Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Прогресивен пурист: новото MINI Countryman S ALL4

MINI Countryman е най-големият, но и най-гъвкавият модел в палитрата на MINI.Всестранният талант е пъргав и маневрен в града, комфортен при пътувания и подходящ и за шофиране извън утъпканите пътища. Интегрираният 48-волтов хибриден мотор повишава ефективността на двулитровия четируцилиндров бензинов двигател

MINI
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Въодушевлението от типичната за MINI радост от шофирането не познава граници. Гъвкавото, мощно и просторно MINI Countryman S ALL4 гарантира типичната за марката радост от шофирането по всякакви терени. Новият и най-голям модел на MINI съчетава гъвкавите възможности на кросоувър с интелигентно задвижване на четирите колела. Новото MINI Countryman предлага значително повече място в интериора. Благодарение на разделената в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка багажникът предлага гъвкави възможности за транспортиране. Вместимостта му е от 450 до 1 450 литра при сгъната задна седалка и може да се транспортират и обемисти предмети.

Иновативните асистиращи системи включително частично автоматизираното Level-2 шофиране, както и всеобхватните дигитални функции подпомагат водача и пътниците по нови начини. 48-волтовият Mild-Hybrid двигател повишава ефективността на двулитровия Twin Power агрегат. Благодарение на оптимизирания коефициент на въздушно съпротивление от 0,26 новото MINI Countryman S ALL4, който е нов рекорд в сегмента, се постига осезаемо понижение на разхода на гориво.

 „С мощния си четирицилиндров бензинов двигател и спортния си дизайн новото MINI Countryman S ALL4 поставя нови стандарти в своя сегмент.“, каза Щефани Вурст, ръководител на марката MINI.

Още повече свобода благодарение на интелигентното задвижване на четирите колела

Системата за задвижване на четирите колела ALL4 осигурява осезаемо повишение на сцеплението, сигурността и стабилността по курса. Благодарение на бързото и прецизно електронно управление мощността се разпределя ситуативно между предните и задните колела при всякакви пътни и метеорологични условия.

Леко разширената следа и удълженото междуосие са основата за великолепната динамика на управлението и повишават комфорта. За още по-голяма радост от шофирането на всякакви терени за MINI Countryman се предлагат нови комбинации от джанти и гуми.

Директното кормилно управление и комбинацията между McPherson пружинна стойка с един носач на предната ос и многораменна конструкция отзад гарантиран неподражаемото и типично за MINI Gokart усещане. За преминаване от градско шофиране и разходка сред природата окачването може да бъде настроено балансирано комфортно или особено спортно. Като опция се предлага снижено с 15 мм Адаптивно окачване с честотно селективни амортисьори. MINI Countryman S ALL4 (среден разход на гориво: 7,4 – 6,8 л/100 км, CO2 емисии (комбинирани): 169 – 155 г/км според WLTP) със спокоен двулитров четирицилиндров бензинов двигател предлага мощност от 160 кВт/218 к.с. и развива въртящ момент от 360 Нм.

48-волтовият Mild-Hybrid двигател подпомага динамиката на автомобила при ниски обороти и осигурява временен Boost от 14 кВт. Новост при MINI е и възможността за частично автоматизирано шофиране по многолентови пътища. Благодарение на това при скорости до 60 км/ч водачът може да отмести ръцете си от волана, ако при това продължи внимателно да следи ситуацията на пътя и винаги е готов да се намеси. При смяна на лентите го подпомага Асистентът за автомагистрали, който по пътя към отбивката разпознава необходимите пролуки в трафика. След това той осигурява оптималната скорост на автомобила и автоматично извършва смяната на лентата.

Повече  MINI естетика при редуциран език на формите

Независимо на какъв терен – MINI Countryman е и винаги е било разпознаваемо като MINI още на пръв поглед. Новият дизайн впечатлява с особено ясната си естетика. Отпред автомобилът изглежда подреден, като визията е подчинена на изпънатата форма на предния капак и новата осмоъгълна предна решетка. MINI LED фаровете подчертават уникалността на редуцирания дизайн чрез индивидуалните Signature Modes. Късите надвеси, както и елегантните контури са също толкова типични за MINI, колкото и контрастният покрив.

MINI Countryman S ALL4 (11/2023).

Широката и изправена стойка на новото MINI Countryman подчертава неговото присъствие и солидния му офроуд характер. Вертикалните задни светлини обгръщат силуета на задната част, благодарение на което новият кросоувър модел на MINI изглежда особено изправен и спортен.

Редуцираният до най-важното автомобилен дизайн може да бъде допълнен по различен начин в екстериора и интериора с четирите различни оформления - Essential, Classic, Favoured, John Cooper Works. Така например с особено експресивните си детайли Favoured Trim подчертава индивидуалния характер на MINI Countryman S ALL4. Комбиниран с елегантния цвят Melting Silver и 21-инчовите джанти с дизайн 950 Rallye Spoke (предлагани като опция), приключенският модел прави впечатление на особено стабилен и висококачествен. За новото MINI Countryman се предлагат алуминиеви джанти с различен дизайн и размери от 17 до 21 инча.

По нови пътища с иновативни материали

В интериора на новото MINI Countryman S ALL4 новият дизайнерски език се подчертава от ясните форми. Покритото с двуцветен текстил арматурно табло създава ново и особено уютно усещане за простор. Панорамният стъклен покрив внася повече светлина в интериора, висококачествените комфортни седалки осигуряват сигурна и удобна опора за тялото.

Висококачествените материали, иновативните технологии и индивидуално регулируемото осветление са съчетани в потапящо изживяване при шофиране. Един от акцентите на новото MINI Countryman са MINI Experience Modes. Всеки режим има собствен дизайн и собствено вътрешно осветление. С една единствена команда изцяло се променя визията и атмосферата в интериора. При това различните режими подчертават различните аспекти на гъвкавия приключенски модел. Новите MINI Driving Sounds създават уникална атмосфера, която особено емоционално подпомага индивидуалните настройки чрез специално композирани звуци.

В кокпита на новото MINI Countryman фокусът е поставен върху кръглия OLED дисплей с висока разделителна способност. С диаметъра си от 240 мм и висококачествената си стъклена повърхност комбинираният уред поставя нови стандарти. За удобно управление Infotainment- и асистиращите системи MINI Interaction Unit е още по-близо до водача и пътника до него. Благодарение на новата MINI Operating System 9 всички системи могат да бъдат управлявани интуитивно чрез докосване или чрез гласовия асистент.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Countryman S ALL4 (fuel consumption combined: 7.4 – 6.8 l/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 169-155 g/km).

*All specified technical data are preliminary.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.