цикъл на автомобила.

„30% по-голям пробег, 30% по-бързо зареждане, 25% повече ефективност – Neue Klasse представлява голям технологичен скок, който ще издигне EfficientDynamics до нови висоти. Същото важи и за неговия дизайн – който не може да бъде по-футуристичен“, казва Франк Вебер, член на Борда на директорите на BMW AG, отговарящ за развойната дейност. „С Neue Klasse ние се впуснахме в най-голямата инвестиция в историята на компанията. Ние не просто пишем следващата глава на BMW; пишем изцяло нова книга. Ето защо Neue Klasse със сигурност ще повлияе на всички поколения модели.“

Нов дизайнерски език на BMW: ясен, елегантен, вечен.

Екстериорът демонстрира дизайнерски елементи, които ще определят различните модели Neue Klasse. Той е ясен, елегантен, вечен. Новата, изцяло електрическа архитектура на превозното средство отваря нови възможности за интериорния дизайн. „Дизайнът на Neue Klasse е типичен за BMW и е толкова прогресивен, че изглежда, че сме пропуснали цяло поколение модели“, обяснява Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.

Мощните арки на колелата, прибраната остъклена част и стръмно наклонената напред предна част „нос на акула“ са характерни характеристики на BMW. 21-инчовите аеродинамични колела отдават почит на класическия дизайн със кръстосани спици, вдъхновен от моторните спортове. В същото време почти монолитната каросерия на автомобила със силни вдлъбнатини отпред и отзад, както и големи прозорци създават нова естетика.

Искрящото лаково покритие в цвят„Joyous bright“ с финия си жълт нюанс подчертава приятелската, ориентирана към бъдещето индивидуалност на BMW Vision Neue Klasse. Контрастът се осигурява от черни странични прагове и брони. С по-висок процент вторични материали и значително намалено разнообразие от материали са направени целенасочени подобрения за подобряване на възможностите за кръговрат на материалите. Подобрена концепция за разглобяване също помага за оптимизиране на рециклирането на превозните средства от Neue Klasse.

Свежа интерпретация на характерните за марката дизайнерски елементи, като BMW бъбрековидна решетка и двойни фарове, превръщат предната част на автомобила в зона за взаимодействие. Светлинен ефект с прецизна триизмерна анимация инициира интуитивно взаимодействие между човека и неговия автомобил веднага щом се приближи до автомобила. Елементите E Ink в долната част на страничните прозорци също присъстват във външния Welcomе режим, насочвайки вниманието към зоната на сензора, която активира автоматичното отваряне на вратата. Иновативната технология определя по подобен начин дизайна на задните светлини с 3D отпечатани светлинни елементи, които се простират на няколко нива и се контролират по целенасочен начин, за да създадат уникално впечатление за дълбочина.

Още по-добра визия: следващото поколение на BMW iDrive.

Аналоговите уреди за управление са сведени до минимум в BMW Vision Neue Klasse. Взаимодействието човек-автомобил се осъществява чрез BMW Panoramic Vision, централния дисплей и многофункционалните бутони на волана. Потребителското изживяване се допълва от изпитаното гласово управление на BMW Intelligent Personal Assistant. По този начин следващото поколение на BMW iDrive предлага модерна интерпретация на типичната за марката ориентация към водача.

Както и при въвеждането на управлението с контролера BMW iDrive в централната конзола и с BMW Head-Up дисплея, марката отново е водеща в света с BMW Panoramic Vision, който ще се предлага за първи път в Neue Klasse. Информацията се проектира на идеалната височина в зрителното поле на водача и за първи път по цялата ширина на предното стъкло. Тази иновация допълва подобрения BMW Head-Up дисплей в производствените модели на Neue Klasse.

В следващото поколение на BMW iDrive както водачът, така и пътникът до него могат да взаимодействат с информацията, показана на BMW Panoramic Vision, създавайки споделено потребителско изживяване. Водачите могат да преместват съдържание, показано на централния дисплей към BMW Panoramic Vision с прост жест.

Координираната хореография между амбиентното осветление и графичните елементи на централния дисплей и BMW Panoramic Vision обогатява потребителското изживяване – което също може да бъде персонализирано чрез режимите My Modes. В режим ‘Sport’ специфични дисплеи са изобразени на жълт фон, за да поддържат динамично шофиране. Новото BMW iDrive се основава на силно интегрирана софтуерна архитектура, която консолидира данни, свързани с изживяването при шофиране и инфоразвлекателната система, както и данни от електрониката и електрическата система на автомобила и BMW Cloud. Взаимодействието между човек и превозно средство по този начин може да бъде приспособено още по-тясно към ситуацията на шофиране и индивидуалните нужди, позволявайки напълно ново възприемане на мобилността.

Ярките кадифени тъкани създават уютна атмосфера в интериора на BMW Vision Neue Klasse. Скосеният отгоре и отдолу волан, както и централният дисплей са монтирани на светлото арматурно табло. Поставката за зареждане на смартфони и оформеният от стъкло селектор на трансмисията са разположени на централната конзола. Всяка от предните седалки е прикрепена към пода само с една конзола, което увеличава пространството за краката отзад, където пътниците могат да се насладят на разточително усещане за простор на две отделни седалки. Дизайнът на интериора, който е напълно лишен от декоративен хромирани и кожени елементи, допринася за оптимизиране на CO2 баланса в производствения процес.

Производство с понижени емисии на СО2, технология BMW eDrive от шесто поколение
С производство, което напълно се отказва от използването на изкопаеми горива в новия завод в Дебрецен, както и със значително увеличено използване на суровини и вторични материали, произведени с намалени емисии на CO2, Neue Klasse осигурява значителни импулси за щадяща ресурсите индивидуална мобилност. Освен от оптимизирането на теглото, въздушното съпротивление и съпротивлението при търкаляне и интелигентното управление на топлината, високата енергийна ефективност във фазата на използване на автомобилите се осигурява преди всичко от тяхното електрическо задвижване с технология BMW eDrive от шесто поколение.

Скокът при новата технология BMW eDrive включва не само високоефективни електрически двигатели, но и новоразработени кръгли батерийни клетки. В сравнение с предишните призматични клетки, те имат с над 20 % по-висока енергийна плътност. Технологията BMW eDrive от шесто поколение позволява на моделите от Neue Klasse да повишат скоростта на зареждане с до 30 %, както и да увеличат пробега си с до 30 %. В резултат на всички мерки цялостната ефективност на автомобила се увеличава с до 25 %.

Иновациите гарантират типичната за BMW радост от шофирането и за бъдещите поколения
Електрификацията, дигитализацията и кръговата икономика са централните елементи на активно оформяната от BMW Group трансформация. Тя започна с електрифицираните модели на марката BMW i. BMW i Vision Circular е символ на големия потенциал, който може да бъде постигнат чрез последователна кръгова икономика за намаляване на потреблението на суровини и емисиите на CO2. BMW i Vision Dee демонстрира как потребителското изживяване се обогатява от дигиталната технология, която се фокусира върху хората.

Всички тези теми се събират в BMW Vision Neue Klasse.  Vision автомобилът представя цялата гама от технологични иновации, с които BMW Group доказва бъдещата си жизнеспособност. BMW Vision Neue Klasse е сигналът за зората на нова ера на индивидуалната мобилност. Тя е богата на дигитални изживявания, движи се с нулеви локални емисии и е подготвена да участва дългосрочно в кръговрата на материалите, за да осигури типичната за BMW радост от шофирането и за бъдещите поколения.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.