Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW M4 Купе, новото BMW M4 Кабриолет

По-висока мощност, по-ярки дизайнерски елементи, нови възможности за индивидуализация и дигитални иновации: с последователен напредък във важните за върховото изживяване области BMW M GmbH продължава да пише историята на успеха на своя бестселър в премиум сегмента на средния клас. При новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет гените от моторните спортове на High-Performance моделите са подчертани още по-ярко. Повишената с 15 кВт/20 к.с. максимална мощност за моделите BMW M4 Competition Купе с M xDrive (среден разход на гориво: 10,1 – 10,0 л/100 км; CO2  емисии (комбинирани): 229 – 226 г/км според WLTP) и BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive (среден разход на гориво: 10,3 – 10,2 л/100 км; CO2  емисии (комбинирани): 233 – 231 г/км според WLTP), новите фарове, лазерните задни светлини, воланите и интериорните лайстни, М алуминиевите ковани джанти с нов дизайн, както и BMW Operating System 8.5 са акцентите при модернизацията през моделната 2024 година

G82
·
G83
·
Купе
·
Автомобили BMW M
·
Кабрио
·
M4
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(60x, 574,21 MB)

В бъдеще редовият шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo ще се предлага с три нива на мощността. Все така уникална в сегмента е комбинацията между варианта с мощност 353 кВт/480 к.с. с шестстепенна механична скоростна кутия при новото BMW M4 Купе (среден разход на гориво: 10,1 – 10,0 л/ 100 км; CO2  емисии (комбинирани): 230 – 226 г/км според WLTP). Двигателят на новото BMW M4 Competition Купе (среден разход на гориво: 9,9 – 9,7 л/ 100 км; CO2  емисии (комбинирани): 223 – 219 г/км според WLTP) развива максимална мощност от 375 кВт/510 к.с. и пренася мощността до пътя с осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. При вариантите на Купе и Кабриолет тази трансмисия в комбинация с M xDrive осигурява екстремно уверено пренасяне на мощността от 390 кВт/ 530 к.с. и вълнуваща динамика на управлението.  

С актуалните модификации High-Performance автомобилите от премиум средния клас имат идеални предпоставки да увеличат още повече своята популярност на международните автомобилни пазари и да затвърдят лидерската си позиция в сегмента. САЩ станаха най-важният пазар за продажби на BMW M4 Купе, следвани от Китай, Германия и Великобритания. BMW M4 Кабриолет постига най-високите продажби в САЩ. Откритият четириместен автомобил е много популярен и в Германия и Великобритания. Както в световен мащаб, така и във всеки от важните пазарни региони на продажби, моделите от серията BMW M4 заемат с голяма преднина позицията на пазарен лидер в съответните им сегменти.

Новите модели на BMW M4 Купе и BMW M4 Кабриолет се произвеждат в завода на BMW Group в Динголфинг. Въвеждането но пазарите на целия свят стартира едновременно с производството от март 2024 г.

Индивидуални автомобилни характери, типична за M динамика

Безкомпромисната динамика във всекидневието и на състезателната писта е това, което характеризира моделите от серията BMW M4 и проличава и в техния дизайн. Мощните пропорции и специфичните за М дизайнерски елементи за оптимизиране на подаването на охлаждащ въздух и аеродинамичния баланс подчертават статута им на High-Performance спортни автомобили. Голямата, вертикално насочена бъбрековидна решетка на BMW с типичните за M двойни хоризонтални пластини, мощно моделираните калници, както и широко изпъкналите странични прагове в черен гланц и елементите на предната и задната броня излъчват ясни сигнали за потенциала за динамично шофиране на купето и кабриолета.

Освен това различните варианти на модела са и индивидуални автомобилни характери, като всеки от тях обогатява екстремно спортното изживяване при шофиране с индивидуални аспекти. Покривът от карбонов композит (CFRP) е част от серийното оборудване на всички варианти на модела на BMW M4 Купе. BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive предлага особено ексклузивна възможност за изживяване на типичната за M динамика в комбинация със стилно усещане от шофирането под открито небе. Неговият висококачествен панелен покрив съчетава предимствата на прибиращ се твърд покрив с външния вид на класически текстилен покрив. Електрическо задвижване позволява отварянето или затварянето с натискане на бутон и в рамките на 18 секунди, дори по време на шофиране.

Редови шестцилиндров двигател с технология от моторните спортове и нови спецификации на мощността

Монтираните в новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет редови шестцилиндрови агрегати съчетават типичните за двигателите на BMW M GmbH високооборотни характеристики с най-актуалния вариант на технологията M TwinPower Turbo. Всички варианти на трилитровия двигател впечатляват със спонтанно разгръщане на мощността и висока пъргавина,         дори и при най-големи натоварвания. Тези характеристики осигуряват неподражаемо, линейно разгръщане на мощността, което винаги е било характерно за изживяването от динамиката във всеки BMW M автомобил.

