Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото MINI Cooper SE: радост от шофирането през всеки сезон

И при най-новото си поколение MINI 3 врати е символ на ефективност и радост от шофирането. С напълно електрическото си задвижване MINI Cooper SE от пето поколение предлага класическо Go-kart усещане при всякакви метеорологични условия.

MINI
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

С леко увеличена следа и по-дълго междуосие, новото MINI Cooper SE впечатлява с осезаема динамика през всеки сезон – радост от шофирането, която е гарантирана дори и на сняг и лед. Спонтанното разгръщане на мощността на електромотора със 160 кВт/218 к.с. се прехвърля директно и прецизно към висококачественото окачване. Познатите директни реакции на кормилното управление осигуряват пъргавина, а интегрираната спирачна система осигурява максимална сигурност дори на мокри и заснежени пътища.

„MINI Cooper SE наелектризира типичното за марката Go-kart усещане и  подчертава изключителната позиция на MINI в сегмента. „Благодарение на концепцията за напълно електрическо задвижване, новият модел на оригинала от MINI осигурява максимална емоция при минимален отпечатък и е мощен символ за бъдещето на марката“, казва Щефани Вурст, ръководител на MINI.

При замръзнали наклони и спускания Active Slip Regulation оптимизира сцеплението и контролирано осигурява до 330 Нм на пътя. Високоволтовата батерия с енергиен капацитет 54,2 кВтч и  енергийно съдържание и пробег до 402 километра в тестовия цикъл WLTP е монтирана в дъното на автомобила и допринася за балансираното разпределение на теглото. Това означава, че MINI Cooper SE има нисък център на тежестта и в комбинация с характеристиките на окачването и амортисьорите се движи особено спокойно по пътя.

Редуциран екстериор с уверено излъчване
MINI от над 60 години непрекъснато преоткрива и развива успешната концепция на емблематичния автомобил с 3 врати. Класическият Mini Cooper S имаше изключително къси надвеси на каросерията и впечатляваше със своята маневрена компактност. Класическото Mini се превърна в легенда през 60-те години на миналия век, когато три пъти постигна цялостна победа в рали Монте Карло срещу значително по-мощни конкуренти. И точно както класическите модели на Mini се движеха безопасно и бързо по заснежените пътища преди 60 години, така и актуалното MINI Cooper SE също се чувства комфортно на сняг и лед днес.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper SE (консумация на електрическа енергия: 14.7 - 14.1 кВч/100 км в WLTP тестови цикъл; CO2 емисии: 0 г/км).

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.