Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото MINI Cooper E в Classic Trim: електрическо, ефективно, емоционално.

Напълно електрическият базов модел на MINI впечатлява с ефективното си електрическо задвижване и типичната за марката радост от шофирането. Комфортното предлагане на място в кокпита и малкият диаметър на завой превръщат новото MINI Cooper E в перфектния спътник във всекидневието.

MINI
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(57x, 336,98 MB)

Напълно електрическото MINI Cooper комбинира модерно, екологично задвижване с типичната за марката радост от шофирането. Също както и цялото ново моделно семейство на MINI, така и MINI Cooper E се предлага в четири оформени по нов начин Trims. При Classic Trim се предлага избор от нови лакови покрития за каросерията и контрастни цветове за покрива. Дизайнът на иконичния модел с три врати на MINI в цвят Sunny Side Yellow е особено изразителен с контрастен покрив и бели корпуси на външните огледала.  

При „Classic Trim“ повърхностите в кокпита са покрити с двуцветен, черно-син плетен материал. Така в интериора се създава стилен контраст с висококачествената тапицерия на седалките от изкуствена кожа Vescin. Тя се предлага в сив или черен цвят с перфорирана шарка houndstooth.

„С новото напълно електрическо MINI Cooper E ние предлагаме великолепна възможност за навлизане в новото семейство на MINI. Неговите 184 к.с. гарантират вълнуваща пъргавина и вдъхновяващо ускорение без забавяния и ограничения“, каза Щефани Вурст, ръководител на марката MINI.

Емоционална радост от шофирането и бързо зареждане
Директното предавателно отношение на пъргавото кормилно управление внася максимални емоции в кокпита. Разширената следа, както и по-дългото междуосие оптимизират динамиката при предизвикателни ситуации на пътя. Типичното за марката Go-kart усещане се увеличава до максимум благодарение на спонтанното разгръщане на мощността на електромотора.

Батерията на MINI Cooper E (среден разход на електроенергия: 14,3-13,8 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) с енергиен капацитет 40,7 кВтч осигурява пробег от 305 км при WLTP тестови цикъл.

При пътуване са достатъчни 28 минути при зарядна мощност 75 кВт, за да заредите батерията на MINI Cooper E от 10 до 80 %. Електрическото задвижване с мощност 135 кВт/184 к.с. може по всяко време да предостави максималният въртящ момент от 290 Нм. Благодарение на него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди.  

Характерен екстериор с градска насоченост
В силуета доминират типичните за MINI пропорции. Компактните размери облекчават управляемостта и търсенето на паркоместа.

Отпред лицето на MINI се оформя от кръглите MINI фарове и осмоъгълната предна решетка. С уникалните си светлинни графики LED фаровете подчертават яркото излъчване на MINI Cooper E. Джантите с размери от 16 до 18 инча се предлагат с различни, аеродинамично оптимизирани дизайни.

Повече комфорт и сигурност в градския трафик
Активният контрол на скоростта автоматично адаптира дистанцията до движещите се отпред автомобили и постоянно следи пътя. Това позволява своевременно разпознаване на потенциално опасните ситуации в натоварения трафик. Асистентът за паркиране самостоятелно разпознава паркоместата и стартира процес на автоматично паркиране с натискане на бутон.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации:

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T:  +359 2 80 60733

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail:  Hristina.Peycheva@bmwgroup.com 

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 30 предприятия за производство и сглобяване в 15 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2022 г. BMW Group е реализирала над 2.4 млн. автомобила и над 202 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2022 г. е приблизително 23,5 млрд. евро при приходи от 142,6 млрд. евро. Към 31 декември 2022 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 149 475 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper E (среден разход на електроенергия: 14,3-13,8 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

Munich. Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.