Характеристиките на конструкцията на двигателя, които са заимствани директно от моторните спортове, включват изключително здрав Closed-Deck цилиндров блок без гилзи, кован олекотен колянов вал и стоманено покритие за цилиндровите стени, нанесено чрез процеса на електродъгово напластяване (LDS). Сърцевината на цилиндровата глава, произведена с помощта на процес на 3D принтиране, има оптимизиран канал за охлаждаща течност, който не може да бъде постигнат с помощта на конвенционална технология за леене на метал. По този начин едновременно са оптимизирани теглото и управлението на температурата. Също както и охладителната система, захранването с масло също е съобразено със специалните предизвикателства при шофиране по състезателната писта.

Технологията M TwinPower Turbo включва два Mono-Scroll турбокомпресора, като всеки от тях захранва по три цилиндъра. Индиректното, интегрирано в нискотемпературния охладителен кръг охлаждане на нагнетявания въздух и специфичните компресори оптимизират мощността. Освен това технологичният пакет включва и работещо при налягания до 350 бара директно впръскване на бензина High Precision Injection, променливо управление на клапаните VALVETRONIC е безстепенно управление на разпределителните валове двоен VANOS.

Монтираният при новото BMW M4 Competition Купе с M xDrive и новото BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive вариант на редовия шестцилиндров агрегат развива увеличена от 375 кВт/510 к.с. до 390 кВт/530 к.с. максимална мощност, която се постига при 6 250 об/мин. Модернизираният двигател разгръща максималният си въртящ момент от 650 Нм в диапазона от 2 750 до 5 730 об/мин. Резултатът е още по-неудържимо и плавно разгръщане на мощността, което допълнително подчертава изживяванията, най-вече при високо динамични ситуации на пътя. Тази изключителна спецификация на мощността е реализирана чрез модифициране на системата за управление на двигателя и дава допълнително доказателство за изключителния потенциал на редовия шестцилиндров двигател, разработен от BMW M GmbH, който също служи като основа за двигателя, използван в BMW M4 GT3 в състезанията за издръжливост.

Докато новото BMW M4 Competition Купе с M xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 сек, новото BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек. Всички варианти на новото BMW M4 Kупе и новото BMW M4 Кабриолет развиват електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч. Тази стойност може да бъде увеличена до 280 км/ч (BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive) или 290 км/ч с опционалния M Driver's Package.

Настроен на Нюрбургринг: типичен за M цялостен пакет от двигател, пренасяне на мощността и окачване

 Шестстепенната механична скоростна кутия на новото BMW M4 Купе, също както и осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic, която се монтира на всички други варианти на модела, са оптимално адаптирани към характеристиката на мощността на съответния двигател. Лостчетата на волана за спонтанни ръчни намеси в избора на предавка и променящите се чрез бутона на Drivelogic характеристики на превключването проправят пътя към индивидуализираното изживяване при шофиране, което може да се адаптира по разнообразни начини.

Най-мощният вариант на редовия шестцилиндров двигател е комбиниран с интелигентното задвижване на четирите колела M xDrive. То осигурява на новото BMW M4 Competition Купе с M xDrive и на новото BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive ненадминато сцепление, което се изразява най-вече във върховите стойности на ускорението. Благодарение на подаването на повече мощност към задните колела и в комбинация с напълно променливия Активен М спортен диференциал системата M xDrive подпомага типичното М усещане при динамично шофиране по завои.

От менюто Setup освен базовата настройка 4WD водачът може да избере режима 4WD Sport, при който към задните колела се подава по-голяма част от мощността. При деактивиран DSC на разположение и режимът 2WD, при който мощността се подава само към задните колела.

Високата устойчивост към усукване на каросерията и свързаността с окачването създават идеалните предпоставки за вълнуваща пъргавина и спонтанни реакции на командите с кормилното управление. Специалните греди за усилване на каросерията гарантират, че и откритият High-Performance може да демонстрира типичната за BMW M автомобилите комбинация между динамика, пъргавина и прецизност в поведението на пътя.

Специфичната за M кинематика и еластокинематика на предната ос с двойни носачи и пружинна стойка и петраменната конструкция отзад осигуряват характерната за всички модели от серията хармония между екстремна динамика на управлението и балансиран комфорт във всекидневието и при дълги пътувания. За индивидуална настройка на амортисьорите с електронно управление на серийното Адаптивно M окачване има избор от три характеристики, които могат да бъдат активирани чрез менюто M Setup. Други компоненти на окачването са кормилното управление M Servotronic и интегрираната спирачна система, която се монтира както със серийната M Compound спирачна система, така и с опционалната M Carbon керамична спирачна система.

Интегрираното приложение на всички системи на задвижването и окачването, което е осъществено и на Северната отсечка на Нюрбургринг, гарантира високодинамична и в същото време прецизно контролируема управляемост и във всекидневието. Уникална в сегмента форма на радост от шофирането осигурява и контролът на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността), който освен M Dynamic Mode  включва и регулируем на десет степени контрол на сцеплението.  Функцията M Traction Control, която е опционална за новото BMW M4 Coupe и е серийна за всички Competition модели, позволява на водача постепенно да намалява контролните намеси, за да се доближи внимателно до границите на физичните закони при шофиране, когато например шофира на състезателната писта. С M Laptimer и M Drift Analyzer са налични допълнителни функции, които подчертават характера на High-Performance моделите като спортни автомобили за затворени отсечки.

Специфични за всяка ос размери на джантите, ковани M алуминиеви джанти с нов дизайн

Специфичните за всяка ос размери на джантите осигуряват особено всеобхватно пренасяне на силите на странично водене при динамично шофиране по завои. Новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Competition Купе серийно се оборудват с ковани М алуминиеви джанти  с размери 18 инча на предната ос и 19 инча на задната ос. Серийното оборудване на BMW M4 Competition Купе с M xDrive и BMW M4 Competition кабриолет с M xDrive включва ковани М алуминиеви джанти с размери 19 инча отпред и 20 инча отзад.

Комбинацията от 19- и 20-инчови М алуминиеви джанти се предлага като опция и за новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Competition Купе. Новост в гамата от допълнително оборудване за всички варианти на модела са кованите М алуминиеви джанти в тези размери, които имат дизайн с двойни спици и сега за пръв път се предлагат и в сребрист цвят. Техните ярки, блестящи повърхности осигуряват спортен и същевременно висококачествен, елегантен външен вид.

Асистиращи системи с конфигуриране на функционалността

За неподражаемото изживяване при шофиране допринася и  непрекъснато разширяващата се гама от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. По отношение на функционалност и достъпност, те поставят стандарти в сегмента на новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет. Освен това активността на асистиращите системи може да бъде повлияна с помощта на бутона M Mode на централната конзола, за да се осигури съобразено със ситуацията и типично за High-Performance спортните автомобили изживяване от динамиката. Така например, в опционалния режим TRACK, предназначен за използване на състезателна писта, всички системи за комфорт и безопасност са временно деактивирани.

Серийното оборудване на новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет включва Контрол на дистанцията при паркиране със сензори отпред и отзад, контрол на скоростта със спирачна функция, предупреждение за удар отпред със спирачна намеса, предупреждение за напускане на лентата с връщане в лентата с намеса в кормилното управление и разпознаване на пътни знаци Speed Limit Info с индикатор на забраните за изпреварване. Като опция за Competition се предлагат и асистент за завиване и водене в лентата с автоматичен Speed Limit Assist, асистент за поддържане на лентата и разпознаване на светофари, както и Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go като част от Асистент за шофиране Professional. Серийният асистент за паркиране позволява автоматично паркиране и включва и асистент за движение на заден ход.

Модерни дизайнерски акценти: оформени по нов начин фарове, задни светлини с лазерна технология

Новото оформление на фаровете осигурява модерен акцент на предната част на новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет. Серийните  LED фарове са с особено ярко структурирани вътрешни елементи и в същото време са модернизирани функционално. Късите и дългите светлини вече се генерират от общ LED модул. По два вертикални и леко стреловидни LED елемента поемат функциите на габаритни и дневни светлини, както и на мигачи. Технологичното излъчване на новите фарове осигурява висококачествена и прогресивна визия.

Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове с незаслепяващи Matrix дълги светлини. Те се разпознават по сините си елементи и имат функция за градски светлини и светлини при завиване. Активирането на градските светлини осигурява оптимизирано осветяване на страничните пътни зони при ниски скорости на шофиране на улици, идентифицирани като вътрешноградски зони въз основа на навигационните данни. Късите светлини се включват само при скорост над 35 км/ч. В комбинация с Адаптивните LED фарове се предлагат и светлини M Shadow Line с тъмни акценти във вътрешността.

Освен това Адаптивните LED фарове са комбинирани с визуално и технологично впечатляващ дизайн на LED задните светлини. За всички нови модели от серията BMW M4 се предлагат задни светлини с лазерна технология, които имат особено вълнуващ светлинен дизайн. Лазерните диоди във вътрешността създават равномерно осветяване на снопове от оптични влакна, чиято деликатна, триизмерна светлинна графика допълва габаритните светлини. Специфичната за модела версия на тази иновативна светлинна графика използва технология, която беше представена за първи път в лимитирания до 1000 екземпляра High-Performance специален модел BMW M4 CSL.

Допълнителни фини акценти за висококачествена елегантност се осигуряват от новия дизайн на зоната около BMW и логото M в задната част на моделите Competition. Основата на логото на BMW вече е в гланцирано черен цвят. Емблемата на марката BMW M GmbH на капака на багажника вече е със сребриста рамка.

Ексклузивно индивидуализиране на визията на моделите на новото BMW M4 Купе се предлагат опционалните М дизайнерски графики за предния капак и капака на багажника. Това контрастиращо лаково покритие подчертава характеристиките на спортен автомобил на модела с две врати и се предлага в гланциран черен или червен цвят. В комбинация с опционалния стоманен покрив, който се предлага без доплащане, има и допълнителен дизайнерски акцент: стоманената част на покрива е боядисана в черен гланц вместо в цвета на каросерията.

Специфичен за M кокпит на спортен автомобил с нови волани и интериорни лайстни

При новите High-Performance модели детайлно е модернизирана и атмосферата от моторните спортове в интериора. Новите волани и елементи за управление, както и особено висококачествените материали за арматурното табло и интериорните лайстни повишават ексклузивното усещане в специфичния за М кокпит на спортен автомобил.

Серийният M кожен волан с мултифункционални бутони, два M бутона и лостчета за превключване на предавките на моделите Competition сега осигурява на водача още по-интензивно усещане за състезателна писта. Новият му дизайн включва скосен в долната част обръч и прецизно модифицирани спици. Червена централна маркировка в позицията на „12 часа“ подчертава спортната ориентация на оформлението на волана. За първи път като опция се предлага и волан M Alcantara със същия дизайн и функционалност. Като опция за двете версии на волана се предлага и функция за подгряване.

Специфичното за М оформление на кокпита включва и полето за управление на централната конзола. Заедно със скоростния лост или селектора на трансмисията там са разположени червеният бутон Старт/стоп и контролерът на BMW iDrive, бутонът Setup и бутонът за M Mode. Те могат да се използват за конфигуриране на индивидуални настройки на автомобила и за активиране на набор от функции за дисплеите в кокпита и асистиращите системи, адаптирани към съответната ситуация на пътя.

Типична за М е и комбинацията от спортен дух и модерна премиум атмосфера в интериора. Един от факторите, допринасящи за това, е висококачественият дизайн и изработката на материалите в интериора. Интериорните лайстни в областта на арматурното табло, както и на полето за управление и капака на поставката за чаши вече серийно се предлагат в изпълнение Dark Graphite matt. Като опция за новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет се предлагат интериорни лайстни Aluminium Rhombicle anthracite, както и новия вариант от фино шлифован алуминий. Опционалното арматурно табло Sensatec вече е с още по-фина повърхностна структура.

Серийните M спортни седалки осигуряват разнообразни електрически възможности за регулиране, интегрирани подглавници и осветени обозначения на модела. Идеалната позиция зад волана може да бъде запаметена с функцията Памет. Серийното оборудване включва и подгряване на предните седалки, като опция се предлага и вентилация на седалките. В четири различни цветови варианта се предлагат както серийната кожена тапицерия Merino, пълната кожена тапицерия Merino, кожената тапицерия BMW Individual Merino с разширен обхват и пълната кожена тапицерия BMW Individual Merino.

Оптимизирана за стила на един състезателен автомобил връзка между водача и автомобила се осигурява от опционалните M Carbon седалки тип „корито“, също с електрическо регулиране и подгряване. Те съчетават състезателна функционалност с олекотена конструкция, луксозна изработка и висок комфорт при дълги пътувания. Използването на CFRP в структурните елементи на седалката и облегалката, както и отворите в областта на страничните опори и подглавника осигурява намаляване на теглото с 9,6 кг в сравнение със серийните M спортни седалки.

Като ексклузивна опция за BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive се предлага и система за подгряване на тила. Тя осигурява регулируем на три степени въздушен поток, който независимо от външните температури осигурява уютна топлина в областта на тила за водача и пътника до него при пътуване под открито небе.

BMW Curved Display и нова BMW Operating System 8.5

Новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет повече от всякога съчетават атмосферата на ексклузивен спортен автомобил с усъвършенствана дигитализация. Специфичните за M дисплеи на BMW Curved Display с висока разделителна способност, насочен към водача, ви помагат да се концентрирате върху случващото се на пътя. Напълно дигиталната комбинация от дисплеи се състои от 12,3-инчов информационен дисплей зад волана и контролен дисплей с диагонал  14,9 инча.

BMW Curved Display служи като сцена за актуалния BMW iDrive, който се използва в новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет. Системата за индикации и управление, която включва и BMW Intelligent Personal Assistant и с това е специално насочена към сензорно и гласово управление, сега се базира на BMW Operating System 8.5. Специфичните за М графични изображения и съдържанието на информационния и контролния дисплей се допълват от ново управление на серийната 3-зонова автоматична климатична инсталация. Изборът на температура, интензивността на вентилацията, подгряването на седалките и, при съответното оборудване, подгряването на волана вече могат да се управляват чрез тъч функция чрез специален елемент от менюто в долната част на контролния дисплей или чрез гласови команди.

Напредъкът в областта на дигиталното управление е придружен от допълнително намаляване на броя на бутоните и регулаторите в кокпита, както и от ново оформление на арматурното табло. Нови бутони за регулиране на дюзите на вентилацията в центъра на арматурното табло, както и от страната на водача и пътника, предлагат възможност за регулиране на посоката на въздушния поток чрез въртене и накланяне. Освен това серийното вътрешно осветление вече включва и контурно осветление, интегрирано в блендите на централните вентилационни отвори. Също като осветлението в пространството за краката, поставката в предната част на централната конзола и дръжките за отваряне на вратата, то може да се регулира по цвят и яркост според индивидуалните предпочитания. Предлага се избор от девет цвята. Функционалността на вътрешното осветление включва също светлинна графика при посрещане и изпращане, както и светлинни сигнали, които подсказват отворена врата и входящи телефонни обаждания.

Серийният BMW Live Cockpit Professional включва и cloud-базираната навигационна система BMW Maps. Сериен е и BMW Head-Up дисплей, който в специфичен за М стил проектира важните за пътуването информации върху предното стъкло, сред тях и многоцветна лента за оборотите, Shift Lights и изглед M View.

BMW Live Cockpit Professional също включва два USB интерфейса за пренос на данни и WLAN интерфейс, както и интеграция на смартфони, която позволява и използването на Apple CarPlay® и Android Auto™. Освен това серийното оборудване на новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Кабриолет включва и телефония с безжично зареждане за безжично зареждане на подходящи смартфони, както и HiFi озвучителна система с 10 високоговорителя и мощност на усилвателя 205 вата.

Целенасочена индивидуализация с M Carbon екстериорен пакет, пакет M Race Track Paket и BMW M Performance Parts

За прецизно индивидуализирано излъчване на новите High-Performance автомобили се предлагат и специфични за всеки модел M Carbon екстериорни пакети. Те още по-интензивно подчертават състезателния характер на двата модела. M Carbon екстериорният пакет включва елементи на широко отворените предни въздухозаборници и заден дифузор с индивидуална геометрия, корпуси на външните огледала, както и – ексклузивно за новото BMW M4 Купе – заден спойлер от CFRP. С опционалният пакет M Race Track, който освен M Carbon керамични спирачки включва и M Carbon предни седалки тип „корито“, както и гланцирани интериорни лайстни Carbon Fibre, теглото на автомобила се понижава с до 25 килограма.

BMW M Performance Parts предлагат допълнителни възможности за адаптиране на интензивното изживяване при шофиране и динамичното излъчване на новите High-Performance автомобили към личния стил на водача. Гамата от специфични за моделите опции за допълнителен монтаж се простира от екстериорни компоненти, изработени от CFRP и M Performance ковани джанти с централна гайка до M Performance стелки и M Performance бленди на волана за индивидуализиране на интериора.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M4 Competition Купе с M xDrive

Среден разход на гориво: 10,1 – 10,0 л/100 км; CO2  емисии (комбинирани): 229 – 226 г/км според WLTP

BMW M4 Купе ( шест степенна механична скоростна кутия)

Среден разход на гориво: 10,1 – 10,0 л/100 км; CO2  емисии (комбинирани): 230 – 226 г/км според WLTP 

BMW M4 Competition Купе ( осем степенна M Steptronic)

Среден разход на гориво: 9,9 – 9,7 л/100 км; CO2  емисии (комбинирани): 230 – 226 г/км според WLTP  

BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive 

Среден разход на гориво: 10,3 – 9,7 л/100 км; CO2  емисии (комбинирани): 233 – 231 г/км според WLTP

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.